Gönderen Konu: Vw golf 4 Direksiyon sorunu ...  (Okunma sayısı 31392 defa)

Çevrimdışı PROshield

• Profili Görüntüle
Ynt: Vw golf 4 Direksiyon sorunu ...
« Yanıtla #28 : 23 Mart 2012, 15:33:52 »
Evet usta ...
Kardeşim senın sorununu söyluyorum kusura bakma baya bi geç oldu ama senın sorunun direksiyon kutundan yani direksiyon milinden.ilk sayfada ilk açıklamanda yazmışsın aracı yıkarttırdım evın onune koydum sonra bu sorun oluştu.Buna sebebiyet vericek etmen ise keçelerin yıpranmış veya yırtılmış bir noktadan mile dogru su almasıdır.Buda direksiyon kutunda ki milin karıncalanmasına sebeb olur ve yag eksıltır.Yaklasık degişimle beraber maaliyeti 400Tl gibi bir rakam olmadı.

Çevrimdışı Avenue1907

• това не e кола ; това е голф ! ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 23 Mart 2012, 23:28:16 »
Kardeşim senın sorununu söyluyorum kusura bakma baya bi geç oldu ama senın sorunun direksiyon kutundan yani direksiyon milinden.ilk sayfada ilk açıklamanda yazmışsın aracı yıkarttırdım evın onune koydum sonra bu sorun oluştu.Buna sebebiyet vericek etmen ise keçelerin yıpranmış veya yırtılmış bir noktadan mile dogru su almasıdır.Buda direksiyon kutunda ki milin karıncalanmasına sebeb olur ve yag eksıltır.Yaklasık degişimle beraber maaliyeti 400Tl gibi bir rakam olmadı.

Bakacaz bakalım usta ; 20 gün sonra 3 Litre yağ alıp çıkacam yola , Türkiye'ye gideyim orda zaten ilk iş arabayı yaptırmak olacak , inallah cuzi bir miktar karşılığında yaptırabilirim veya şöyle diyeyim inşallah sorun sandığım kadar büyük değildir , gerçi ne olursa ne olsun yaptıracam kaçarı yok  :t
това не e кола ; това е голф ! ...

Çevrimdışı PROshield

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 24 Mart 2012, 08:46:28 »
Bakacaz bakalım usta ; 20 gün sonra 3 Litre yağ alıp çıkacam yola , Türkiye'ye gideyim orda zaten ilk iş arabayı yaptırmak olacak , inallah cuzi bir miktar karşılığında yaptırabilirim veya şöyle diyeyim inşallah sorun sandığım kadar büyük değildir , gerçi ne olursa ne olsun yaptıracam kaçarı yok  :t

Kardeşim sorunun ve maliyetin yazdıgım gibi umarım daha ucuza yaptırırsın   :t :t

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 24 Mart 2012, 12:46:10 »
Kardeşim sorunun ve maliyetin yazdıgım gibi umarım daha ucuza yaptırırsın   :t :t

Şu an için birşey diyemem usta , çok anlasaydım kendim bakar hallederdim bir türlü ama anlamadım tam sorunu o yüzden nisan 13 gibi tatilde gidiyorum memlekete , orda ustalara baktırıyorum , makul bir fiyata inşallah yaptırabilirim bakalım , şuan durumum var senini dediğin fiyatada yaptırabilirim ama yinede araştırmak lazım biraz daha , daha ucuz varsa neden olmasın dimi   :saygılar

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 06 Nisan 2012, 22:28:22 »
4 litre yağ aldım , yarın sabah 5 de yola çıkıyorum , inşallah sağ sağlim birşey olmadan Türkiye'me gidebilirim vede arabamı yaptırabilirim .

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #33 : 07 Nisan 2012, 06:56:03 »
Hayırlı yolculuklar olsun da o şekilde uzun yola çıkmak büyük cesaret.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı PROshield

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 07 Nisan 2012, 11:27:57 »
Şu an için birşey diyemem usta , çok anlasaydım kendim bakar hallederdim bir türlü ama anlamadım tam sorunu o yüzden nisan 13 gibi tatilde gidiyorum memlekete , orda ustalara baktırıyorum , makul bir fiyata inşallah yaptırabilirim bakalım , şuan durumum var senini dediğin fiyatada yaptırabilirim ama yinede araştırmak lazım biraz daha , daha ucuz varsa neden olmasın dimi   :saygılar

İnşallah daha az tutar dıyeyım kardeşim  ;)

Çevrimdışı kullanici0982

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 07 Nisan 2012, 23:40:25 »
Slm birol bey öncelikle geçmiş olsun. duyduğunuz sez direrksiyon yağı pompasından geliyor yağsız kaldığı icin bıcaklar sürtüyor, pompadan tekerlere kadar ince metal borular var büyük ihtimalle o borulardan birinde cok ince bi sızıntı var direksiyonu sağa sola cevirdiğinizde basınc artar ve yağ cok tazzikli bir şekilde fışkırır. işinizi görüçek olan yağ ATF (otomatik şanzuman yağı) dir. sorunu patlağı bulup sarı kaynak yaparak halledebilirsiniz büyük ihtimalle kaçak pompadan sonra...
HIZ YOLU KISALTMAZ!!!

