Gönderen Konu: arabam yığılıyor neden ?  (Okunma sayısı 19493 defa)

Çevrimdışı llvolkanll

• Profili Görüntüle
arabam yığılıyor neden ?
« : 13 Temmuz 2012, 21:34:17 »
selam arkadaşlar bugün arabamda bir şey dikkatimi çekti vitese taktım 2 veya 3 veya 4 ... gazı sonuna kadar köklüyorum arabam yığılıyor(boğuluyor) sanki araba gaz yemiyor yani bir anda hızlanmıyor acaba neden , arabayı yarım gaz kullanırsan hiç bir sıkıntı yok devir ilerlerken gazı kökle araba uçuyo ama vitesi attım gazı dibine kadar kökledim sanki araba yığılıyor, ama yarım gazla vitese geçince evam edersen hiç bir sıkıntı yok, bilgisi olan varsa şimdiden saolun ....

Çevrimdışı 1 9 TDI BORA

• Profili Görüntüle
Ynt: arabam yığılıyor neden ?
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2012, 00:32:41 »
aynısı benim borada oluyordu  turbodan yapıyor  ümraniyede aydamir oto var sanayide özel servis orası halleti  1 saatte
Volkswagen araba degil  yaşam tarzıdır

Çevrimdışı llvolkanll

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2012, 00:39:32 »
:D malesef ben NİĞDEDEYİM orhan kardeşim istanbula gelmem biraz zor :(  ama turbodansa memlkette baktırırım .... saol

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2012, 11:43:39 »
aman diyim volkan bey aracınız tdi değil mi?

Çevrimdışı llvolkanll

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 14 Temmuz 2012, 12:23:29 »
kusura bakmayın aracım 2004 pasific LPG li DİZEL değil... bilgiyi eksik verdim :(

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #5 : 14 Temmuz 2012, 13:14:13 »
O Zaman baktıracagınız bir Turbonuz yok :)

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 14 Temmuz 2012, 18:41:46 »
akışmetreden de yapabilir, hem benzin hem lpgde de aynı durum oluyor mu, ona göre fikrimi söyleyeyim

Çevrimdışı llvolkanll

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Temmuz 2012, 18:55:27 »
lpg de çok hissediyorsun benzinde o kadar değil aslan bey ama benzindede birazda olsa hissettiriyor sayılır

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 14 Temmuz 2012, 19:02:41 »
lpgde  daha çok hissettiriyorsa ateşleme ile ilgili problemi olması yüksek ihtimal

akl yada bfq motor ise özellikle bobinler uyumsuz çalışmaya başlamış olabilir, ateşleme sistemine bir baktırın hatta mümkünse buji ve bobinleri yenileyin, zira lpg bobinlerden çok güç çeker

bu arada aslan değil aslında adım alper orada yazmasının sebebi başka :)

Çevrimdışı llvolkanll

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 14 Temmuz 2012, 20:10:24 »
ALPER benim araba 2004 BCB motor diye biliyorum 1500 km olmadı arabanın bujilerini bobinlerini değiştirdim servisten aldım özel serviste değiştirdim parçalrı orjinalleriyle ama buji kablosu değişmedi sanırsam...

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 14 Temmuz 2012, 20:40:16 »
aracın motorundaki en ufak sorun araçta direkt yığılmaya yol açar, bundandır ki yığılma en çok karşılaşılan ama en zor çözülen sorunlardandır.buji kablosu konusunda ise aracınızda 4 bobin tek parça halinde ise buji kablosu vardır, yoksa bobinden kabloludur, kablo yoktur

kolay olandan zora doğru yazıyorum

1.eğer ki parçalar değişti ise orjinali ile ve takım olarak değiştiğine emin olun

2.bakımlarını yeni yapmış olabilirsiniz ama hava filtresini yine de kontrol edin erken dolmuş olabilir

3.akışmetreyi kontrol ettirin

4. gaz kelebeğini kontrol ettirin, gazınız telli değil ise eğer gaz elektriğini kesiyor mu diye de bir bakın

