91 model türkiyedeki muhtemelen en bakımlı ve sorunsuz serçelerden birine sahibiz,5 yıldır kullanıyorum.Uzun süredir mk1 hayalim vardı ve 75 model bir mk1 aldım bir kaç ay önce.Her iki araç da 1300cc motora sahip,ağırlıkları da aynı değerlerde.
Mk1im bakımsız ve oldukça fazla eksiği var.Restorasyona sokmak için parçalarını alıyorum yavaş yavaş.
Aracın eksiklerinden dolayı belki yüzde 50 randıman alıyorum ama kesinlikle en ölü hali bile serçeden çok çok daha iyidir(aradaki 15 yaş farka rağmen).Tüm eksikleri giderilince fark nerelere gelecek tahmin edemiyorum bile.
En önemlisi mk1in karakteristik özellikleridir bence.Sürüş açısından,estetik açısından serçeyle kıyaslama yapılamaz bile.Bu bahsettiğim özelliklere manevra kabiliyeti,performans gibi bir çok şey dahil.
Yerli araçların fiyat ve parça konusunda avantajları var ama bu diğer tüm özellikler yanında çok yetersiz.
Bunlar tamamen kendi görüşüm araç alırken hangilerinde önceliğin olduğu sana kalmış
bu arada ben de öğrenciyim serçenin en ufak rampa gördüğünde vites düşürmelerine lanet etmen çok az zamanını alır