Gönderen Konu: ..sol iç aks, 3. kez dağıldı.. kafayı yiycem :( ..  (Okunma sayısı 15979 defa)

Çevrimdışı adige_60

• mk4 unutulmazımsın.. mk6 yeni heyecanım :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf 6- 1.6-Trendline-Siyah (2009)
.. aracımla  düz yolda, 1. viteste seyir halindeyken, gaza  yüklendim ve sol  iç aks tekrardan dağıldı.. 2011 mayıs ayından  bu tarihe kadar araba bende. 1 yılda 3. kez başıma geldi bu olay. ne yapcam ben ya :(..

Çevrimdışı panik

• DÜŞ GÖRDÜM
    • Profili Görüntüle
Ynt: ..sol iç aks, 3. kez dağıldı.. kafayı yiycem :( ..
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2012, 02:03:09 »
ulan bu ustalar ah ulan bu ustalar.... :bekleriz: :bekleriz: :bekleriz:

geçmiş olsun. cana gelmemiş boşverin, bir an önce insan olan birini bulun tamir işlerinizi yapacak
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2012, 02:03:53 Gönderen: panik »

Çevrimdışı adige_60

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2012, 02:18:59 »
bulunduğum yerde  tek bir ustaya götürüyorum. başka ustalar zaten iş yapamıyo müşterileri dahi yok. en son 100 km üstü hızlarda sağa  direksiyonu hafif  kırdıgımda ses geldiği için götürmüştüm. aks'i  söktü uç tarafta bir sekmanın yerine oturmadığını, bu sebeple uc tarafın kısa kaldığını,  bilyalı olan parçaya az temaz ettiğinden  ordan sıyrıldığını söyledi.  sekmanı yerine  oturttu,montajını yaptı  yağladı. ses vs gitmişti.  bu aksam da  basıma tekrardan  böyle bir sorun geldi.  uzun  yola çıkmaktan korkar oldum.  servis 110 vs 80 km arası uzaklıklarda. offf. of

Çevrimdışı bi_ta_ne_si_63

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2012, 13:50:50 »
bende de golf 4 tredline var bende arabamda bir kere aks kestim. sağ taraf içte kesti fakat ben her iki tarafı beraber yaptırdım ve şimdi bi sıkıntı yok akslarda...

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2012, 13:45:08 »
bende dış aks den müzdarip im uzun yolda ara ara sol aks ses yapıyor sanki lastiğe taş takılmış gibi arada lak lak yapıyor sonra kesiyor.bu seferde değişirse 4. dış aks olacak fıttırmaya az kaldı!!!her seferinde orjinal diye speedan marka takmama ragmen:(
Yüzde Israr Etme Doksan da Olur, İnsan Dediğinde Noksan da Olur, Sakın Büyüklenme Elde Neler Var, Bir Ben Varım Deme, Yoksan da Olur...

Çevrimdışı ismailtunca81

• 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 23 Temmuz 2012, 18:31:12 »
kışın aynı sorun bende  de  oldu  ustam  bu olay binde bir görülür  golf de  dedi  ama  binde  3  müş
çok sert manevralarda  ve  ani gaza  basımlarda  bunun normal  olduğu söyleniyor

TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 23 Temmuz 2012, 19:31:15 »
çözümü nasıl buldunuz vede neler değişti ne kadar masraf oldu acaba?
Yüzde Israr Etme Doksan da Olur, İnsan Dediğinde Noksan da Olur, Sakın Büyüklenme Elde Neler Var, Bir Ben Varım Deme, Yoksan da Olur...

