Gönderen Konu: Direksiyon ve vites geçişleri hakkında yardım  (Okunma sayısı 10247 defa)

Çevrimdışı 4GuardiaN

• Profili Görüntüle
Direksiyon ve vites geçişleri hakkında yardım
« : 17 Temmuz 2012, 18:36:23 »
Arkadaşlar 2003 golf 4 pasific aracımın direksiyon yağı max. seviyede ve lastik hava basınçlarıda normal olmasına rağmen direksiyonumda sertlik mevcut. genellikle park etme esnasında sıkıntı olmaktadır. birde vites geçişlerinin genellikle yüksek devirlerde 2.vites'e geçerken sert geçmeşi bu vites geçişlerinin daha yumuşak hale getirmemizin ve direksiyon ile ilgili bir çözüm varmıdır.Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Çevrimdışı bermuda24

• Profili Görüntüle
Ynt: Direksiyon ve vites geçişleri hakkında yardım
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2012, 19:44:10 »
sıkıntı yok hocam bütün golflerde aynı vitesleri kemikli direksiyonu sert ;D,direksiyonun sert olmasını ben çok sevdim yüksek hızda yolda gezme yapmıyor,viteslerin 1 ve 2. vitesler kemikli onlarada alıştım yüksek devirlerde geçmiyor doğru onlarıda ona göre düşük devirlerde geçirmek lazım

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2012, 21:35:13 »
1. Vitese 20 km hızın ustunde geçmez
2. Vitese geçerken ses yapıyor ise sekomenç ten yapıyordur
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı 4GuardiaN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2012, 22:03:38 »
evet çırtlama yapıyor ise senkromençten dolayı ama bermuda24 arkadaşın dediği gibi biraz geçişler kemikli ve direksiyon sert bunların dışında aracımdan gayet memnunum vitesleri yumuşatmak için körüğün altından ara ara yağlattırıyorum ama oda geçiçi çözüm oluyor malesef direksiyon'a ise bi çözüm bulamadım :D

Çevrimdışı 4GuardiaN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2012, 22:06:34 »
bermuda dediğin gibi yüksek hızlarda konfor açısından iyi oluyor ama keşke hızlandıkça direksiyon sertleşse başka bi güzel olur :)

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2012, 22:31:55 »
Aracınız tahminimce 16V. BCB motorda nedense direksiyonlar sert.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2012, 22:37:27 »
alakası yok benımki Sr motor benimkide sert..çoğu sert fakat kurtuluşun eski Golf ü kullanmıştım pamuk gibiydi sırf onun yüzünden genelleme yapmıyorum sanırım bizimkilerde sorun var...evet hepimizde :)
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2012, 22:43:11 Gönderen: rene »

Çevrimdışı bermuda24

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2012, 22:40:43 »
bermuda dediğin gibi yüksek hızlarda konfor açısından iyi oluyor ama keşke hızlandıkça direksiyon sertleşse başka bi güzel olur :)

10 sene önceki teknoloji o kadarmış

Aracınız tahminimce 16V. BCB motorda nedense direksiyonlar sert.

bendekide AZD

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2012, 22:43:46 »
Valla BCBC-AKL ve otomatik AKL (motor kodunu unuttum da :D) kullandım onların direksiyonlar benim araca göre gayet yumuşaktı  :tamamdir

Çevrimdışı bermuda24

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 17 Temmuz 2012, 22:48:13 »
lastik havaları ilede alakalı oluyor önlere 30 basıyorum o şekilde kullanıyorum daha fazla basarsam direksiyon yumuşayacaktır fakat bu sefer çukurlarda sert girme olayı meydana gelir konfor etkilenir sizde deneyip görebilirsiniz ;)

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 17 Temmuz 2012, 22:48:37 »
otomatik AKL = AEH

benim kullandıgım Tek yumuşak direksiyona sahip Golf 4 te 8valf otomatik BFQ motordu.Motorla değilde benzin pompasıyla alakalı olabılır diye düşünüyorum.Tatlı sert direksiyonu sevdıgım için benim açımdan sıkıntı yok.

Çevrimdışı 4GuardiaN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 17 Temmuz 2012, 23:02:39 »
evet benim aracım 16V aşırı bi şikayetim yok ama 2001 comfort. bir golf4 'e bindiğimde benimkinden biraz daha yumuşak olduğunu hissettim onun için konuyu açtım ama genel olarak hemen hemen golf4 ve boralarda direksiyonlar böyle. Hava basınçlarıda yüksek derecede direksiyonu etkiliyor onun için ben lastiklere 32 psi nitrojen bastırdım normal hava'ya göre biraz daha iyi olduğunu ve konforu artırdığını söyleyebilirim :)  arkadaşımda 98 model corsa gsi vardı direksiyonu hidrolik olmasına rağmen bizimkilerden kat kat daha yumuşak sanki elektirikli gibi bizim araçlarda onlara göre sert olması sinir bozucu :D

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 17 Temmuz 2012, 23:08:24 »
Valla benim kuzende corsa 100.yil var direksiyonu balyoz gibi arabadan arabaya degisiyor iste

Çevrimdışı 4GuardiaN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 17 Temmuz 2012, 23:12:08 »
ozaman görünen direksiyonlara birer topuz takıp yolumuza devam edecez yapacak birşey yok :D:D:D