Eren abi çok güzel olmuş farklı ve yenilikçi bir ruh vermiş arabaya yaysızda gayet hoş görünüyor
Teşekkür ederim kardeşim bencede yaysız halide gayet iyiydi sana cvp yazana kadar yaylandı bile
Kanka 3,5 luk yay alır da kullanırsan haber ver.Konfor konusunda bir şikayetin olmasza düşüncelerin önemli.Seneye falan ben de maksimum 3,5 luk bir yay düşünebilirim
Sinancım seninle diğer forumdada denk geldik ama ben yinede 35mm yay takmayı düşünen fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlar için burayada yazayım.
Cumartesi günü 35mm Vogtland Marka yayları taktık.
Forumlarda araştırdığımda Eibach ile Vogtland en yumuşak yaylar olarak konuşuluyor özellikle Seat ve Golf forumlarında Vogtland yumuşak diye daha çok tercih ediliyor fakat ben aynı araçta Eibach kullanmadığımdan şu daha yumuşak diye yorum yapmam doğru olmaz.Vogtland zaten adını almanyada üretildiği şehirden almış eibach gibi ikiside alman malı ve kaliteli ürünler.Harici olarak H&R markası öne çıkıyor bu yayın yol tutuş konusunda diğerlerinden daha iyi olduğu fakat aynı oranda sert olduğu okudum çoğu forumda ki bence hiç gerek yok.
İlk gün yayları taktım, konfor orjinallerden daha iyiydi vaaay dedim çok iyi fakat araba yaylara alışıp düşmeye başladıkça o esneme yerini daha stabil fakat daha yolu hissettiren bi yapıya döndü.
Orta kalitede asfaltta kullanım konforu gayet güzel hiç farkı yok desem yeridir.bozuk ve yamalı asvfaltta orjinallere göre daha gürültülü çalışıyor özellikle arnavut kaldırımı olan bi yol var geçen ordan gitmem gerekti epey kafamı ütüledi zaten bidahada o yoldan gitmem
Konfor kaybını oranla dersen bozuk ve yamalı asfaltta %20-25 gibi bir fark var bunu göze almak lazım.
Şehir içi Yakıt tüketimim 1 litreye yakıt azaldı yaylar oldugundan psikolojik olarak daha yavaş gidiyorum çukurlardan kaçıyorum vs.
Olumlu yanı yokmu var tabii Tutunma Performansı mükemmel oldu çok stabil yana yatma önden kayma yok sırf bunun için bile alınabilir. Düzde arkadan sellektör yaparak gelen benden daha güçlü arabalarla ikidir arkalı önlü virajlara girmeye başlıyoruz tekrar düze çıktığımda aynaya bakıyorum yoklar
tekrar düze çıkınca gelmeye başlıyorlar ancak.
Fotoğrafları haftasonu çekip yükleyeceğim.