Gönderen Konu: ABS Beyni Bozuldu.  (Okunma sayısı 17053 defa)

Çevrimdışı firebir30

• Profili Görüntüle
Ynt: ABS Beyni Bozuldu.
« Yanıtla #14 : 04 Ağustos 2011, 00:11:33 »
birbiri ile alakasız arızalar var. yağ lambası abs airbag lambaları yanmış. bunların araç üzerindeki sistemleri birbirinden bağımsız. abs beynini değiştirerek bu arızalar çözülmez. "el kitabı" şeklinde demiş arkadaş, abs beyni yada diğer adıyla abs pompasını şekli öyle değildir. ya anlatmada bir yanılma var yada arkadaşa motor beynini gösterip abs beyni demişler. tabi bunlar aktarım olduğundan yanlış anlaşma olabilir. tarif ettiği arıza ya gösterge panelindeki bir arızadan yada gösterge paneline abs, airbag ve yağ basınç bilgisini ulaştıran kablolarda ki bir sorundan olmuş olabilir. bir ihtimal de motor beyni tesisatında da olabilir. mutlaka arıza kodu kaydetmiştir. motor, abs ve airbag de arıza kayıtlı olmalıdır. buralarda arıza yok ise gösterge panelinde mutlaka arıza kayıtlıdır. mekanikçi ustaya lafım yok adam çabalamış ama elektrikçi abs beyni değşti diyorsa tuhaf vallahi ...

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 04 Ağustos 2011, 04:45:37 »
birbiri ile alakasız arızalar var. yağ lambası abs airbag lambaları yanmış. bunların araç üzerindeki sistemleri birbirinden bağımsız. abs beynini değiştirerek bu arızalar çözülmez. "el kitabı" şeklinde demiş arkadaş, abs beyni yada diğer adıyla abs pompasını şekli öyle değildir. ya anlatmada bir yanılma var yada arkadaşa motor beynini gösterip abs beyni demişler. tabi bunlar aktarım olduğundan yanlış anlaşma olabilir. tarif ettiği arıza ya gösterge panelindeki bir arızadan yada gösterge paneline abs, airbag ve yağ basınç bilgisini ulaştıran kablolarda ki bir sorundan olmuş olabilir. bir ihtimal de motor beyni tesisatında da olabilir. mutlaka arıza kodu kaydetmiştir. motor, abs ve airbag de arıza kayıtlı olmalıdır. buralarda arıza yok ise gösterge panelinde mutlaka arıza kayıtlıdır. mekanikçi ustaya lafım yok adam çabalamış ama elektrikçi abs beyni değşti diyorsa tuhaf vallahi ...
katılıyorum, arıza kodu yanmamış, o nedenle bende garipsemiştim durumu ilk başta ...

Çevrimdışı muratelif

• Herkese Kazasız Belasız Yolculuklar..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 05 Ağustos 2011, 16:58:01 »
Bence bu paraya ABS beyninin değiştiğine dua et dostum. Ben aracımla ilgili bir tamiri yaptırmadan önce servisi arıyorum, en dandik iş için 300-500 tl den ağzını açıyor adamlar. ABS beyni bozuk diye servise gitsen ne kadar fiyat çıkarırlardı kimbilir.
Saolasın Öztürk. Haklısın valla. Servisler akıllı işi değil.
Herkese Kazasız Belasız Yolculuklar..

Çevrimdışı muratelif

• Herkese Kazasız Belasız Yolculuklar..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 05 Ağustos 2011, 16:59:15 »
dostum seni bi güzel keklemişler... sorun gösterge paneli ile alakalı gibi gözüküyor...
firebir kardeş neyse. bir daha araçlarımıza bişey olduğunda sana sorarız artık.
Herkese Kazasız Belasız Yolculuklar..

Çevrimdışı firebir30

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 05 Ağustos 2011, 17:19:58 »
valla ister sorun ister sormayın ... ben burda dilimin döndüğünce yardımcı olmak için elimden geleni yapıyorum. anlatmayıveririm olur biter.