1.6 Motor 102 veya 105 beygir arabaya takacağınız kutu içi açık filtre 1-3 hp,kit ise 3-4 hp verir... Ses istiyorsanız kit veya tam çık filtre takabilirsiniz. Bu konuda iyi marka diye bilinen Simota bilinenlerin aksine gayet sıradan bir markadır. K&N veya Green kutu içinde önerilir. Kit olarak istenirse en iyi BMC filterdir,ondan sonra HKS,AEM,K&N,Pipercrosss vs. gelir. Simota Taiwan üretimi ünlü markaların ürettikleri filtrelerin taklitlerini üretir ancak ucuz olduğu için ve bu yüzden kar marjı en yüksek olan, en çok ithal edilen üründür bu yüzden yaygındır yaygın olmasıda size kaliteli ürünimajı sergiler
Yani satıcıların size önermesinin sebebi kaliteli olması değil kar marjının gazla olmasıdır
Her neyse,standart arabalarda kutu içi filtre kullanmanızı öneririm. Ben Golf'de Pipercross,Mercedes'te ise K&N kullandım Swift karbüratörlü olduğu için kağıt filtreden devam ediyorum
1. Alt devirleri az da olsa toparlar.
2. Aynı kullanım şartlarında yakıt tasarrufu sağlar .
3. Uzun süreli kullanımda her bakımda filtre değiştirmeyeceğiniz için parça tasarrufu sağlar.
4.Kaput altındaki orjinal görüntünüz bozulmaz.
O yüzden 1.6 Golf veya Bora kullanıcılarına kutu içi filtre kullanmasını öneririm.