Gönderen Konu: Rize ya da Trabzon'da motor ustası tavsiyesi...  (Okunma sayısı 5399 defa)

Çevrimdışı tyaniklar

• Profili Görüntüle
Rize ya da Trabzon'da motor ustası tavsiyesi...
« : 27 Ekim 2011, 14:30:48 »
Aracım 99 otom. conf. Aracımın yaklaşık 1 yıldır yağ eksiltme sorunu vardı. Yağ ekleyip tamamlıyordum. 10 000'de 4 litreye yakın yağ eksiltiyor. Dün yoğun bir şekilde su da eksilltiğini gördüm. Gün içinde tamamlamama rağmen 3 kez su ekledim. Sonra yağ çubuğunu kontrol ettiğimde suyun motor yağına karıştığını gördüm. Sanırım contayı yaktım. Şimdi hem bu sorunu hem de yağ eksiltme sorununu halletmek istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz bu bölgede bir usta var mı? Hem güvenebileceğim hem de uygun maliyetle sorunumu çözebileceğim? Yardımcı olursanız sevinirim...

Çevrimdışı Apaydin

• Profili Görüntüle
Ynt: Rize ya da Trabzon'da motor ustası tavsiyesi...
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2011, 13:29:56 »
Sana tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle dost otomotive git. Tekin ustaya slm söyle ondan şaşma.
http://img703.imageshack.us/img703/5855/27062010094r.th.jpg
VW GOLF KADAR ZEVK VERSEYDİN, VİTES YERİNE ELİNİ TUTARDIM

Çevrimdışı tyaniklar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2011, 13:54:35 »
Teşekkür ederim... Tekin Usta'yı burada arkadaşlar da tavsiye etti. Ben de aradım konuştum kendisiyle fiyat istedim motoru açmadan belli olmaz dedi ama 1500 liradan başlar dedi. Artık kaç parayı bulur bilemiyorum. Bir de yine Trabzon'da Hidayet Usta diye birini söylediler. O da 800 den başlar 2000 liraya kadar gider dedi. Rize'de Karpa var. Orası 1000 liradan başlar diyor.

Ben Ardeşen'deyim. Tamir sürecinde aracın başında olamayacağım için güvenebileceğim, kazık yemeyeceğim birine emanet etmek istiyorum. Bugün bir karar vermem lazım ki yarın götüreyim.

Çevrimdışı Apaydin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Ekim 2011, 10:46:19 »
Valla ben gönül rahatlığıyla gidiyorum tekin ustaya.  :tamamdir  Diğerleride iyi ustadır belki ama sen bilirsin kararı sen vereceksin. Tekin usta ve vw den vazgeçmem (şahsi görüşüm)  :sevgi:

Çevrimdışı Apaydin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Ekim 2011, 11:47:33 »
Sercan arkadaşımızın tespiti aşağıdadır forumda sorununa benzer konuda yazmıştı. Bende öyle düşünüyorum.

Conta yansa idi araç kendini çok daha fazla belli ederdi.Contada bir sorun yok.Aynısını ben yaşadım tam 3 usta gezdim ve 3. sağolsun kaputu kaldırdı ve sorunu sordu ve hiç birşeye elini sürmeden bana sorunu söyledi ve söylediği gibi de çıktı.

Diğer usta motorumda çatlak olduğunu en sonunda motoru indirip test yapacagız demişti ve bana en az 1000 tl ye mal olacaktı.

Neyse ki 85 TL+20 Tl işçilikl ile sorunu çözdük 

Senin sorunun %99 şu arkadaşım; yağ soğutucusu

Bu parça yağı soguturiken yağ ile su odacıklardan geçerek suyun yağı sogutmasına yarıyor.Bu odacıklarda zamanla çatlayıp yağ su basıncından daha fazla olduğu için yağ suya karışıyor bu da devir daimdeki tüm parçaları etkiliyor.Hatta stop ettiğinizde sabah motoru çalıştırmadan yağ çubuguna bakın tahin gibi renk alır.Bu da basınc olmadıgında yağ a su karısması demek oluyor

Ben canımdan bezdiğim için araştırmadan özel servisten 85 TL ye  kendim gidip almıstım suan nette 60 TL civarı+ işçilik ile bu işi çözebilirsin tecrübe ile sabittir.

Bu arada parçayı ne yap et kendin al çünkü bu sorunu ustalar 350-400 TL den aşağıya yapmıyorlar normalde bilgin olsun   

Çevrimdışı live_dream

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2011, 17:25:31 »
bırak rize yi dostum trabzon  dan vazgeçme en azından parça sıkıntın olmaz  olmaz  artı orada vw burdan daha çok var haliyle senin gibi arızası olanda olmuştur her halukarda tercübe etmişlerdir bence haaa bana sorarsan ben yetkili servisten şaşmam PARLAK motorlu araçlar