Gönderen Konu: ABS Beyni Bozuldu.  (Okunma sayısı 17052 defa)

Çevrimdışı muratelif

• Herkese Kazasız Belasız Yolculuklar..
    • Profili Görüntüle
ABS Beyni Bozuldu.
« : 26 Temmuz 2011, 16:23:26 »
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen hafta aracımın (Golf IV 2001) kontağını çevirdim. Marşa bastım. Aracım çalıştı ancak ABS lambası sönmedi. Yaklaşık 15 sn sonra Kırmızı renkte göstergenin solunda yağ lambası yanıp sönmeye başladı ve STOP diye bir uyarı aldım. Bu arada Motor devir göstergesinin de çalışmadığını fark ettim. Hemen sanayideki ustamı aradım. Saolsun 30 dk içinde geldi. Motoru çalıştırmayalım dedi. Kaskon varsa abi hemen bir çekici çağırıp sanayiye götürelim, allah korusun motora yağ falan gitmediğinden yapıyosa bu arızayı başımıza büyük bi iş almayalım dedi. Neyse çekici ile sanayiye gittik. Ustam yağ karterini çıkardı. Güzelce temizledi. Yağ pompasına da baktık, temizledik. Yağını ve yağ filtresini de değiştirdik. Sonra denedik marşa bastık. Herşey normal gözüktü. Aracı denedik. Yolda biraz yüklendik, biraz yavaş devirde kullandık. Neyse bi sıkıntı olmadı. Akşam eve geldim.
Sabah tekrar arabaya binmek istediğimde tamamen aynı sorunla karşılaştım. ABS lamsaı sönmedi, yaklaşık 15 sn sonra Kırmızı renkte göstergenin solunda yağ lambası yanıp sönmeye başladı ve STOP diye bir uyarı aldım, Motor devir göstergesinin de çalışmadığını fark ettim. Yine ustamı aradım. O da anlayamadı. Yine geldi. Baktı aracın herşeyi normal gözüküyo. Abi dedi sen bin aracına bişey olmaz. Sanayiye getir de bir elektrikçiye, elektronikçiye gösterelim dedi.
Birkaç tane elektrikçiye baktırdıktan sonra, aracımın elektrik aksamı ile ilgili bir problemin olmadığı kanaatine vardık hep birlikte. Sonra bir de bu bölgenin en iyilerinden olan elektronikçisine gösterdik. Akşam saati olduğu için adam bizi Pazartesi sabah gelmemizi isteyerek gönderdi. Pazartesi ustam aldı arabayı evimden ve arkadaşa götürdü. Elektronikçi arkadaş arızanın tam olarak nerde olduğunu bulabilmek için motor bölümünü tamamen açıp tek tek baktı. Ve en sonunda taklaşık küçük bir el kitabı büyüklüğünde olan ABS beyninin bozulduğunu ve onu değiştirerek arızayı giderdiğini söyledi. Bu parça normalde 950,-TL imiş. Bana sanayide maliyeti 300,-TL oldu. 200,-TL de söküp takma işlemleri. Daha önce de başka bir elektronikçinin kontrolü için 50,-TL ve ustam da bulunduğum yere sanayiden 2 kez gidip geldi benzin parası 50,-TL.(yaklaşık 100 km toplamda)
Yani toplamda 600,-TL ye mal oldu bu durum. Konu ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu tarz bir arıza ile daha önce karşılaşan arkadaşlar oldu mu. Yorumlarınızı bekliyorum.
Herkese Kazasız Belasız Yolculuklar..

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
Ynt: ABS Beyni Bozuldu.
« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2011, 18:13:31 »
öncelikle geçmiş olsun,, benzer bir durum başıma gelmişti "SERVICE MANUEL" ve sonra "STOP" ikazı almıştım bende ,ve "EMISSION WORKSHOP" yazdı.. sonra servise gidip kontrol ettirdim, aracı bilgisayar bağlaıp hata koduna baktılar .. Devir sensörü hata vermiş, şu an problemsiz bin dediler ama tekrar aynı hatayı verirse değiştirmek gerekir dediler.. Fiyat olarak 180-200 civarı parça fiyatı .. Sizinkide benzer şeyler olmuş,, yağ ikaz lambası yanmıştı bendede .. Motor devir göstergesi çalışmadı dediğiniz için benzer bir durum olabilir ..

