Gönderen Konu: Nox (oksijen) sensörü uyarısı.  (Okunma sayısı 24087 defa)

Çevrimdışı pala80

• Profili Görüntüle
Nox (oksijen) sensörü uyarısı.
« : 02 Mart 2012, 18:20:40 »
Arkadaşlar bir kere öncelikle düz motor fsi motor tartışması sürekli mevcut biliyorum.
Ben 8 aydır fsi aracımdan çok memnunum.almadan önce lpg tam uyumlu olmadığını, daha hassas olduğunu bildiğim halde bu kasayı asıl anlamda taşıyan motor olduğundan fsi aldım.yalnız hep büyük masraf olarak nox sensörü (lambda) nden endişeleniyordum.
Geçen benzinimi değişmediğim halde (tot.l 97 okt.)  musluğa benzetilen uyarı yandı. Arada bir yanan EPC yi her fsi ci gibi kafama takmıyordum ama bu çok canımı sıktı.
tam olarak görevi :  Katalitik konvertör sonrası sensör katalitiğin verimli çalışıp çalışmadığını ölçer. Birinci sensörün okuduğu değerle ikinci sensörün okuduğu değer karşılaştırılır ve katalizörün verimi değerlendirilir. İkinci sensör, birinci sensör gibi karışımı etkilemez. Çıkıştaki sensör değiştirilmezse araca arıza lambası yaktırır.
Özel serviste bilg. bağlattım.Nox sensörünü egr temizliği vs. ile düzelebilir dediler ama araç 95.binde artık değişsek iyi olur dediler.fiyat aldım 1.500 gibi abartılı bir rakam verdiler şok oldum.  acele etmedim bir maddi durumuma bakayım dedim çıktım.daha fazla araştırdığımda 250-500 arası gibi fiyatlar dolaşıyor piyasada.
 Tam olarak belli değil fiyatlar?? çok canım sıkkın. 10 yıldır hayal ettğim,borçlanıp aldığım aracımdan bu şekilde soğumak istemiyorum.2005 model aracıma en az 4 sene binmeyi düşünüyorum.
    LÜTFEN yardım edin nasıl bir çözüm bulmalıyım uygun fiyata???
   teşekkürler.

Çevrimdışı enesandic

• JOKER
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nox (oksijen) sensörü uyarısı.
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2012, 18:55:33 »
benim arkadaşımında o sensör lambası hep yanıyordu 3 defa değiştirdi ama aslında bozulmuyormuş sonradan öğrend,i o sensörün sağlamlık testini yapan istanbulda fima varmış bir sor derim ben eğer öğrenebilrsem yazarım motor arız lambasıda fsı larda çok oluyor ama nasılsa oluyor deyip umursamazlık yapma düzelttirene kadar uğraş derim sonra daha büyük sorun çıkabilir

bence vw fsı motorlar için yardımcı olması lazım indirim yapmak ücretsiz değişim yapmak gibi 
Büyük imza...

Çevrimdışı jckal_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2012, 08:21:11 »
muhtemelen benzin aldığın yerde sıkıntı var hemen hemen aynı km lerde bende kullanıyorum. benzicinin  pompası çok tazikli olabilir. benzini dinlenmemiş olabilir. 97 dinlenmiş alıyorum ben hiç sıkıntı olmuyor. bi de başka sitelerde würth ün enjektör temizleyicisini öneriyorlar temizlik yapıldıktan sonra 2 depoda bir kullanman iyi olur. FSİ nin bu sorunu yakıttan kaynaklanıyor. forum sitelerini gez kimisinde hiç yok. kimisinde sürekli var.

Çevrimdışı pala80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2012, 12:58:31 »
bence vw fsı motorlar için yardımcı olması lazım indirim yapmak ücretsiz değişim yapmak gibi 
[/quote]
Evet haklısın, bu kadar güzelliği yapmaları lazım. MK4 te bu tip sorun yoktu. MK5 çilerle de düzgün ilgilenmeleri lazım.şimdi eski kasa olmasına rağmen keşke 8 ay önce MK4  baksaydım diyorum.daha sorunsuz.

