Gönderen Konu: Motor Kompresyon(kompresör) Testi  (Okunma sayısı 23752 defa)

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
Motor Kompresyon(kompresör) Testi
« : 05 Haziran 2012, 10:45:46 »
Arkadaşlar,

Aracımda sarsıntı, silkinme, titreme, giderken birden stop etme gibi aslında hemen herkesin başına gelen sorunlar vardı. bu sorunlar için aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım değiştirdim. fakat şöyle bir durum çıktı ortaya araba benzindeyken gitmiyor. marşı tek seferde alıyor ama daha ben gaz pedalına yüklenemeden düşünün o kadar kısa sürede rölanti düşüp stop ediyor. neyse bi şekilde hareket ettiriyorum yola çıkıyorum bu defada araba gitmiyor gaz yemiyor yavaşlamaya başlayınca stop edecek nerdeyse. ama lpg de bunu yapmıyor. dün akşam baktırdım başka bir ustaya yaptırdıklarımı değiştirdiklerimi anlattım. bana motor kompresör (kompresyon) testi yapılmalı dedi. verdiği fiyatta 100 TL. tabi sorunun nedenine göre yapılacak işlem ayrı bi ücret.

Daha önce yaptıran ve olumlu yada olumsuz sonuç alan arkadaşlar varsa bilgilerini rica ederim.

Teşekkürler.

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
Ynt: Motor Kompresyon(kompresör) Testi
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2012, 12:00:01 »
Arkadaşlar,

Aracımda sarsıntı, silkinme, titreme, giderken birden stop etme gibi aslında hemen herkesin başına gelen sorunlar vardı. bu sorunlar için aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım değiştirdim. fakat şöyle bir durum çıktı ortaya araba benzindeyken gitmiyor. marşı tek seferde alıyor ama daha ben gaz pedalına yüklenemeden düşünün o kadar kısa sürede rölanti düşüp stop ediyor. neyse bi şekilde hareket ettiriyorum yola çıkıyorum bu defada araba gitmiyor gaz yemiyor yavaşlamaya başlayınca stop edecek nerdeyse. ama lpg de bunu yapmıyor. dün akşam baktırdım başka bir ustaya yaptırdıklarımı değiştirdiklerimi anlattım. bana motor kompresör (kompresyon) testi yapılmalı dedi. verdiği fiyatta 100 TL. tabi sorunun nedenine göre yapılacak işlem ayrı bi ücret.

Daha önce yaptıran ve olumlu yada olumsuz sonuç alan arkadaşlar varsa bilgilerini rica ederim.

Teşekkürler.

güzel kardeşim istanbulun neresındesın bilmiyorum ama gaziosmanpaşa küçükköyde paşa otomotiv var çalışan arkadaşların hepsi yetkili vw servislerinde yıllarca çalışmış tecrube sahıbı arkadaşlar telefonu verıyım bı ara görüş 0212 475 35 35   eyup -ilker adnan veya mustafa  ustayla görüşmeni tavsiye ederım   forumdan olduğunu söyle yardımcı olsunlar yada benım ısmımı (uygar)

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2012, 12:05:28 »
Uygar kardeşim arabayı aynen dediğin yere götürdüm :) bende zaten Sultançiftliğinde oturuyorum. Eyüp Usta söyledi zaten dediğim testi.. :)

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2012, 12:09:35 »
Uygar kardeşim arabayı aynen dediğin yere götürdüm :) bende zaten Sultançiftliğinde oturuyorum. Eyüp Usta söyledi zaten dediğim testi.. :)

eyup benım  20 yıllık arkadaşım sen ne diyosa yaptır kompresyon testi     ben çok şahit oldum   servis servis dolaşıpta en son paşa otomotive gelipte dua eden  ama karar senın

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2012, 12:11:25 »
motorun durumu bi belli olsun inşallah fazla bi sorun çıkmaz sende rahat edersın maddı manevi

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 05 Haziran 2012, 12:23:27 »
ya benim tedirginliğim testi orda yaptırmak yada yaptırmamak değil zaten forumda okudum çok methini duydum dün akşam gittiğimde de söyledim. ama test yapılır işte bi sorun bulunur sonra düzeltilir sonra yine bişey olur ondan endişeliyim. dediğim gibi daha önce yaptırdığım bakım ve değişimler işçilik vs ücretler için 700-800 tl harcadım ama hala sorun var o yani. muhtemelende yarın giderim yaptırırım testi hani 100 tl yide gözden çıkardım zaten. ama inşallah çok fazla zorlayacak bi sorun değildir.

