Gönderen Konu: motor mu bitik anlamadım  (Okunma sayısı 10280 defa)

Çevrimdışı salih18200

• Profili Görüntüle
motor mu bitik anlamadım
« : 19 Eylül 2011, 21:37:24 »
Merhaba arkadaşlar

99 model 140 binde 2 hafta önce bir golf aldım. Aracın motor performansı 73 beygir çıktı maximum hızıda 152 km motor bitik diye korkuyorum. Lpg takılalı 1 sene olmuş. Araçta yağ eksiltme var. Ancak ölçemedim henüz ne kadar eksilttiğini. İlk arabam acemiliğime geldi. Bu verilere göre motoru yorumlarsanız sevinirim.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: motor mu bitik anlamadım
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2011, 21:44:39 »
yag eksiltme ne kadar araba gaz yüklenildiğinde mavi duman atıyor mu su kabını kontrol ettiğinizde yag karısımı var mı yag eksiltme ne düzeyde ?
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı salih18200

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2011, 21:52:55 »
yağı ölçemedim henüz aracı yeni aldım ama su kabını açıp baktığımda kahverengi gözüküyo çamur gibi, sanayiye götürdüm usta yoktu çocuk baktı bu ne böle çamur gibi gözüküyo dedim küçük vakumlu bi aletle su çekti depodan su normal diyo deponun renginden dolayı böle kahverengi gözzüküyomuş.

Çevrimdışı salih18200

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2011, 21:55:08 »
Acaba diyorum motor yağ kaçırıyoda su deposuna, yağ üste çıktığı içinmi bu şekilde gözüküyo sabah bi konrol edeyim, çocuk hortumu daldırıp su çektiği için düzgün demiş olabilir.

Çevrimdışı ahmet mmc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2011, 21:59:34 »
o kahverengi görüntü küf araç uzun süre antirifizsiz kalmış o yüzden su küf bağlamış yağla alaksı yok yağ karışım olasılığı için kaba parmağınızı sokun eğer parmanızda kaygansı sıvı varsa yağ karışımı vardır.

Çevrimdışı salih18200

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2011, 22:01:01 »
suda antifiriz vardı tamircideki çocuk baktığınde su pembemsi renkteydi

Çevrimdışı kullanici0982

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2011, 22:12:54 »
Öncelikle hayırlı olsun yeni arabanız. Sorunun nedeni birçok şey olabilir önce tüp ayarına gitmenizi tavsiye ederim belkide tüpün beyni karışmış olabilir, yada benzinin beyni de karışmış olabilir, önce  tüpü ayarlatın bence...
HIZ YOLU KISALTMAZ!!!

Çevrimdışı salih18200

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2011, 22:21:47 »
teşekkür ederim. zaten tüp ayarlatmaya gitmiştim orda ustaya yağına baktırdım.(ben anlamıyodum yağından suyundan ama öğrendik :))Yağ seviyesi alt çentik hizasındaydı. Aradan 2 gün geçti araçtan durduk yere ses gelmeye başladı gaza yüklendiğimde durdurup yağına baktım. Yağ çubuğun dibinde bi damla kalmıştı o an içime bi ateş düştü. Arabadan da anlamadığım için korktum, gittim bi petrolden castrol lpgli araçlar için olan yağdan alıp 1-1.5 litreye yakın takviye yaptım. 2 çentiğin ortasında çok az yukarda olacak şekilde yağ koydum. 30-40 km yol yapmadım. Bugun bi bakayım dedim, yağ tam orta seviye gelmişti. Ama aracı 3-4 dk çalıştırdıktan sora yağ kontrolü yaptım. Yağ motora nüfus ettiği için belkide o ufak eksiklik o yüzden. Yarın sabah çalıştırmadan tekrar yağı ve suyu kontrol edeceğim.

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 19 Eylül 2011, 22:34:01 »
siizn aracınız ortalama 4 lıtrenın ustunde yag alır tam oranını bılmıyorum ama motor gucune gore degısır bi ustaya gösterın bence aracı ama gercekden vw ustası olsun herkes bısey soyler yoksa kafanız karısır aractanda anlamıyosunuz  gordugum kadarıyla herkese kurcalatmayın arabayıda bızım turk ınsanı yardım severdır ama bılmedıgı seylerı yapmaya kalkınca kotu sonuclar olur karter tapasından falan kacırıyor olabılır yagı yada kecelerden kartel delık olabılır ck eksıltıor cunku yagı en yakın zamanda bı ustaya gıdın

Çevrimdışı salih18200

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 19 Eylül 2011, 22:45:31 »
Konyadayım yeni taşındım, konyanın yabancısıyım, sanayiye gitmek nerdeyse 40-50 km yapmama mal oluyor. Gitsem bile hangi ustaya gideceğimi bilmiyorum. Aracı alırken özel bi yerde expertize soktum öle aldım. Biraz interntte kendimi bilgilendirip o şekilde gideceğim sanayiye, yoksa kaz gibi yolarlar adamı. Belkide araçta hiç bişey yoktur. Ben acemi olduğum için aklıma hep kötü senaryolar geliyo. Hayırlısı olsun aldık bikere napalım..

Çevrimdışı tuna_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 19 Eylül 2011, 23:02:22 »
özel bi volkswagen servisine götür yağını suyunu değiştir kafan rahat olsun  :tamamdir

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Eylül 2011, 23:42:34 »
73 beygir çok az çıkmış, sadece motor, lpg falan değil, aktarma organlarına vs. de bakılmalı, umarım önemli bir şey değildir

Çevrimdışı KOÇ:)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 20 Eylül 2011, 05:09:47 »
Lpg li olupta araç sıkıştırıldığında yağ eksiltmeyen araç var mı ?
Bende Lpg li Golf IV kullanıyorum aracı sıkıştırdığımda ufak miktarda yağ eksiltmiş oluyor. Yani normal yağ bakımından sonra diğer bakıma kadar ( 15.000 km ) ortalama 250 300 ml arasında yağ ekliyorum aracıma ve bildiğim kadarıyla Lpg li araçlarda normal birşey.   ???
Bide çıkan sonucun beygir olduğuna emin misiniz ?
KW olarak hesaplarsak 97 98 civarına denk geliyor ve 12 senelik araç içinde 4-5 beygir azalması bence normal.

Çevrimdışı salih18200

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 20 Eylül 2011, 18:42:05 »
Engine Power 54.1 kW (73.5 CV) a 5309 RPM (145,2 km/h)
Max speed 5503 RPM (150,5 km/h)