Gönderen Konu: lpg taktırdım  (Okunma sayısı 7136 defa)

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
Ynt: lpg taktırdım
« Yanıtla #14 : 03 Aralık 2011, 22:25:59 »
Gani abim açıklama güzel teşekkürler. :tamamdir
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı byturel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 03 Aralık 2011, 23:43:56 »
Arkadaşlar LPG hakkında yanlış bilinen şeylerden biride performans kaybı yaşatmasıdır. Performansı tamamen LPG'nin ayarına bağlıdır. İyi bir ayarla %4-5 hp güç bile alabilirsiniz ama bu seferde yakıtınız artar :) Senede 10bin km'den fazla yol yapmıyorsanız LPG taktırmanıza gerek yoktur,çünkü bu şekilde 3 yıldan önce kendini amorti edemez. Şu da bir gerçek ki arabanız benzinli iken senede 10bin km yol yapıyorsunuzdur LPG taktırdıktan sonra bir bakmışsınız15bin km olmuş,yakıtı az diye arabayı daha fazla kullanmaya başlamışsınız bu durumda LPG'nin kendini amorti etmesi 6-7 yıl sürer  ;D Piston eritme gibi bir durum gerçekten vardır ancak o daha çok turbolu veya yüksek devir çeviren araçlarda görülen bir durumdur. LPG benzine göre daha fazla sıcaklık ürettiğinden pistonları sürekli üst devirlerde kullanarak eritebilirsiniz. Bunun en güzel örneği Opel Astra Bertone 2.0T'lerdir. LPG'li olanların çoğu aynı sorundan motor yaptırmışlardır. Ancak çok fazla performanslı kullanmıyorsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Bir de LPG'nin bir diğer dezavantajı gücü bobinden aldığı için bobin ömrünü kısaltır,özellikle 100bin km'yi geçmiş araçlarınıza ilk kez LPG bağlatıyorsanız durumunuz varsa bağlatmadan önce bobinleri değiştirirseniz daha uzun süre sorun yaşamazsınız  :tamamdir

Hacı abi Ocak 2012 Spoilerleri bekliyoruz ona göre 20 kadar alcak var sitede bak ben isimleri yazıyorum :)
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 03 Aralık 2011, 23:46:06 »
Hacı ne Serkan,daha dur hacca gitmedik noluyo  :D

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
« Yanıtla #17 : 04 Aralık 2011, 13:22:25 »
Hacı abi he :D
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı seyit1985

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 05 Aralık 2011, 05:55:16 »
hayırlı olsun kardeş.  Darısı benim başıma gerçi tereddudlüyüm ama şart ustam banada lovatoyu öneriyor