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 08 Nisan 2012, 12:08:34 »
Eyvallah usta, sağ sağlim geldim evime , kendimi atabildim ya o yetti valla , tam 791 km geldim ,4 + 1 = 5 Litre yağ almıştım ama gün geçtikçe yağ daha çabuk boşaldı , düz yolda yağ koyunca 25-50 km gittim fakat bazen 250 gr yağ koydum bazen ise 750 gr yağ koydum anlamadım valla ; düz yolda bir kere yağ koyduğum zaman bittiği zaman anlıyorum ama durmadım yinede çünkü yağ kalmamıştı düz yolda gittim gidebildiğim kadar , direksiyon o kadar ağırlaştıki ne sala çevirebilidim ne sola , çok az bir çevirme şanşım oldu , geniş virajlarda sorun olmadı kasa kasa gittim ama dar virajlarda imkanı yok direksiyonu çevirebilmenin , dağlık kısıma geldiğim zaman ise 1-2 kere denedim bakayım araç döncekmi diye ama bi 5-10 sn uğraşıyorum direksiyonu kıvırmak için bildiğin gün kullanıyorum direksiyona , baktım böyle olmucak sadece 50 km dağlık kısım için 2 litre yağ harcadım , yağ koyduğum zaman direk sorun çözülüyor hemen direksiyon eski haline geliyor bende virajlı kesimlerde hep yağ koydum vede sorunsuz atlattım ama otobana çıktığımda tüm yağlar bitti , benzinlikden 1 litre daha yağ aldım , sınırdan sonra bi 400 km yolum vardı 1 litre yağ koydum , durmadan geldim otobanda .

Böyle olcağını hiç sanmıyordum çünkü şehir içi farkında değildim yağ bitince yağ koyuyordum hemen direksiyon ağırlaşmadan ama uzun yolda anladdım ne kadar zor olduğunu , çok büyük risk aldım birdaha böyle yaparmıyım kesinlikle hayır diyorum ama mecbur gibi birşeydim . Yarın sabahdan bırakıyorum ustaya aracı bakalım , ne masraf çıkarsa yaptırcam başka yolu yok .

Direksiyon ağırlaşmadan yağ koymaya kalksaydım kafan 50 litre yağ gidecekti bende bunu göze alarak riske girerek 5 litre yağ ile 791 km yaptım , nerden baksam bi 400 km yağ koymadan geldim iyiki düzdü yollar otobandı ; inşallah bu tehlikeli sürüş şeklim diğer parçalara hasar vermemiştir ...

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 12 Nisan 2012, 13:10:14 »
Aracı tamirden aldım bugün arkadaşlar , sonunda hiç bir sorunum kalmadı diyebilirim .

Direksiyon kutusu tamir edildi
Sağ arka ABS sensörü yenilendi
El freni komple değiştirildi
EGR egzoz temizlendi
Marş ve şarj dinamoları tamir edildi
Arka silgeç yenilendi
Bütün filtreler ve yağlar değiştirilip yenileri takıldı

Hepsi komple 500 TL peşin 500 TL Kredi kartına geçilerek toplam 1.000 TL ' ye maal oldu . Yurt dışında adam gibi usta bulmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz , bu yüzden gözü karartıp virajları alamayan direksiyon'um ile 800 km gelmiştim , yurt dışında bu fiyata sadece direksiyon kutusunu halledebilcekken Türkiye'de tüm bu saydıklarımı hallettim , maddiyat olarak az veya çok orası göreceli kavram fakat en azından tanıdık ve bildik yere yaptırdım , gözüm arkada kalmıcak , bir sorunum olduğunda hemen yardımıma koşacak kişiler sağolsun varolsunlar .

Hayırlısı neyse o bakalım .

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 12 Nisan 2012, 13:24:52 »
geçmiş olsun. kaçak neredenmiş?

Çevrimdışı Avenue1907

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 12 Nisan 2012, 13:28:36 »
geçmiş olsun. kaçak neredenmiş?

Valla kaldırdık aracı baktık ufacık çevirmede bile yağlar fışkırıyordu sağ ve sol taraftan , biz dedik acaba daha ufak birşeyle atlatamazmıyız diye ama malesef tamire gitti direksiyon kutusu komple sökülüp , kaçak direk direksiyon kutusundan dediler usta . Anlamadığım şey şimdi ben yurt dışına çıkcam tekrar inşallah orda bir sorun çıkmaz , sonuçta sıfır almadık parçayı inşallah bi aksilik çıkmazda 1 sene götürür beni sonra zaten üni bitiyor .

Çevrimdışı crombera

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 18 Aralık 2012, 10:11:03 »
Slm arkadaslar bnm ılk golfum ve baska golf surmedım suana kadar ama dıreksıyon bana cok sert gelıyo normalda nasıldır bılmem ama bu kadar sert olmayacagını dusunuyorum hıdrolıgıne baktık eksılmıs ekledık cok az hafıfledı sımdı gene aynı sorun nedır yada sorunmudur ?
VW İle Yaşamak..

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 18 Aralık 2012, 11:09:04 »
sorun olup olmadığını kıyaslamak için ya bir golf kullanıcısının da denemesi ya da sizin bir başka golf ile kıyaslama yapmanız lazım. sertlik yumuşaklık göreceli bir kavram sonuçta. en azından hangi marka modelle  kıyasladığınızı söylerseniz cevaplar gelecektir.