Gönderen Konu: klima fanından gelen sesler...  (Okunma sayısı 6133 defa)

Çevrimdışı kullanici0982

• Profili Görüntüle
klima fanından gelen sesler...
« : 03 Temmuz 2011, 23:52:15 »
Herkese güvenli sürüşler, arkadaşlar sorunum klimanın fan motoruyla ilgili. klimayı açtığımda fan motorundan sürtünme sesleri geliyor, fanı söküp rulmanlarını yağladım, şimdi 1 ve 2. kademede ses yapmıyor ama 3 ve 4 te ses devam ve sesi kesemiyorum. Malum artık yaz hava sıcak 1 ve 2. kademe her zaman yetmiyor, bu arada klimayı kapatıp sadece fanı actığımda ses kesiliyor, Anlıyacağınız fan soğuğu görünce ses yapmaya başlıyor. Servisten fan motoru sordum 450 tl dediler şuan okadar para veremem, bilgisi olan başına böyle bişey gelen arkadaşlar varsa yardımcı olursananız sevinirim...
HIZ YOLU KISALTMAZ!!!

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: klima fanından gelen sesler...
« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2011, 10:42:09 »
rulmanları değişiyorsa değiştirin olmadı çıkma bakın yoksa alacaksınız
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı kullanici0982

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2011, 00:41:43 »
     Bir birbuçuk aylık süre içerisinde nihayet klimadan gelen sesi çözdük, yağsızlıktan rulman karıncalanması diye tehşis koyan klima servisinden sonra traktör elektrik arızaları tamir eden bir abimizin 2 dakikalık ses dinlemesiyle radyatör fanı rölesinin arızalı olduğunu anlaması beni gerçekten de çok etkiledi.
     Sorun sa söyle: röle arızası nedeni ile çalışmayan radyatör fanı, sıcaklıktan dolayı genleşmeye neden oluyor, bunun sonucunda da basınç artıyor, emme valfinde basınclı geçisten dolayı ses yapıyor,  içeriden rulman sesine benzer bir sesle duyuloyor  Röle 15 TL işçilik 15 TL TOPLAM 30 TL
     ALLAH RAZI OLSUN...
HIZ YOLU KISALTMAZ!!!

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2011, 20:52:19 »
radyatör derken klima radyatörü mü. neden diğer bakanlar fan ın çalışmadığını görememişler ya?
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion