Egr valfimin bozulması yakıt kaynaklı. Bir kaç kez, mecburiyetten dışardaki adı sanı bilinmeyen petrollerden almak zorunda kaldım. Araçta avans vuruntusunu hissettim, onun dışında sürekli opetten çogunlukla 97, bazende kalmadıgını söyleyen yada ekonomi yapmak istedigimde 95 aldıgım oldu. Ancak kaliteli bir yakıt firmasının yakıt kalitesi bile her zaman aynı olmuyormuş, Yakıt tankeri tam temizlenmemişse, bir önceki taşıdığı cins yakıtın ufaktan bir karışması olabiliyormuş.
Egr valfi egzos sistemine girdigi için, malesef arıza yaptıktan sonra kendi kendine kurumlanmasını katkılarla gidermiyor. Haliyle temizlettim, ancak temizleme işe yaramamış, açıp kapanan kapakların bulundugu yerdeki kurumlar, kapakların dogru calismasını engelliyor olmalıki yeniden yandı ışık. Arıza ışıgını mesajı yazdıktan yaklaşık 1 saat sonra gene gidip söndürttüm. Bakalım yeniden yanacak mı..
Yeniden yanarsa bir kez daha temizleteceğim. Ustam uygun fiyata temizliyor sonuçta. Ancak ucuza bulursam EGR valfini, şöyle 150-200 gibi bi fiyata, değiştirtmek isterim.
onur : Bosch'unda ürünü varsa, bi fiyatını sorayım bakalım. Belkide daha uygundur.
Yanıtlarınız için teşekkürler..