Çevrimdışı pala80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2012, 13:00:46 »
muhtemelen benzin aldığın yerde sıkıntı var hemen hemen aynı km lerde bende kullanıyorum. benzicinin  pompası çok tazikli olabilir. benzini dinlenmemiş olabilir. 97 dinlenmiş alıyorum ben hiç sıkıntı olmuyor. bi de başka sitelerde würth ün enjektör temizleyicisini öneriyorlar temizlik yapıldıktan sonra 2 depoda bir kullanman iyi olur. FSİ nin bu sorunu yakıttan kaynaklanıyor. forum sitelerini gez kimisinde hiç yok. kimisinde sürekli var.

ok. bir de öyle deneyeyim bakayım. tşk.

Çevrimdışı enesandic

• JOKER
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2012, 14:09:28 »
Alıntı
Evet haklısın, bu kadar güzelliği yapmaları lazım. MK4 te bu tip sorun yoktu. MK5 çilerle de düzgün ilgilenmeleri lazım.şimdi eski kasa olmasına rağmen keşke 8 ay önce MK4  baksaydım diyorum.daha sorunsuz.

aslında sorun 5le alakalı değil sadece bu fsı ile ilgili bu tip sıkıntılar var ,türkiyeden az da olsa avrupadada var bu tip sorunlar amerikada öğretmen arkadaşım var birde ona sorayım ordada fsılar ne durumda meraklı bu işlere kesin haberi vardır

aslında vw fsı motordan hemen vazgeçti üretimini bıraktı   tsı motora geçti sebebide bu işte hep sorun ,   1,6 düz motor asırlık motor hala sıfır araçlarında kullanıyor  1,4 tsı  çok güzel bir motor ekonomik performans yüksek ve sorun çıkattmıyor

fsı kullanıcıları duygusala bağlayıp hernekadar bu motoru kullanmayı bilirsen bişey olmaz deselerde bu motoru kullanmak için sürekli elin kulağında bekliyecen hep tetikte olucan forumda teknik bilgisi iyi olan aracın huyundan anlayacan arkadaşlar var onlar işini bilir kullanırlar ama yeni alacak arkadaşları bence uyarmak en doğrusudur çünki kaputu kaldırmasını bilmeyen biriside olabilir bu arkadaşlar   parçası pahalı bir araba aynı zamanda

ben vw soran arkadaşlarıma kesinlikle fsı almayın diyorum çünki vw bu konuda çok büyük hata yapmıştır  ve hiç kimseyede destek yardımcı olmamıştır,  herkezi bu motorlarla başbaşa bıraktı
Büyük imza...

Çevrimdışı pala80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2012, 14:22:00 »
Evet enesandiç çok hassas motor ama huyunu bilerek kullanırsan aracı güzel taşıyor. Malesef VW tok satıcılık yapıyor fsi kendi malı değilmiş gibi arkasında durmuyor.heralde düşünüyor ki, ne de olsa elimde yıllardır sorunsuz kullanıcısı olan düz motor var.o motoru her türlü kullanırım ve o araç satılır... bir kolaylık yapsa insanlar rahatca binecek fsi lere ve keyfini sürecek. tşk...

Çevrimdışı enesandic

• JOKER
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2012, 15:27:02 »
Alıntı
Evet enesandiç çok hassas motor ama huyunu bilerek kullanırsan aracı güzel taşıyor.

biliyorum  ben kullandım  bizim düz motor o motorun yanında kağnı gibi kalıyor  fsı çok atak daha az yakıyor ama  şöyleki kullanıcıların araba konusunda ilk istediği sorunsuzluktur  toyota okadar şekilsiz arabalar satıyor  konfor  hiç yok geçen 2006 veya 2007 tam hatırlamıyoum corolla kullandım  sürüş konforu sıfır bizim arabaların yanında odun gibi kalır hiç rahat değildi hiç beğenmedim ama dünyada en az arıza yapan markalardan biri toyota deyince sorunsuzluk geliyor insanlar bundan dolayı alıyor bu arabayı 2003 corolla var iş arkadaşımda daha hiç arıza yapmamış sadece bakımlarını yaptırdım diyor birde olaya bu yönünden bak  sorunsuzluk çok önemli bişey 

