Gönderen Konu: BLF motor 1.6 fsi Egr valfi sorunu  (Okunma sayısı 13723 defa)

Çevrimdışı atiTheSun

• Profili Görüntüle
BLF motor 1.6 fsi Egr valfi sorunu
« : 24 Aralık 2011, 16:33:34 »
Güncel fiyat bilgisi içermesi açısından EGR konusunu yeniden açtım.

Başlıktaki motor için Egr valfi ışıgı yandı, temizlettim, borusunun ve kendisinin temizligi için insaflı olan kendi ustam sadece 20 lira aldı. Opeli olan bir arkadaşım 50 TL'ye temizletmişti. 100 km dolmadan tekrar ışıgı yandı bende.

550-600 TL arası orjinal parça almak mümkün. Şaşmazda konuştuğum bir yer (ismini hatirlayamiyorum şimdi) orjinal'in Siemens marka oldugunu, ancak VW ibaresi olmayan Siemens marka EGR valfini 280 TL'ye alabileceğimi söyledi. (orjinal ancak VW amblemli degilmiş). Kendi ustama söylediğimde bu şekilde ürün olabileceğini söyledi, teyit etti.

Bir aydır egr valfi arızasıyla aracımı kullanıyorum. Araçta silkeleme yada fazla yakıt tüketimi henüz olmadı. Kış ayında oldugumuz içinde motor sıcaklıgının had safhalara ulaşıp sıkıntı cıkaracagını düşünmüyorum.

Acaba bir kez daha mı temizletsem, düzelmesi mümkün olur mu?  Ve bildiginiz daha ucuz parça bulabileceğim (Siemens degil, "Osman abi" markalı bile olabilir) yer var mı?

Teşekkürler..

Çevrimdışı jckal_

• Profili Görüntüle
Ynt: BLF motor 1.6 fsi Egr valfi sorunu
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2011, 17:49:03 »
yakıt ne kullanıyorsun arkadaşım.. forumlarda bu türden sıkıntıların çözümleri yüksek oktanlı yakıt + würth enjektör temizleyici olarak geçiyor. senin yerinde olsam parça değişimi yapmam ta ki araçta sorun oluşana kadar. bir kez daha temizlet derim..

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2011, 22:53:54 »
Fsi de yakıta bağlı olarak yanan araç çok jckal gibi ucuz maliyetle yapılabilecekleri öncelikle denemeni tavsiye ederim. Bosh veya siemens in sıkıntı yaratacağını sanmama. Ama ışık yakıt kaynaklı ise değiştirsende yanacaktır.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı atiTheSun

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 26 Aralık 2011, 00:39:52 »
Egr valfimin bozulması yakıt kaynaklı. Bir kaç kez, mecburiyetten dışardaki adı sanı bilinmeyen petrollerden almak zorunda kaldım. Araçta avans vuruntusunu hissettim, onun dışında sürekli opetten çogunlukla 97, bazende kalmadıgını söyleyen yada ekonomi yapmak istedigimde 95 aldıgım oldu. Ancak kaliteli bir yakıt firmasının yakıt kalitesi bile her zaman aynı olmuyormuş, Yakıt tankeri tam temizlenmemişse, bir önceki taşıdığı cins yakıtın ufaktan bir karışması olabiliyormuş.

Egr valfi egzos sistemine girdigi için, malesef arıza yaptıktan sonra kendi kendine kurumlanmasını katkılarla gidermiyor. Haliyle temizlettim, ancak temizleme işe yaramamış, açıp kapanan kapakların bulundugu yerdeki kurumlar, kapakların dogru calismasını engelliyor olmalıki yeniden yandı ışık. Arıza ışıgını mesajı yazdıktan yaklaşık 1 saat sonra gene gidip söndürttüm. Bakalım yeniden yanacak mı..

Yeniden yanarsa bir kez daha temizleteceğim. Ustam uygun fiyata temizliyor sonuçta.  Ancak ucuza bulursam EGR valfini, şöyle 150-200 gibi bi fiyata, değiştirtmek isterim.

onur : Bosch'unda ürünü varsa, bi fiyatını sorayım bakalım. Belkide daha uygundur.

Yanıtlarınız için teşekkürler..

Çevrimdışı atiTheSun

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 26 Aralık 2011, 14:30:52 »
Yanıyosa söndürmenin bi anlamı yok, yeniden yandı. Bi temizlik daha şart bakalım. İkinci temizlikte yanmazsa sizi bilgilendiririm..

Çevrimdışı jckal_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Aralık 2011, 08:32:29 »
 ben yakıtı total 97 kullanıyorum tam depoya yakın benzin aldığım zamanda arada bi 10 liraya yakıt katkısı alıyorum. Allaha şükür bi sorun yaşamadım. Sana bi yağ katkısı önerebilirim. avans vurmaları ve sabah ilk çalıştırmada ki sesi makul oranda azalltacaktır.İsmi polly ceram spezial. seramik tabanlı bir katkıdır. takıtta %15 tasarruf sağlar yağın ömrünüde %50 oranında uzatır. performans arttırır çekişi kuvvetlendirir. bi araştır arkadaşım..

Çevrimdışı atiTheSun

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2012, 22:16:48 »

Çevrimdışı battal gazi

• 1.4 tsı 140 hp dsg(6 ileri) çok güçlü ve ekonomik
    • Profili Görüntüle
Jettamı 2013'te sattım,güzel bir araçtı dsg ile ilgili kronik arıza ve sorunlar yaşamış olmamıza  rağmen