5.eksoz sistemine komple bakın, katalitik dolmuş-dağılmış olabilir, ya da susturuculardan birinde benzer bir problem olabilir

6. boğulma gibi değil ama araç bağırıyor ama hızlanmıyorsa aracın baskı balatası da bitmek üzere olabilir

7. benzer bir durum arkadaşımda vardı, normal bir golfün 3 ile çıkabildiği yokuşta 1e kadar düşüyordu fincanlara kadar envayi çeşit parça değişti motor sibopları eğik çıktı (inşallah sizinkisi basit bir sorundur)

tüm bu kontrolleri iyi bir usta bulup yaptırın ankaradaysanız usta konusunda istemediğiniz kadar yardımcı olabilirim, tabi ki ustanın ya da çevresinin iyi bir diagnoz cihazı ve bunları da o ustanın yorumlayabilmesi şart.

şimdiden geçmiş olsun, sorununuz çözüldüğünde buraya yazarsanız sevinirz.uzun uzun kafa patlatıyoruz insanlar sorununu çözüp kaçıyorlar, hoş olmuyor

Çevrimdışı llvolkanll

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 14 Temmuz 2012, 23:38:12 »
ALPER çok çok saol dediklerini en kısa zamanda baktırıcam inşallah sorun çözülür , çözülsün veya çözülmesin bilgiyi vericem formda... bujiler ve bobinler değişirken ustanın yanındaydım...

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #12 : 15 Temmuz 2012, 00:17:40 »
müdür çok yaşa ya ben aslan beyda koptum karnıma ağrı girdi yemin ediyorum ;D

Çevrimdışı CoX_BoY

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 15 Temmuz 2012, 08:05:53 »
aracın motorundaki en ufak sorun araçta direkt yığılmaya yol açar, bundandır ki yığılma en çok karşılaşılan ama en zor çözülen sorunlardandır.buji kablosu konusunda ise aracınızda 4 bobin tek parça halinde ise buji kablosu vardır, yoksa bobinden kabloludur, kablo yoktur

kolay olandan zora doğru yazıyorum

1.eğer ki parçalar değişti ise orjinali ile ve takım olarak değiştiğine emin olun

2.bakımlarını yeni yapmış olabilirsiniz ama hava filtresini yine de kontrol edin erken dolmuş olabilir

3.akışmetreyi kontrol ettirin

4. gaz kelebeğini kontrol ettirin, gazınız telli değil ise eğer gaz elektriğini kesiyor mu diye de bir bakın

5.eksoz sistemine komple bakın, katalitik dolmuş-dağılmış olabilir, ya da susturuculardan birinde benzer bir problem olabilir

6. boğulma gibi değil ama araç bağırıyor ama hızlanmıyorsa aracın baskı balatası da bitmek üzere olabilir

7. benzer bir durum arkadaşımda vardı, normal bir golfün 3 ile çıkabildiği yokuşta 1e kadar düşüyordu fincanlara kadar envayi çeşit parça değişti motor sibopları eğik çıktı (inşallah sizinkisi basit bir sorundur)

tüm bu kontrolleri iyi bir usta bulup yaptırın ankaradaysanız usta konusunda istemediğiniz kadar yardımcı olabilirim, tabi ki ustanın ya da çevresinin iyi bir diagnoz cihazı ve bunları da o ustanın yorumlayabilmesi şart.

şimdiden geçmiş olsun, sorununuz çözüldüğünde buraya yazarsanız sevinirz.uzun uzun kafa patlatıyoruz insanlar sorununu çözüp kaçıyorlar, hoş olmuyor

eline sağlık cok güzel yazmışsın bende bcb motor 16 valf bora kullanıcısım dediğin dopru lpg bobinleri aşı derecede yıpratıyor biri arzalandıgı zaman dengesi bozuluyor umarım arkadaş ta bu açıklama ile sorununu cözer tekrardan eline emeğine sağlık