Gönderen Konu: golf 4 yardım  (Okunma sayısı 9786 defa)

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: golf 4 yardım
« Yanıtla #14 : 01 Haziran 2012, 18:31:23 »
valla benimki sökülmeden temizlendi sorunum düzeldi. dediğiniz gibi belki bu şekilde daha çabuk tekrarlayacaktır sorunu ama daha önce 1 2 yerde söküldüğü zaman fişi çekildiği için olmadık sorunlar çıkardığını değiştirmeye kadar gittiğini okumuştum. fırça dediğim yumuşak diş fırçalarından yahu tutupta sert fırça ile zaten temizlemez herhalde kimse. yukarda yumuşak ibaresini yazmayı unutmuşum :) bu sorunun temel kaynağı zamanında değiştirilmeyen hava filtresi ve patlak hava filtre hortumları. aslında trafik ışıklarında filan durulduğunda motorun durdurulup birde hava filtresinin dış ortamla tamamen izole edilmesini sağlayacak bir sistem olsa süper olacak :) öndeki aracın egzos gazı olduğu gibi arkadaki aracın orasına burasına doluyor.
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2012, 18:33:01 Gönderen: ferhattasdemir »
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı İrfan ÖZDEMİR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 02 Haziran 2012, 10:09:24 »
tsk arkadaslar.... o zaman sökülmesi yanlış bir kac basına geldiyse... çünkü ucuz bi malzeme degil heleki söz konusu bizim otolar olunca...

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 02 Haziran 2012, 15:18:00 »
tsk arkadaslar.... o zaman sökülmesi yanlış bir kac basına geldiyse... çünkü ucuz bi malzeme degil heleki söz konusu bizim otolar olunca...

ustanız işinin ehli bir ustaysa ve siz ona güveniyorsanız söktürebilirsiniz. çok dikkatli olması lazım. dediğiniz gibi ucuz birşey değil 400 tl gibi birşey. benim o günlerde kendi ustama gitme durumum olmadığından yine tanıdık ama ustalığını pek bilmediğim bir ustaya özellikle tembih ettim sökmeyin diye. o da zaten ben bu araçlardan pek anlamam sen istesen de sökmem fişini çıkarınca sorun oluyormuş dedi dıştan yüzeysel temizledi adaptasyında yaptırdı dışarda ve sorunum düzeldi. 1 hafta sonra başka bir sorun için kendi ustama gittim anlattım iyi ki söktürmemişsin vw lerden anlamayan adam bunu kesin çöp ederdi kısa zamanda tekrarlarsa o zaman ben sökerim dedi... çünkü vw özel servisinden ayrılma ve harbiden kaliteli bir usta...

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 02 Haziran 2012, 15:28:11 »
ferhat senin ustayla tanışma vakti geliyor zannedersem  :)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 02 Haziran 2012, 15:30:53 »
ferhat senin ustayla tanışma vakti geliyor zannedersem  :)

hayırdır hemşo yine ne sorun var?

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 02 Haziran 2012, 15:42:16 »
hemşo :( bu hafta gidecektim gidemedim konyaya.hanım hastalandı.babam araca bakmış hani sorunumuz vardıya uyarı yazısı babam antiviriz su deposuna bakmış su kalmamış diyor geçen arkadaşa demştim buraya bakmamışlar .yani anliyacağın araba 2 ayda su eksiltmiş ferhat.ustayı aradım kaçıran bi yer vardır dedi ama haftaya getiririm dedim artık ama canım sıkıldı biraz başındada olamayınca aracın

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 02 Haziran 2012, 19:14:27 »
hemşo :( bu hafta gidecektim gidemedim konyaya.hanım hastalandı.babam araca bakmış hani sorunumuz vardıya uyarı yazısı babam antiviriz su deposuna bakmış su kalmamış diyor geçen arkadaşa demştim buraya bakmamışlar .yani anliyacağın araba 2 ayda su eksiltmiş ferhat.ustayı aradım kaçıran bi yer vardır dedi ama haftaya getiririm dedim artık ama canım sıkıldı biraz başındada olamayınca aracın

öncelikle yenge için geçmiş olsun diyelim ciddi birşey değildir inşallah. konuya gelince sensörlerde sorun yok yani gerçektende su bitmiş :) nasıl görmezler yav o bakanlar suyun bittiğini. hemşo su kaçağı muhtemelen hortumların bağlantı yerlerindendir. bende de vardı. boğaz kelebeğini temizleyen usta farketti zamanım olsa bakacaktım ama akşam olmuştu dedi sonra getir yapalım dedi. ben o pembelikleri görüyordum ama oksitleme zannediyordum meğer kaçakmış. görüyormusun bağlantı yerlerinde filan pembelik. sonra götürdüm 40 tl malzeme 40 tl işçilik verdim elden geçti. lpg bağlayanlar bağlantı yerlerinde ince kelepçe kullanmışlar ayrıca ayrım te lerini de plastik malzeme kullanmışlar o yüzden kaçırmış. orjinal olan kelepçelerde de sıcaktan zamanla hortum iyice ezildiği için kaçırmış. oraları hafif kısaltarak kalın kelepçe ile sıktı. plastik te leri metal ile değiştirdi oralara da kalın kelepçeler attı. o zaman koyduğu antifriz şimdiye kadar 1 mm oynamadı yerinden... bu işleri yapan kendi ustam değil karaman da tanıdık bir usta...

