Gönderen Konu: marşta sorun :S  (Okunma sayısı 14486 defa)

Çevrimdışı miho

• Profili Görüntüle
Ynt: marşta sorun :S
« Yanıtla #28 : 04 Ekim 2012, 20:48:43 »
keşke saat gibi çalışıyo demeseydim.:d yeniden başladı namussuz elektrikle alakalı yapılacak bişeyide kalmadı yine noldu buna anlamadım,nerdeyse satacam bu yüzden, bugün deli etti beni.arkadaşlar elektrik aksamı dışında ne sorunu olabilir?

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 05 Ekim 2012, 10:18:00 »
Hocam sizdeki sorun kontak termiği olabilir.

Çevrimdışı miho

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 13 Ekim 2012, 23:07:18 »
Hocam sizdeki sorun kontak termiği olabilir.
hocam bugün sanayiye giitim bulunamadı usta biraz benzinde sür dedi ve enjeksiyondan kaynaklanabileceğini söyledi ama kesin konuşmadı bende bi hayli maliyetli olması sebebiyle (1300 tl dedi)bişe yaptırmadım inş enjeksiyondan fln değildir o kadar para veremem çıkma alsamda lpg için garanti vermiyo(ayrıca araba bazen hiç sorunsuz çalışıyo bazen sıkıntı yaratıyo)bu yüzden çıkmayada yanaşamıyorum bakalım ne olacak,müşir değiştim yine düzelmediği için tekrar eskisini taktırdım acaba yeni müşir takılı kalsaydı biraz vakit geçtikten sonra düzelirmiydi,ayrıca kontak termiğiyle ilgili bişey söylemedi.yardımlarınızı bekliyorum

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 14 Ekim 2012, 12:41:54 »
 ???

Çevrimdışı miho

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 14 Ekim 2012, 23:20:28 »
2 gündün benzinde sürüyorum suanlık sorun yok gibi lpg ile ilgili bişeyler olabilirmi?eğersorun lpgden ise neyine baktırmam gerekiyo ,metin bey yardım :)

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 14 Ekim 2012, 23:30:14 »
Şu arıza tam olarak nedir? Arızayı tam anlayamadım. Benim başımdan geçen hadiseyi anlatayım arıza tespitinin önemi ile ilgili ondan sonra sizde kendiniz arıza tespitinizi yapın :)

Benim araç ısınıyor lpg ye geçiyor ondan sonra teklemeye başlıyordu. Stop edip devam edince birşey kalmıyordu ama arıza ışığını yakmaya devam ediyordu. Daha sonra bu sıkıntının motor lpg de ısınırken olduğunu anladım çünkü 90 derecede rölantide iken de hata vermiyordu. Sonra 1 ve 2 silindirler hata görünüyordu. Sorunun lpg enjektöründen olduğunu öğrendik. Olayın sadece ısınma esnasında olduğunu anladığım zaman sorun çözüldü.

Sizdeki sorun tam olarak nedir anlayalım ona göre hareket edelim.

Çevrimdışı miho

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 14 Ekim 2012, 23:40:47 »
metin bey benimkinde stop  etme gibi bi olay yok bazen marşı uzatıp çalışmıyordu,ama hafif gaz verirsem her çalıştırmamda alıyo enjeksiyonlar lpg de kullanınca çalışmadığından usta enjeksiyonlardan kaynaklanabileceğini söyledi fakat kesin konuşmadı zaten bilgisayarda herhangi bi hata gözükmüyor,bu enjeksiyonların sağlam veya bozuk olduğunu öğrenme imkanımız yokmudur,bi de lpgciye götürcem orda özellikle bakılmasını düşündüğünüz bi yeri varmıdır?teşekkürler

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 15 Ekim 2012, 10:18:27 »
O zaman hata gaz kesicide olabilir. Benzinde sıkıntı yokken çalışıyorsa ve gazada kullanınca çalışmada sıkıntı yaşıyorsa araç gazı kesmiyor. Boğulmasına sebep oluyor. Gaz kesici de hata göstermeyebilir. Enjektörler bozuk olsa zaten araçta hissedilir.

Çevrimdışı miho

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 18 Ekim 2012, 00:32:25 »
metin bey cevaplarınız için teşekkürler ,ancak şimdi benzindede yapmaya başladı her zaman yapmıyo bazen tek marş bazen 2-3 oluyo çözümü bulabilen ustada bulamadım garanti olsun diye müşiride değiştim ama sanki eskisinden beter oldu.bide role diye bişey varmış acaba ondan kaynaklanırmı tekrar teşekkürler

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 18 Ekim 2012, 00:43:37 »
Evet olabilir sanırsam 409 nolu röle idi.

Çevrimdışı miho

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 18 Ekim 2012, 00:48:09 »
teşekkürler bide röleye baktıralım inş düzelir