Gönderen Konu: Kutu içi hava filtresi  (Okunma sayısı 24777 defa)

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
Kutu içi hava filtresi
« : 01 Kasım 2011, 22:50:30 »
2001 model 1,6 8v golf4 e Kutu içi hava filtresi nasıl olur. performansı etkile rmi ve ses de bi değişiklik olur mu?

Kullanan veya bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
Ynt: Kutu içi hava filtresi
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2011, 08:51:16 »
ben kullanmadım ama kullanacagım. Aracın sesınde fark olmuyor. Performans cok cok az artıyor. Beni almaya yonelten yonu ıse arabanın kagıt hava filitrelerine gore tozu daha az geciriyor. Alırken markaya dıkkat et kalıteli all. Green  -  k&n bu ıste en iyi diye biliyorum sen yinede arastır 4-5 marka var boyle
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2011, 09:22:52 »
Bende K&N kutu içi var.Benim araç bu filitre sonrası inanılmaz rahatladı.O sebepten yaptır derim.Ses konusunda bi değişklik olmuyor.4000 devir sonrasında eski sesine göre biraz daha kalın ve tok bi ses çıkıyor.Ama bunu anlamak için epey uğraşmak lazım.

Bu konuda simota markasıda var.Ben bi türlü sevemedim bu simotayu.

Ama bana göre K&N candır. :sevgi:K&N al derim. :tamamdir

Çevrimdışı Halil_50

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Kasım 2011, 21:40:35 »
Bulabilirseniz kesinlikle simota alın :tamamdir

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2011, 22:08:11 »
Kutu içi filtrede 1.6 8V araçta performans adına bir şey beklemek yersiz olur
İlk başlarda psikolojik olarak aracın daha seri olduğunu düşünüyorsunuz
ama sadece araç daha rahat nefes aldığı için alt devirler biraz daha canlı oluyor...
Ses konusuna gelince hafif homurdanma oluyor, sesi daha fazla duymak için haliyle
gaza basmak gerekiyor buda ekstra yakıt sarfiyatı demek  >:D

Not: tecrübe  :tavazn:
quattro

Çevrimdışı CoX_BoY

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Kasım 2011, 22:31:49 »
1,6 16 valf için kutu içini tavsiye dermisin borda kullanmayı düşünüyorum

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Kasım 2011, 22:37:44 »
Fark eden bir şey olmaz (ses hariç) sesi daha tok veriyor...

En uygunu araçlarınıza özel simota üretilmil Air Intake Kit'ler var onlardan satın almanız  :tamamdir  :tamamdir  :tamamdir
quattro

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Kasım 2011, 23:22:18 »
Fark eden bir şey olmaz (ses hariç) sesi daha tok veriyor...

En uygunu araçlarınıza özel simota üretilmil Air Intake Kit'ler var onlardan satın almanız  :tamamdir  :tamamdir  :tamamdir

peki kutu içi ve özel simota üretilmil Air Intake Kit'lerin fiyatı ne alemde?

Açıkcası birazda ses istiyorum ama fazlada oynamak istemiyorum araçla..

Çevrimdışı Halil_50

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Kasım 2011, 23:37:47 »
ses istiyosan açık kullanıcaksın
özel kit olarak satılanlar 150-200 lira civarı
ama anladığım kadarıyla sana sadece açık filtre yeter onun maliyetide 60-70 (simota veya k&n istiyosan)

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Kasım 2011, 23:45:30 »
ses istiyosan açık kullanıcaksın
özel kit olarak satılanlar 150-200 lira civarı
ama anladığım kadarıyla sana sadece açık filtre yeter onun maliyetide 60-70 (simota veya k&n istiyosan)

açık hava filtresinin  bi zararı varmı motora?

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2011, 09:32:08 »
Açık hava filtresi Zararlıdır.. Neden ???
Çünkü Açık hava filtresi yazları motorun sıcağını ve dışarının sıcağını motora emer ayrıca yazın çok kum toz olur açık hava filtresi partikül halindeki bu tozu kumu normal kutu içi gibi süzemez direk motorunuza yollar..

Yıllardır bunu bir türlü insanları kafasına girmedi bunca firma bunca marka var bunların hepsi aptalmı açık hava filtresi faydalı olsa kullanmasın.. iyi bir düşünün...
Faydası olsa o kadar markanın mühendisleri var milyon dolarlık araştırmalar yapıyorlar hiçmi kullanmazlardı akıllarına gelmezdi...
maliyettende çok kara geçerlerdi o kadar boru yolu kutular falan hiç birini yapmalarına gerek kalmazdı.. gene 10 binde değişicek açık hava filtresi yaparlardı gene o filtredende para kazanırlardı...
adamlar tam aksine o kadar kafa yorup motora en iyi şekilde hava gidebilmesi için yollar yapıyorlar..

