öncelikle hayırlı olsun,ancak bir konuda bilgimi sizinle paylaşmadan geçmekte istemiyorum.öncelikle size verdiğim ürünle beraber fişinizide aldınız sanırım. O aldığınız üründe ben devlete 15 lira vergi ödüyorum,yani sizin 90 liraya aldığınız ürünü ben 75 liraya satmış oluyorum. Sizin indirimli kargodan (13 lira farkediyor) ve 12 taksit (hiç vade farkı ödemeden) seçeneğinden faydalanabilmeniz için ben 5 lirada komisyon veriyorum. Yani 70 lira elime geçen para olmuş oldu. Bu panjurun 50-60 liraya satıldığı dönemde dolar 1.2 TL iken şu an 1.85 lira! Bu hesaba göre ben ucuz vermiş oluyorum
Üzgünüm ama yasal olarak bu ürünü daha ucuza verme şansımız yok malesef. Ben bu ürünü söz verdiğim için Mk3 kullanıcıları çok istediği için getirttim,sonuç olarak son serisi bundan 14 yıl önce üretilmiş bir arabanın parçasını satmak ne kadar zordur az çok tahmin edebilirsiniz. Nakit para vererek 50 tane getirttiğim bu üründen 40 tanesi hala depomda ve ben her ay kira,vergi,elektrik,su,ısınma,bağ-kur gibi masrafları ödüyorum... Yani sizin aldığınız o üründe benim hiç bir kazancım yok buna emin olabilirsiniz. Bu kadar şeyi söylememin tek nedeni o kadar sıkıntı çekerek getirttiğim bu ürünleri sizlere ulaştırdıktan sonra bir teşekkür beklerken böyle tepki almanın beni üzmesi. Bu malzemelerin parası ödendikten sonra yurt dışındaki fabrikadan limana taşınması,gemiye yüklenip Türkiye'ye nakliyesi,limanda inip antrepolara taşınması,izinlerin düzenlenip,vergilerinin ödenmesi gümrükten çıkartılması ve bu süreç içerisinde çıkan ardiye masrafları. Tekrar İstanbul'dan Ankara'ya nakliyesi o kadar çok masraf çıkartan,uğraştıran,evrakların ve telefon trafiğinin içinde boğduran işlemler ki onun stresi bile insana yeter. Ben bu kadar sıkıntıyı hem bu işlerin akışını öğrenmek hem de bu sırada sizlerin işine yarabilecek ürünleri getirterek çekerken böyle yorumlar almak gerçekten üzücü,üstelik bunu size daha önce özelden açıklamış olmama rağmen