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 05 Haziran 2012, 12:38:18 »
ha birde hani testi yaparız sorun görünmeyebilir o zaman başka bir sorun olabilir falan da dedi.

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #7 : 05 Haziran 2012, 12:43:26 »
motor kompresyon testi ne alaka anlamadım. üstelik 100 lira çok büyük para. hepi topu bujileri söküp bir manometre takacak. kompresyon kaçağı olup olmadığını ölçecek. ki bu sadece teşhis aşaması. 100 liraya tedavi olmuyor yani. aracında kompresyon kaçağı var motor istiyor veya istemiyor diyecek. istemiyorsa da başka testler yapılıp teşhis konmaya çalışacak.

bana kalırsa benzin pompasından, veya enjektörlerden olabilir. ya da tıkanmış bir yakıt filtresi de aynı sorunu yaratabilir. lpg de sağlıklı çalışıyorsa kompresyondan olması mümkün değil. benzinin depodan silindire kadar izlediği yoldaki elemanlarla ilgili bir sıkıntı olmalı.
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2012, 12:43:48 Gönderen: TEYOLOGY »
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 05 Haziran 2012, 12:49:16 »
100 lira az para değil doğru ama dediğim gibi zaten 700-800 lira harcadım 1 ay içerisinde ama bir türlü hallolmadı. enjektör benimde ilk aklıma geldi. sorun düzelsin diye uğraşıyorum işte.

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #9 : 05 Haziran 2012, 13:03:12 »
anlıyorum da kompresyon testi ne için gerekli ki? kompresyon kaçağı olsa benzinde de gazda da sıkıntı yaşatır. çekişi düşük olur, fazla yakar, yağ yakar. üstelik bu kompresyon testi yapmak için kullanılan manometrenin fiyatı en fazla 60-65 tl civarı. yapılan işlem 10 dakikalık bir işlem. 4 tane buji sırayla sökülüp marş basılacak. hepi topu bu yani. lafım sana değil. ustalara kızıyorum ben. para bu kadar mı kolay kazanılır.

sen bilirsin yaptıracam dersen de ben sana sonucu şimdiden söyleyeyim. teşhisi bu işlemle koyamayacak. belki göz boyamak istiyorsa "aslında silindirlerden birinde ikisinde değer biraz düşük çıktı ama bu sorunun sebebi o olamaz. bir iki sene daha motor istemez fakat sonrasında şu şu şunları değiştirmeniz gerekir" filan deyip. "bak erken teshis ettik. hadi yine iyisin" ayakları yapılacak.

lütfen senden tek bir ricam yaptıracaksan da kompresyon testi ile neyi görmeyi umduklarını, bekledikleri sonucun da senin yaşadığın soruna nasıl etki edeceği noktasında açıklayıcı bilgi almaya ısrarcı ol. 100 lira alacaklar sonuç olarak. detaylıca bilgi versinler.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 05 Haziran 2012, 13:13:16 »
Çok saol ilgin alakan yardımların ve uyarın için çok teşekkür ederim.
Bana test 1 - 1,5 saat sürer dedi. Zaten silindir bloğu falan çatlamışta olabilir dedi, zaten o çatlamışsa çok masraf çıkar dedi. bu arada araba cidden çok fazla yakmaya başladı. ama işte tam bilmeyince sorun hallolsun derdindeyim. yarın yada öbür gün muhtemelen giderim. aldğım bilgiyide burda paylaşıyor olurum.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #11 : 05 Haziran 2012, 13:29:45 »
İyi güzel de bu kadar sorun varsa LPG'de sorun olmaması normal mi?
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 05 Haziran 2012, 13:52:49 »
İyi güzel de bu kadar sorun varsa LPG'de sorun olmaması normal mi?
ah bir bilsem anlasam :)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #13 : 05 Haziran 2012, 13:54:53 »
Ben de başka usta önereceğim ama herkesin bir ustası var önereceği.
Ama istersen öneririm.
Arabamı gözüm kapalı teslim edeceğim nadir insanlardan biridir kendisi.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)