Gönderen Konu: v kayışı ses problemi  (Okunma sayısı 12404 defa)

Çevrimdışı m.dinckal

• Profili Görüntüle
v kayışı ses problemi
« : 29 Şubat 2012, 12:38:25 »
arkadaşlar 2004 pacific sahibiyim iki gündür aracın v kayısında ciddi düzeyde ses var ses çok fazla  . daha önce şarj gergi kütüğünü değiştirdim  fakat  araç bi kaç ay sonra yine ses yapmaya başladı. v kayışına  çalışırken bir iki damla su atınca susyo 30 saniye kadar fakat  tekrar  30 saniye sonra  ses yapmaya devam ediyor. sesini susturulması için ne tavsiye edersiniz. bulunduğum yerde yaptıracak ustayok pratik çözümleriniz varsa bekliyorum.bu sabah yine aynı sorun vardı ben de  vd40 diye bi sprey sıktım ama o da fayda etmedi . yardım bekliyorum.

Çevrimdışı m.dinckal

• Profili Görüntüle
Ynt: v kayışı ses problemi
« Yanıtla #1 : 29 Şubat 2012, 22:38:30 »
bilgisi olan yok mu arkadaşlar

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Şubat 2012, 22:41:30 »
kayış değişecek okadar  :tamamdir
H.G WORKS

Çevrimdışı salihsefa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Şubat 2012, 23:16:36 »
gıcık bi gıcırtı, kayış sesine benzer ama biraz daha farklı gibi ise, bende triger gergi rulmanı değişti kesti. rulman bilya dağıtmışta olabiliyor..
« Son Düzenleme: 29 Şubat 2012, 23:16:52 Gönderen: salihsefa »
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Çevrimdışı m.dinckal

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2012, 14:36:39 »
aynen gıcık bi gıcırtı  salihsefa. daha  iki ay önce gergi rulmanını değiştirttim ;ama iki ay içinde yine yaptı o gıcırtıyı  ve bu sefer  ses daha tiz ve  şiddeti fazla. yukarda da belirrtiğim gibi görev yaptığım yerde bu sorunu çözebilecek  ne bir sanay,i var ne de usta. pratik  ve geçici de  olsa bi çözüm  arıyorum. ve bu duruma da gıcık oluyorum. vw bi sevda ama  sırf ustasının bulamamktan  yıldığım için renault alacağım o kadar sıkıntıya düşüyorum arkadaşlar. ustalar beni sevdamdan vazgeçirecek raddeye getirdi .bıktırdılar artık bunun derdinden anlamama işini .

Çevrimdışı m.dinckal

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2012, 14:38:32 »
 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2012, 16:22:28 »
pudra dökersen ses kesilir

Çevrimdışı salihsefa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 01 Mart 2012, 18:23:11 »
pudra dökersen ses kesilir

bende bi deneyeyim ufaktan gıcırtı var. garip geldi alper hocam kafa bulmuyon dimi?  ;D bebeklere pişik için sürdükleri pudradan yani?  :D ;D

@m.dinckal , üstad wd40 ı kayışlara bulaştırmamışınızdır inşallah
« Son Düzenleme: 01 Mart 2012, 18:24:15 Gönderen: salihsefa »
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Çevrimdışı m.dinckal

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Mart 2012, 09:50:17 »
valla bulaştırdım salihsefa  inşaallah  önemli bi problemle karşılaşmam  ama bi cahillik işte bu gün  ilk işim çarşıya çıkınca pudra alamak olacak  teşekkür ederim eeğer bir sonuca ulaşırsam siz<leri haberdar eddeceğim

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Mart 2012, 10:00:19 »
ya v kayışı kaç para sanki,25 lira falandır en fazla, continental marka en iyisidir, gidin kayışı değişin arkadaşlar pudra falan filan araba bu

Çevrimdışı m.dinckal

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 02 Mart 2012, 10:10:50 »
boraalp hocam kayış değiştirmek problem değil daha önce değiştirdik de  zaten fakat  bu  yine ses yapıyo . öncesinde hem gergi rulamının hem  kayışı değişimi yapıldı fakat 1-2 ay geçmeden yine zamana zaman yapıyo bu sesi ve bu ses yapması beni deli ediyo. ses  terarlanmıyor bi gün yapıyo  sonra susuyo  bi kaç gün sonra yine yapıyo  ve sanki bana inadına yapıyo gibi  ustaya gidince susuyo. kayseri yahyalı dayım ve  ya nevşehire gidecem yaptırmak için ya kayseriye   ikiside 1,5 saatlik mesafede.
inş. çözeriz sorunu

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 02 Mart 2012, 10:23:25 »
marş dinamosuna baktırın, revize edilmesi gerekebilir

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 04 Mart 2012, 22:20:44 »
bende bi deneyeyim ufaktan gıcırtı var. garip geldi alper hocam kafa bulmuyon dimi?  ;D bebeklere pişik için sürdükleri pudradan yani?  :D ;D

@m.dinckal , üstad wd40 ı kayışlara bulaştırmamışınızdır inşallah

denemesi bedava hocam..yağlı şeyler sürülmez ama pudra kesin çözüm ses için.Bildiğimiz bebeler için pişik pudrası.hatta kapı fit,llerine de sürebilirsiniz kısın o ayazlarda yapıştırmaz.

Çevrimdışı m.dinckal

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2012, 11:40:02 »
ilginizden ötürü  çok teşekkür ederim arkadaşlar