Gönderen Konu: Yeni Golfüm  (Okunma sayısı 2914 defa)

Çevrimdışı petersli

• Profili Görüntüle
Yeni Golfüm
« : 28 Aralık 2011, 02:42:23 »
Merhaba arkadaşlar bende kendime bir golf alarak sizlerin arasına katıldım.

Sizlere bir kaç sorum olacak.

Araç şu anda 250 bin km de. Bu bir araba için az bir km deği. Aracım 1998 model 1.4 motor. İlk etapta 1.4 motor kafamı karıştırıyordur. Yetersiz kalır diye fakat şu anda normal düzeyde.

Aracım 100 km de ortalama 9 litre benzin yakıyor. Sizce bu çok mu fazla. Bu denemeyi şehir içi ve dışı sürüşlerimin ortalaması. Yakıta hava etki edermi. Rusyadayım ortalama şu andaki hava sıcaklığı  -5 civarlarında.
Enjektör temiz, hava filitresi yeni 95 oktan benzin kullanılıyorum.

2. Aracım çok yavaş ısınıyor. Bir aracın düzgün çalışabilmesi için sanırım 87 derece civarlarında olması gerektiğini duymuştum. Fakat bu sıcaklığa araç çok yavaş yükseliyor bunun nedeni ne olabilir. Termostatta bir sorun yok denedim. Fan çalışıyor

Arabanın kazası yok fiyatı 8 bin tl Rusya daki ortalama fiyatı 16 bin civarlarında biraz düşeşe geldi.

Soğuk havada araç kullanmak için söyleyebileceğiniz öneriler var mı.?

Sanırım 1998 araçlarda 100km tüketilen benzin miktarını gösteren bir gösterge yok. Varsa nerede? Ben saatte diye okudum fakat gösterge biraz farklı gibi geldi bendeki.

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
Ynt: Yeni Golfüm
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2011, 10:16:03 »
6 ay kadar moskovada çalışmıştım. Yakıt kalitesi ülkemizdeki gibi değil. O yüzden bakımlarda mutlaka filitrelerini ve pompanı kontrol ettir. Enjektörlerde çok önemli.

Birde bazı insanlar özel bir devre ile aracını gece otomatik olarak çalışmasını sağlıyordu. Nasıl diye sorma öğrenemedim :D Çevrenden bu konuda yardım iste bence.

LPG'de 100km'de 10 lt diye düşünüyoruz, benzinde de 7,5-8 olabilir.

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2011, 10:39:27 »
Rusya'da benzin ucuz değil mi? Eğer ucuz ise bunu çok dert etme bence. Arabanız 98 model ama Mk3 mü Mk4 mü onu belirtmemişsiniz. Eğer Mk4 ise gayet iyi,Mk3 ise de yine çok dert etmenize gerek yok o soğukta yakıtın artması normal bir durum.

Çevrimdışı petersli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2011, 12:48:31 »
Mk4. aracım.  Bensizn Tr ye göre 3/1 fiyatı.  Bende soğukdan olduğunu düşünüyorum benzini fazla yakmasını.

Aracın gece çalışma sistemini biliyorum. Çok pahalı bir sistem değil. Fakat Rusyada olduğumuzu unutmamamlı :D sabah arabaya gittiğinde yerinde bulamazsın mazallah :)))) Benim kafama takılan neden çok yavaş ısınıyor bu araba. Evet bütün filitrelerini 6 ay da bir değiştiriyorum ben rusyada. Birde silecekleri tabi :DDD silecek suyuna benzinden fazla para vermeye başladım :DDDD yardımlarınız için çok saolun. Golflu olmak sanırım bir ayrıcalık :)) memlunnum çok gerçekten

Çevrimdışı [email protected]

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2012, 20:55:16 »
Selamlar ben de yurt dışındayım ve 1.4 75 HP kullanıyorum. Benimki 2001 model, 70000 km de. Ben de geçen hafta aldım, 13000TLye. Yakitini henuz ölçturmedim ancak arkadaşlarin buraya koydugu kılavuzda 55KW motor icin de yakıt değerleri olacaktı. Dur hemen bakiyorum: 8.4, 5.3 ve 6.4 lt/100km olarak verilmis fabrika degerleri...

Çevrimdışı petersli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2012, 13:35:24 »
demekki benim verilen değerlerin yukarısında biraz.