Anlayamadığım, bu araçlarda bir uyarı verdimi bilgisayara bağlayıp bakarlar, pc ye bağlamadan yağı filtresi herşeyi usta değiştirmiş ilginç ?

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2011, 19:56:21 »
bence oldukça uygun halletmişsin. Ustanda oldukça ilgiliymiş öyle usta bulmak kolay değil adam kendi arabasıyla ilgilenir gibi ilgilenmiş.
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı kullanici0982

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2011, 20:23:59 »
Usta ilgilenmiş sağolsun gelmiş, ayakları dert görmesin ama neden kulağı tersten tutmuşlar, taraftar arkadaşın dediği gibi önce bilg. bağlamaları işin şeklini tamamen değiştirebilirdi diye düşünüyorum ama başa gelince değişiyor işin şekli onuda düşünmek lazım. Geçmiş olsun sorun hallolmuş teşekkür ederiz başınızdan geçen olayı detaylı bi şekilde anlatmışsınız, yarın başımıza ne geliceği belli olmaz. :-\
HIZ YOLU KISALTMAZ!!!

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2011, 20:37:32 »
bence oldukça uygun halletmişsin. Ustanda oldukça ilgiliymiş öyle usta bulmak kolay değil adam kendi arabasıyla ilgilenir gibi ilgilenmiş.

ilgili ustaymış evet, ama iyi usta olup olmadığını bilemem.. Murat arkadaş tüm detayı anlattıysa eğer ; ben ustadan şüphelendim .. Ne yalan söyleyim, Çünkü ; Aracı bilgisayara bağlasaydı sorunun hata kodu düşerdi, boş yere elektrikçilere gitmişler ve yağı ve filtreleri boş yere değiştirmişler..  Araç hata vermeden motorda sorun olsa anlayacaktım, Çünkü benzer sorunu yaşadım ben ve ustayı aradım .. Usta arıza kodunu telefonda duyunca beni aydınlattı .. Ertesi günde ikaz lambası söndürüldü .. Neyse, arıza hallolduysa eline sağlık ne diyim .. Geçmiş olsun tekrardan .. :)

Çevrimdışı muratelif

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Temmuz 2011, 11:18:02 »
ilgili ustaymış evet, ama iyi usta olup olmadığını bilemem.. Murat arkadaş tüm detayı anlattıysa eğer ; ben ustadan şüphelendim .. Ne yalan söyleyim, Çünkü ; Aracı bilgisayara bağlasaydı sorunun hata kodu düşerdi, boş yere elektrikçilere gitmişler ve yağı ve filtreleri boş yere değiştirmişler..  Araç hata vermeden motorda sorun olsa anlayacaktım, Çünkü benzer sorunu yaşadım ben ve ustayı aradım .. Usta arıza kodunu telefonda duyunca beni aydınlattı .. Ertesi günde ikaz lambası söndürüldü .. Neyse, arıza hallolduysa eline sağlık ne diyim .. Geçmiş olsun tekrardan .. :)
Yorumun için teşekkür ederim Adem Kardeş. Bilgisayara bağlasınlar diyosun da, bilgisayara bağladılar. Orada normal gözüktü. O sebeple motor bölümünü açıp tek tek baktılar ve en sonunda ABS beynini buldular. Bu arada sanayideki ustaların elinde olan bilgisayar ile yetkili servisin elindeki bilgisayarlar aynı mıdır. Kolay gelsin.

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Temmuz 2011, 11:25:01 »
Yorumun için teşekkür ederim Adem Kardeş. Bilgisayara bağlasınlar diyosun da, bilgisayara bağladılar. Orada normal gözüktü. O sebeple motor bölümünü açıp tek tek baktılar ve en sonunda ABS beynini buldular. Bu arada sanayideki ustaların elinde olan bilgisayar ile yetkili servisin elindeki bilgisayarlar aynı mıdır. Kolay gelsin.

Rica eerim, bendeki problemde senin yaşadığına benzerdi o nedenle cevap yazdım. Detayı yazarken, pc ye bağlandı ve hata vermedi araç demedinizde ! Ben o nedenle garipsemiştim .. devir kadranı içindeki sarı uyarı lambası yanmış mıydı peki ? Hatırlıyor musunuz ?Muhtemelen aynıdır kullandıkları pc ve yazılım..

