Gönderen Konu: araba çalışmıyor çalışınca da gaz yemiyor yardım  (Okunma sayısı 5686 defa)

Çevrimdışı buyukvardar

• Golf 4 Bir Tutkudur Vaz Geçemezsin
    • Profili Görüntüle
Herkese selam arkadaşlar abamda garip garip şeyler oluyor daha önce başına gelen varsa yada anlayan bir fikir söyleye bilirmisiniz.
 Şöyle anlatmaya çalışayım araba yolda giderken birden gaz yememeye başlıyor tekliyor ve devir saati hiç gaz vermediğim halde 3000 - 4000 lerde geziyor sonra kendi kendine normale dönüyor. benzin filitresi tıkalıymış gibi geldi ama arabanın bakımları yeni yapıldı yani benzin filitreside değişti. arabayı çok zor çalıştırıyorum çalışıncada aynı şeyler tekrarlanıyor daha harekete geçmeden yine devir saati 3000 - 4000 lede geziyor bir müddet aragazı falan yemiyor sora tekrar düzeliyor. bu arada arabam LPG li,  takılalı 2 ay oldu BRC marka lpg taktırdım. arabayı servise götürdüm bilgisayara bağladılar ısı sensörü arızalı dediler servis elemanı bundan yapacağını pek sanmıyorum dedi. arac kalsın arızayı bir görelim dedi. bırakmadım başka bir ustaya götürdüm sanayide o da arızayı görmek için burda kaması gerekir diyorlar. arabadan soğuyacam neredeyse. bir fikri olan varsa yardımcı olurmusunuz. LPG yi taktırdığım yerede gittim araban ilk benzinde çalıştığı için LPG de olmaz dediler onlarda bilgisayara bağladı arıza görünmüyor dediler. LPG beynini rica minnet değiştirdiler 2 gündür yapmadı ama  :(

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
Ynt: araba çalışmıyor çalışınca da gaz yemiyor yardım
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2012, 20:26:05 »
1- boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu
2- krank sensörü
3-eksantrik sensörü
4-ateşleme bobini
 bende de aynı sorun vardı yukardaki 4 işlemi yaptırdım şu anda sorun  yok

Çevrimdışı freeman

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2012, 13:28:49 »
2 adet ısı müşürü var motor üzerinde soğutma suyunun ısısını ölçen, onlarıda kontrol ettirin.
Bozuk olduğunda arabayı çalıştırırken boğulmasına sebep oluyor

Çevrimdışı buyukvardar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2012, 17:26:20 »
boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yapıldı. bunlar nasıl tamirci olmuşlar anlamadım bu söylediklerinizin hiçbirini söylemediler elinize sağlık teşekkür ederim sağolun. :tamamdir

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2012, 18:11:25 »
boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yapıldı. bunlar nasıl tamirci olmuşlar anlamadım bu söylediklerinizin hiçbirini söylemediler elinize sağlık teşekkür ederim sağolun. :tamamdir
devir saatinin yükselmesi yani durup duruken 3000-4000 lere çıkması boğaz kelebeği ve adaptasyonu krank sensörü ve eksantrik sensörü değişerek giderildi bende. gaz yememe ise ateşleme bobini değişerek giderildi.

Çevrimdışı buyukvardar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2012, 20:21:22 »
çok ilginç arkadaşlar aracımın LPG beyni değişti şimdi bu yazdığım arızaların hiçbiri olmadı tabi LPG beynini de LPG ustası ezbere değiştirdi arızayı görmeden yani bi değiştirelim düzelmez ise araçı bırakırsın dedi. ama 7-8 gündür bu saydığım arızalar olmadı. aman olmasın  ;)

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 05 Ağustos 2012, 01:29:09 »
usta çok önemli bu konuda geçmiş olsun umarım aracınız düzelmiştir. ama siz genede yetkili volkswagen servisine gitmeniizi tavsiye ederim.
bizi izlemeye devam edin...