Alper, katalitik yerine takılan boş susturucu back pressure ı düşürür mü yav bu kadar? Aklıma takıldı ondan soruyorum, çünkü bende de bu şekilde ve araba düşük devirlerde gitmiyor Nereden olduğunu bulmaya çalışıyorum, boş kat sonrası orta susturucu ve son susturucu var orjinal.
valla susturucudan susturucuya fark var buğra.katalitik yerine kullanabilinen, içinde elmas vs. materyal olmayan, ama backpressure sağlasın diye üretilen içi metal kıvrımlı kat iptaline uygun susturucular var, benim eksozcuda vardı yani.onlarda yakıtta pek değişim olmuyor.
şimdi atıyorum senin aracın boru çapı 50 mm ise, sen onun yerine rasgele bir susturucu taktın diyelim, içi boş olursa işi hem zırıltı yapar hem de boru çapı yükseleceği için geri tepme yapmak yerine o geniş alana dolar.Yani bir nevi boru çapını genişletmiş olursun.
eksoz olayı çok değişik bir şey.fabrikasyon 150 hp olan arabayı 140a düşüren de gördüm, fabrikasyon 118 hp lik arabadan 138 alanı da.kimi zaman adam orta susturucu x marka ile değiştiriyor, performans almak yerine düşmüş; adam gidiyor y marka susturucu takıyor araba fabrika verilerinin üstüne çıkmış.Yani flow çok önemli.Tek tek iyi bir eksozcuda deneyerek, ya da paraya kıyıp araca özel üretilmiş ve kullanıcılar tarafından memnun kalınmış markaları tercih etmek lazım.
Lafı uzattım ama, benim araçta şuan direk fabrika çıkışı 4-2-1 headers var, ama headersın 2 kolunun üzerinde(headersa bağlı vaziyette) 2 katalitik, 1e düştüğü yerde bir katalitik daha, ondan sonra bir orta susturucu, sonra da son susturucu var.Yani toplamda 3 katalitik 2 susturucu
normal benzinli arabada 1 kat bir orta bir de son susturucu olur.Şimdi benim araç alt devir olsun üst devir olsun maşallah çok keyifli ve şaka aracı.Bir yandan diyorum headerstan tam performans almak için orta susturucu, katlardan birini iptal edeyim, ortaya bir supersprint ve sona da uygun bir susturucu takayım, şöyle iyi bir şeyler alayım diyorum, bir yandan da tırsıyorum, adam bu kadar susturucuyla 120 hp aldıysa vardır bir bildiği diye, ya 100e falan düşerse diye.Arabayı aldığımdan beri bunu araştırıyorum mesela, ince eleyip sık dokumak lazım.