40 tl lik malzeme 9 10 tane kalın kelepçe + 2 tane mi 3 tane mi metal ayrım te si + 1.5 lt lik antifriz ( yarısını eklemiş yarısı bagajda duruyor). 40 tl de işçilik aldı işte...

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 03 Haziran 2012, 00:18:57 »
öncelikle yenge için geçmiş olsun diyelim ciddi birşey değildir inşallah. konuya gelince sensörlerde sorun yok yani gerçektende su bitmiş :) nasıl görmezler yav o bakanlar suyun bittiğini. hemşo su kaçağı muhtemelen hortumların bağlantı yerlerindendir. bende de vardı. boğaz kelebeğini temizleyen usta farketti zamanım olsa bakacaktım ama akşam olmuştu dedi sonra getir yapalım dedi. ben o pembelikleri görüyordum ama oksitleme zannediyordum meğer kaçakmış. görüyormusun bağlantı yerlerinde filan pembelik. sonra götürdüm 40 tl malzeme 40 tl işçilik verdim elden geçti. lpg bağlayanlar bağlantı yerlerinde ince kelepçe kullanmışlar ayrıca ayrım te lerini de plastik malzeme kullanmışlar o yüzden kaçırmış. orjinal olan kelepçelerde de sıcaktan zamanla hortum iyice ezildiği için kaçırmış. oraları hafif kısaltarak kalın kelepçe ile sıktı. plastik te leri metal ile değiştirdi oralara da kalın kelepçeler attı. o zaman koyduğu antifriz şimdiye kadar 1 mm oynamadı yerinden... bu işleri yapan kendi ustam değil karaman da tanıdık bir usta...

40 tl lik malzeme 9 10 tane kalın kelepçe + 2 tane mi 3 tane mi metal ayrım te si + 1.5 lt lik antifriz ( yarısını eklemiş yarısı bagajda duruyor). 40 tl de işçilik aldı işte...
sağolasın şükür bugün daha iyi durumda ..aynen öyle sensör sıkıntımız yok. görememişler o kadar demiştim soğutma tesisatına bakın diye hayırlısı artık.yaklaşık 2 ayda bu suyu tüketiyorsa bi yerden ince ince damlıyor ya bağlantı  noktalardan yada eskimiş hortumdan olabilir.11 yıllık araç ufak ufak eskiyen aksamlar ortaya çıkıyor, aracı yeni aldık geçmişini bilmiyorsun büyük sorun çıkmadıkça bunlar normal izmirde su kullanıyorlar don olmayınca antifiriz olayı yok bu sebeble sularda kireç yapmasına sebeb olabiliyor su geçişi olan kanalların yıpranmasını hızlandırıyor buda.neyse haftaya bi gidelim detayları görecez dostum..

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 03 Haziran 2012, 00:40:46 »
hayırlısı olsun. inşallah dediğimiz gibi hortumlardan filan olan küçük sızıntılardır

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 03 Haziran 2012, 00:44:40 »
aynen sorun belli şükür arızasıda kafamızı ağrıtmazsa Allah tan mani gelmezse bu hafta hallederiz köylüm sağolasın

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #24 : 03 Haziran 2012, 00:47:11 »
Vw Paşa Otomotiv----EYÜP USTA Fan club kuralım bence,her ile değil her Vw araca bi Eyüp Usta lazım. :tamamdir
Ben kocaaaa istanbul'da böyle ADAM görmedim,gezmediğim,gitmediğim yer kalmadı.İşini severek ve sahiplenerek yapan tek VW doktoru.Mekatronik konusunda Profesör diyebilirim kendisi için,kesinlikle tavsiye ederim,isteyen arkadaşlara telefon ve adres bilgisi verebilirim,sorun olması şart değil,gidip çayını içmeniz sizin ve aracınızın menfaatinedir. :sevgi:
03.06.2005

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 03 Haziran 2012, 01:08:26 »
valla ben eylül de izmit e taşınıyorum. yol gidecek durumda olduğu müddetçe aracımı başka kimselere elletmem zaten. kayınço istanbulda haftasonları onun yanına geldikçe uğrarım eyüp ustama  :tamamdir

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 03 Haziran 2012, 01:13:38 »
köylüm gidiyormusun demek şimdi üzüldüm desem yalan olmaz :(

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 03 Haziran 2012, 02:22:32 »
evet. eşim karamanoğlu mehmet bey üni. nde öğretim görevlisi idi kocaeli üni. tıp fakültesi nde doktora kazandı ve araştırma görevlisi olarak atandı. burdan istifa edip ordaki göreve başladı aynı gün doğum iznine ayrılmıştı. şu anda ankara da gazi üni. gölbaşı kampüsünde ingilizce eğitimi alıyor. eylülün sonunda bitecek. biter bitmez de orda göreve başlamak zorunda. bu yüzden onun eğitimi bitmeden eylül içinde benim evi oraya taşımam gerekiyor... alıştığım yeri terketmek beni de üzüyor ama sevgili vw ci golf cü arkadaşlarla daha içiçe olacağım için seviniyorum bi yandan.
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2012, 02:24:22 Gönderen: ferhattasdemir »