Kutu içine gelince kutu içi gösterişsizdir öyle ses falan alamassınız açık hava filtresi gibi çok çok azda olsa bir performans sağlar ama bunuda siz hissetmessiniz sonuçda normal filtrenin bulunduğu hava kutusuna konuluyor normal filtreden tek farkı normal filtreye oranla çok daha fazla havayı emip motora yollaması normal filtre havayı sıkar süzer aldığı havanın çok azı motora gider ama temiz hava gider bu kutu içi filtreler özel farklı meteryallarden yapılıyor bunların ciddi marka olanları orjinal hava filtresi kadar iyi havayı süzüp ama ondan daha fazla havayı motora yollar bana göre sağlıklı ve arabanın orjinalini bozmadan yapabiliceğiniz verimli bir işdir..

bazıları peki markalar aptalmı niye bunu kullanmıyor diye bilir ??

tabiki kullanabilir ama 10 binde bir değişen bir parçadan para kazanmak varken ömürlük bir parça

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 03 Kasım 2011, 09:42:28 »
Açık hava filtresi Zararlıdır.. Neden ???
Çünkü Açık hava filtresi yazları motorun sıcağını ve dışarının sıcağını motora emer ayrıca yazın çok kum toz olur açık hava filtresi partikül halindeki bu tozu kumu normal kutu içi gibi süzemez direk motorunuza yollar..

Yıllardır bunu bir türlü insanları kafasına girmedi bunca firma bunca marka var bunların hepsi aptalmı açık hava filtresi faydalı olsa kullanmasın.. iyi bir düşünün...
Faydası olsa o kadar markanın mühendisleri var milyon dolarlık araştırmalar yapıyorlar hiçmi kullanmazlardı akıllarına gelmezdi...
maliyettende çok kara geçerlerdi o kadar boru yolu kutular falan hiç birini yapmalarına gerek kalmazdı.. gene 10 binde değişicek açık hava filtresi yaparlardı gene o filtredende para kazanırlardı...
adamlar tam aksine o kadar kafa yorup motora en iyi şekilde hava gidebilmesi için yollar yapıyorlar..

Kutu içine gelince kutu içi gösterişsizdir öyle ses falan alamassınız açık hava filtresi gibi çok çok azda olsa bir performans sağlar ama bunuda siz hissetmessiniz sonuçda normal filtrenin bulunduğu hava kutusuna konuluyor normal filtreden tek farkı normal filtreye oranla çok daha fazla havayı emip motora yollaması normal filtre havayı sıkar süzer aldığı havanın çok azı motora gider ama temiz hava gider bu kutu içi filtreler özel farklı meteryallarden yapılıyor bunların ciddi marka olanları orjinal hava filtresi kadar iyi havayı süzüp ama ondan daha fazla havayı motora yollar bana göre sağlıklı ve arabanın orjinalini bozmadan yapabiliceğiniz verimli bir işdir..

bazıları peki markalar aptalmı niye bunu kullanmıyor diye bilir ??

tabiki kullanabilir ama 10 binde bir değişen bir parçadan para kazanmak varken ömürlük bir parça

bu yüzden sünger tip açık hava filtresi kullanmanızı tavsiye ederim, süzme konusunda 10 numara

üretici firmaların açık hava filtresinin kullanılmama sebeplerinin en önde gideni bu araçların aile aracı olmasıdır.yoksa öyle araçlar öyle intake kitlerle satılıyor  ki inanamazsınız :)

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 03 Kasım 2011, 10:31:59 »
Arkadaşlar benim de golf 5 e eski aem hava filtremi taktım.orjinal hava filtresi bunların kutu içinde oluyor onu çıkarıp yerine direk aem filtremi taktım ama hiç ses yok anca 6000 devirden sonra biraz homurduyor ne yapcaz buna?
ben de kit yok sadece filtre var kutu içinde kaldığı için mi öyle yapıyor acaba orjinal hava filtresinin kutusunu söksem daha iyi bağırır mı?

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 03 Kasım 2011, 10:34:04 »
6000 den sonra mı?
O araba zaten 6500 çevirir  :halazn:  :halazn:  :halazn:  :bekleriz:  :bekleriz:  :bekleriz:
quattro