ben biyerden yakıt alırken  ulan şimdi arıza lambası yanarsa yandık diye düşünüyorsam zaten arabaya teslim olmuşum demektir :))

bu arabalar daha  yeni birde  egr valgi biraz kirlenince sorun oluyor  10 yıl sonrasını düşün borular iyice dolunca heryanı kurumlanınca artık  ne olacak  allah biliyor :))
Büyük imza...

Çevrimdışı pala80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 03 Mart 2012, 16:10:42 »
evet haklısın sorunsuzluk çok önemli.bu sorun artık kronikleşmiş. örnekleri çok.
http://www.vwturk.com/forum/showthread.php?57609-Nox-sensörü-arızası/page2&s=869ef3cd5ca3ce65c632c43fd66a5502
yalnız bana şu bahsettiğin ist.daki sağlamlık testi yapan yeri bulabilirsen çok sevinirim. çünkü belki de egr temizliği ve adaptasyon yeterli olur silmek için. tşk...

Çevrimdışı jckal_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 03 Mart 2012, 16:32:55 »
ara ara enjektör temizleyici , yakıt katkısı ve kelebek temizliği yaptırırsanız arkanıza bakmazsınız.. ben il dışına çıktığımda muhakkak yakıt katkısı alırım. ne olur ne olmaz. bu bi yandan da kurumları temizler. aklında olsun pala arkadaşım..

Çevrimdışı pala80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 03 Mart 2012, 16:39:12 »
sağolasın, acele edip sensör değişimi yapmıcam, dediklerini en kısa zamanda yapacağım.Allah razı olsun.tşk.

Çevrimdışı enesandic

• JOKER
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 03 Mart 2012, 16:42:19 »
öğrenmeye çalışıp eğer bulursam sana mail atarım

mesleğim  process kontrol üzerine elektronik üniteler sensörler kontrol üniteleri benim işim onlarla yaşıyorumnerdeyse sadece otomobil üzerine çalışmıyorum ama sensör heryerde aynı kontrol üniteleri heryerde aynı sadece şekli ve çalışma koşulları değişik

bu tip sensörler çalışmada belirlenen range değerine göre bir sinyal çıkartır bu sinyal  standardı genelde de bu tip sensörlerde mv değerinde olur (ma veya 0-10v olanlarıda mevcuttur)

demek istediğim eğerki o sensör bozuldu ise  çok yüksek ihtimalle ya hiç sinyal çıkatmaz yada kontrol ünitesinin algıladığı aralıkta sinyal çıkartmaz  buda sorun eğerki sen  gidip araçtan o arızayı sildirdiğinde belli bir süre arıza lamban yanmıyorsa aslında sensör bozuk değildir

sen aracını özel servise götürme yetkili servise git egr valfini temizlettir adaptasyon yaptır hazır gitmişken boğaz kelebeği adaptasyonu yaptır(boğaz kelebeğinin olayla pek alakası yok ama 15 lira alıyorlar faydalı bir iş) sonra yakıt kalibrasyonunu yaptır ve hep kalibre ettirdiğin oktan yakıt al ve çeyrek deponun altına düşme  bu dediklerim en fazla 50 tl tutar

bir dene eğer düzelmez yine sensör arızası verirse bozuk olma şansı yüksek ama dediğim ucuza mal olur bir dene derim
« Son Düzenleme: 03 Mart 2012, 16:43:02 Gönderen: enesandic »
Büyük imza...

Çevrimdışı pala80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 05 Mart 2012, 11:35:55 »
bu işlemler yetkili serviste 50 gibiyse iyi özele gitmem.halledeceğim.ok. teşekkürler.

Çevrimdışı enesandic

• JOKER
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 05 Mart 2012, 16:01:32 »
yaştan dolayı indirim var bizim araçlara %20  onu hatırlat servise
Büyük imza...