fabia da 2 tane dizel var. biri 70 beygir diğeri 80 beygir. ikisi de 3 silindir TDI motor. Bende 70 bg olanı var 2 sene oldu tık demedik, çok memnunum.
Artı yönleri:
- Düşük yakıt tüketimi . Uzun yolda 3.0 lt /100 km yi gördüm. Şehir dışı 4, şehir iç i5- 6, max 7 lt tüketimi var.
- Kapı ve iç plastikleri muadili Polo'dan daha kaliteli geldi. İkisini yanyana çok karşılaştırdım. Bariz fabianın içi daha sağlam duruyor.
- Gidişat güzel çabuk hızlanıyor, bazen gaza gelip arabayı vurduğum oldu
- Sedan alırsan bagaj hacm içok büyük.
- En boşunda bile güzel donanımlar var. Bendeki en boşu. Klima, elektrikli aynalar, yol bilgisayarı..vs .
Eksi yönleri:
- 3 silindir dizel, rolantide sesi yüksek
- Doğuş oto grubunda olmadığı için yetkili servis sıkıntısı var.
1.2 benzinliler de HTP motor. Onu da kullandım. 1.2 motora göre güzel kaçıyor. Yeni nesil benzinli bir motor. Ama karşılaştırırsak bendeki dizel daha güzel gidiyor. Yakıt tüketimi şehir içi 7-8 aralığında. şehir dışı test etmedim.
Parçaları VW-AUDI grubunda olduğu için tamamen fiyatları aynı.
Getz e de baktım. Getz'in içi bariz küçük. Artı benzinlisi eski nesil, çok yakıyor.
Accent Era geniş ancak, altına çok rüzgar alıyor, Fabia nın altı yere çok yakın, yol tutuşu iyi. 120 ile kırıkkale-ırmak arasındaki virajlara giriyordum, ben şeridimde iken, önümde kango yolda geziyordu. Ayrıca accent eranın malzeme kalitesi kötü duruyor. accent blue ise test etmedim.
Galeride yanyana iki araç duruyor. 2005 polo benzinli bomboş 26 bin tl yazmışlar, 2006 fabia benzinli dopdolu 17 bin tl yazmışlar. İkisini de oturup 1 saat inceledim. Poloya o parayı vermenin manası yok, fabia kesinlikle daha güzel duruyor.