Çevrimdışı muratelif

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Temmuz 2011, 12:21:00 »
Rica eerim, bendeki problemde senin yaşadığına benzerdi o nedenle cevap yazdım. Detayı yazarken, pc ye bağlandı ve hata vermedi araç demedinizde ! Ben o nedenle garipsemiştim .. devir kadranı içindeki sarı uyarı lambası yanmış mıydı peki ? Hatırlıyor musunuz ?Muhtemelen aynıdır kullandıkları pc ve yazılım..
Devir kadranı içindeki Sarı Airbag lambası yanmıştı. Bu arada haklısın yazmamışım bilgisayara bakıldı diye. Doğru söylüyosun. Kafa gitti işte. Neyse teşekkür ediyorum yorumunuz için.

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 27 Temmuz 2011, 14:07:28 »
Devir kadranı içindeki Sarı Airbag lambası yanmıştı. Bu arada haklısın yazmamışım bilgisayara bakıldı diye. Doğru söylüyosun. Kafa gitti işte. Neyse teşekkür ediyorum yorumunuz için.
Rica ederim, tecrübelerimizi paylaşıyoruz sonuçta burada .. Düzeltiyorum Hız kadranı içinde yani sağdaki bölgede sarı  20-40 km/hız arasındaki bölümün hemen sağında "egsoz emisyon ikaz lambası" adı bende bu yandı ve sönmemişti .. Pc ye bağlandığında hata kodu göründü işte.. Sizinki sanırım biraz farklı  tam aynısı değil.. Sorun düzeldiyse sevindim.. Fiyat konusunda hiçbir fikrim yok, belki başka arkadaşlar karşılaşmıştır zamanla görür ve yazarlar buraya.. iyi günler

Çevrimdışı muratelif

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 27 Temmuz 2011, 14:27:01 »
Rica ederim, tecrübelerimizi paylaşıyoruz sonuçta burada .. Düzeltiyorum Hız kadranı içinde yani sağdaki bölgede sarı  20-40 km/hız arasındaki bölümün hemen sağında "egsoz emisyon ikaz lambası" adı bende bu yandı ve sönmemişti .. Pc ye bağlandığında hata kodu göründü işte.. Sizinki sanırım biraz farklı  tam aynısı değil.. Sorun düzeldiyse sevindim.. Fiyat konusunda hiçbir fikrim yok, belki başka arkadaşlar karşılaşmıştır zamanla görür ve yazarlar buraya.. iyi günler
Aynen, tecrübelerimizi paylaşıyoruz işte. Buna göre de neyin doğru neyin yanlış yapıldığı da ortak bir şekilde karara bağlanmış gibi oluyor. Bu arada hız kadranında bende hiçbi ışık yanmadı. Sadece sağ tarafta ABS lambası, orta bölümde kırmızı yağ lambası ve sol tarafta Airbag lambası yandı. Bir de motor devir göstergesi hareket etmiyordu. Şimdi çok şükür halloldu. Herkese kazasız belasız yolculuklar. İyi günler.

Çevrimdışı OzgurOzturk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 02 Ağustos 2011, 23:37:35 »
Bence bu paraya ABS beyninin değiştiğine dua et dostum. Ben aracımla ilgili bir tamiri yaptırmadan önce servisi arıyorum, en dandik iş için 300-500 tl den ağzını açıyor adamlar. ABS beyni bozuk diye servise gitsen ne kadar fiyat çıkarırlardı kimbilir.

Çevrimdışı firebir30

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 03 Ağustos 2011, 23:17:49 »
dostum seni bi güzel keklemişler... sorun gösterge paneli ile alakalı gibi gözüküyor...

Çevrimdışı firebir30

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 03 Ağustos 2011, 23:43:38 »
ya sen antalyadaymışın ya  ;)

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 03 Ağustos 2011, 23:51:39 »
dostum seni bi güzel keklemişler... sorun gösterge paneli ile alakalı gibi gözüküyor...

Gösterge panelinden olduğunu nereden anladınız ? Hata kodu vermediğinden dolayı mı ?