Çevrimdışı adige_60

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 23 Temmuz 2012, 23:55:58 »
vallahi abi  naptılar bende  çözemedim. önce  kayseri ve sivastaki  Vw servislerini aradım aracımın  3. kez aks bilyasnı dagıttıgını söyledim. bana aracın  kazalı olabileceğini  söylediler. aracın şasesini  kontrol ettirmemi  söylediler.  arabamı sanayiye  çekerek götürdük. 1993  model toyota arabamı çekti o ayrı bi koyuyo zaten :( 2 tane  kaporta ustası  buldum ve aracımın basına geldim.ustalar  ön taraftan  hasar olmadıgını, alt taraftan hasar olabilecegini,kaldırım  gibi bir yere sert bir  çıkış yapılmış olabilecegini,şasede sol önde yamukluk oldugunu  söyledidler. aracın sol  ön tekerinin tam açıyla zemine   basmadıgını söylediler. sonra  bu halde  tekerin iç taraftan yeme yapacagını fakat  lastigin deforma olmadıgını söylediler. sonra aracı askıya aldılar ve alttan  inceleme yaptılar. şaseye   bağlı olan  ismini bilmediğim bir parçanın sol tarafa çok yaklaşık oldugunu söylediler ve somunları  gevşetip o parçayı  ölçüp orantıladılar.somunları  tekrardan  sıktılar. sonra aracı askıdan alıp  motor kaputunu açtılar.  motorun alt tarafına kriko yerleştirip  motoru kaldırdılar ve motoru sağ tarafa yaklaştırdılar.daha sonra  somunları tekrardan sıkıştırdılar.

* parça  ve işçilik dahil  ayrıca rot-balans toplam 105  TL verdim.
* arabayı aldıgım eleman   tanıdıgımdı.araba ile kayseriye  giderekn  çukura girdigini,kendisinin de 1  defa aks değiştigini ve arabayı bana sattıgını söyledi. 1  yıl sonra itiraf etti.  onla da atıştık

İnşallah 4. kez aynı sorunu yaşamam.

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 24 Temmuz 2012, 02:14:09 »
büğün 100 km ye yakın yol yaptım arabada tık ses yok:( isanbula gideceğim ses yapacak sonra delireceğim:( bu lastiklerin verdiği çekici yardımını nasıl alabilirim, lastik almadan

Çevrimdışı adige_60

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 24 Temmuz 2012, 03:22:07 »
vallahi bilgim yok abi ya.. neden ki ?

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 26 Temmuz 2012, 23:01:03 »
travers demirini kontrol ettir
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 27 Temmuz 2012, 00:11:35 »
problem mi değil mi anlamadım ses kesildi.uzun yolda tekrarlıyacak heralde yine

Çevrimdışı adige_60

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 27 Temmuz 2012, 08:44:23 »
travers demirini kontrol ettir

ben mi  kontrol ettircem alplion mu :)

Çevrimdışı adige_60

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 27 Temmuz 2012, 15:51:08 »
ben mi  kontrol ettircem alplion mu :)

mesajı 08.44 de cevapladım. bana yazmış olabilecegin  düşüncesi ile sanayiye gittim serhat bey. rot-balans yaptırdıgım elemana gittim direkt. bu arabada  travers demiri neresi dedim. arabayı kaldırdı  altta gösterdi.  aks lalesini takan  usta da   senin dediğin travers  demirini kaydırmıştı. parçayı görünce  o oldugunu anladım.  ustaya bunda meydana gelen hasar aks  bilyasını dagıtır mı dedim.travers'in  ortasının  darbee baglı kambur oldugunu,teneke  gibi demir oldugunu düzeltilip takılmış olabileceğini söyledi  ve   bunu değiş,aks başını da  orjinal bulalım, bir de  rot ayarlarını  ben yapim;bi daha aks değişmiyceksin dedi.  150 TL  ye   Travers'i  söküyorum dedi. orjinal aks   körük dahil 100  tl  bulur  dedi.  işçilik almam sorunu   ben bulduysam bişi daha öğrenmiş oldum. yeni öğrendiğim bişi için para almam dedi. 250 TL ye mal olur dedi. en azından bi parça değiştirmek istesem ilk değiştireceğim şeyin travers oldugunu  öğrendim .Tşk ederim..