Gönderen Konu: Motor Kompresyon(kompresör) Testi  (Okunma sayısı 23758 defa)

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
Ynt: Motor Kompresyon(kompresör) Testi
« Yanıtla #14 : 05 Haziran 2012, 13:57:57 »
ya hani farklı bi ustaya göstermek tabiki iyidir. sonuçta bende yukardakı ustayı burdan buldum normalde benim ustamda başkası ama işte çözüme kavuşturamadı. aklımda bulunması için iyidir en azından gidip görürüm konuşurum sorarım.

Çevrimdışı zamazingo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 05 Haziran 2012, 14:01:19 »
Bende Tolga hocama katılıyorum.Eğer kompresyonda sorun varsa tüpde başka motor mu kullanılıyor. :DBence kompresyon değil.Benzinle ilgili diğer tüm kısımları tek tek inceleyerek gitmenizi öneririm.Bir tane Renault 11 aldık gümrükten.Arabayı toplarlarken bujileri yanlış takmışlar.Araba güzel.Ama 3000 devrin üstüne çıkamıyor.85-90 yapıyor gitmiyor.Hele yokuşta 2. viteste zor çıkıyor...Neredeyse motor yapmaya kadar gidiyorduk.Bujileri de değiştirelim dedik...Sonuç...Aynı yokuşu 140'la çıkıyordu. :D

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 05 Haziran 2012, 14:09:27 »
burada yorum yaptığınız insanlar yıllarını vw servislerinde geçirmiş  yıllarca bu tarz arızalarla uğraşmış ve türkiye çapında arıza bulmada vw servisleri arasında 1.lik ödülü almış insanlar eyup ustaya güvenim sonsuz   kendıde forumdaki arkadaşlara elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan bi insan   mekatronik 34 olarak forumda paşa otomotivinde sahıbı   
tabiki eleştiri yapıcaksınız  herkes istediğini yazmakta hürdür ama lütfen bunlarıda göz ardı etmeyelim tüm arkadaşlarada sevgilerimi sunarım

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 05 Haziran 2012, 14:16:31 »
ben hep bildiğim ustadan başkasına gitmem derdim. arabamı alalı 1 sene oldu bütün değişim ve bakımlarını hep oraya yaptırdım çünkü güvenim sonsuzdu ama belli bir noktadan sonra çözüm bulunamayınca insan arayış içine giriyo ki son 1 ayda 4 usta gezdim. evet kimi ustalar bizleri yolmak için 4 gözle bekliyolar ben en basiti 2 ay önce yolda kaldım hidrolik hortumu patladı tesadüfen ordan geçen usta olduğunu söyleyen biri geldi yanıma açtı baktı borunun içine metal bir boru koydu sağdan soldan kelepçe attı anlık sorunumu çözdü 150 tl para aldı, şok olmuştumm arkasından da az küfür etmedim. tabi sonra kendi ustamda borunun orjinilai alındı değişti vs. :):)  neyse sonuçta benim nacizane fikrim birisinin selamıyla önerisiyle gidilen ustalar bence daha insaflı iyi niyetli ve gayretlidir.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #18 : 05 Haziran 2012, 14:58:21 »
Benzin pompası arızası olabilir mi ? diye düşünmeden edemiyorum.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı chemisamet

• DAS AUTO
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 Bora 1.6 SR
« Yanıtla #19 : 05 Haziran 2012, 15:33:46 »
eyup  abının kompresyon testıne 100 lıra fıyat cekecegını hıc sanmıyorum bı yanlıslık var burada cunku daha bı ıkı hafta once yaptırdım PAŞA otodan şaşma derım :saygılar

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 05 Haziran 2012, 15:36:02 »
kaça yaptırdın önemli olan o ?? :)

Çevrimdışı chemisamet

• DAS AUTO
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 Bora 1.6 SR
« Yanıtla #21 : 05 Haziran 2012, 15:51:03 »
benım epey bı ısım vardı yalnız o yuzden  tam fıyat veremedım

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 06 Haziran 2012, 12:56:03 »
OffLineR Koray'ı dinle.. Koray'ı..  :o

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 06 Haziran 2012, 14:46:59 »
aynı sorun pazar gününden beri bende de var. ama aynı şekilde bende de lpg de hiç sıkıntı yok yakıtı da gayet ideal. lpg de direk çalıştırıyorum hiç birşey yok. bence sorun benzin pompasında. çünkü benzin pompasının kapıyı açtığında gelen sesini artık zor duyuyorum. çalıştırıp bırakıyorum stop ediyor. 2. aynı 3. aynı. hep stop ediyor. lakin çalıştırınca hemen az bi gaz verip (gazı biraz zor alıyor burdan da belli sorunun kaynağı) 1200 devir civarı 7 8 sn kadar bekleyip bırakıyorum sabitliyor 800 devirde. bence benzin pompasıyla alakalı bir durum. zaten kendini 15 gündür filan belli ediyordu. çalıştırıyordum o zaman stop yoktu ama gaz vermek isteyince elektronik kelebekli araba gibi geç alıyordu ve alırkende bi bocalama yaşıyordu pırpır edip öyle alıyordu... artık stop da etmeye başladı. lpg de yapmıyor bu geç gaz alma mevzusunu. bence eyüp ustama ustam önce bi benzin pompasına bakalım de. sağlamsa o zaman yaptır testi. bende merak ediyorum sonucu...
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2012, 14:53:36 Gönderen: ferhattasdemir »
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 06 Haziran 2012, 14:59:33 »
yarın akşam muhtemelen gidicem zaten testten önce benimde aklımdaydı forumdaki arkadaşlarında önerisi ve tecrübeleriyle ilk önce benzin pompasına ve enjektörlere bakmasını isticem.

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 06 Haziran 2012, 15:05:55 »
dün akşam çalıştırdım yine, benzinde çalıştırdığımda hemen stop ediyor. sonrasında dediğim gibi devri yükseltip hareket ediyorum belli bir süre sonra olağan haline dönüyor.  :o

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 06 Haziran 2012, 15:11:52 »
dün akşam çalıştırdım yine, benzinde çalıştırdığımda hemen stop ediyor. sonrasında dediğim gibi devri yükseltip hareket ediyorum belli bir süre sonra olağan haline dönüyor.  :o

aynen benimki de öyle işte. hareket etmeye gerek yok. devri 1200 civarında tut biraz sonra bırak düzeliyor...
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #27 : 06 Haziran 2012, 15:17:35 »
Ferhat hocam senin şu fotoya da hastayım.
Her an bir şey satıp, pazarlayacakmış gibi duruyorsun.
İyi manada diyorum bu arada.
Elimde çok güzel Porsche'lar var, size de iyi gider diyecekmişsin gibi  :D
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)