Gönderen Konu: castrol 10w40----castrol 10w40 a3/b4 sentetik teknolojisi motor yağı  (Okunma sayısı 5933 defa)

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
evet başlıkta belirtiğim gibi sıradan 10w40a göre daha iyi olduğu söyleniyo akıllı moleküller v.s yakın zamandaki bakımda bunu kullanıcam fakat kullanan varmı acaba farklımı gerçekten  ve kullandığınız yağı kaç binde bir değiştirdiğinizi kaç lt kullandığnızı yazarsanız sevinirim ben castrol 10w40 4 litreden fazla koyuyorum yağ filtresni benzin filtresi hava polen v.s hepsini değiştirerk 7000-8000 aralığında bakıma giriyoruz
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 99 GOLF MK IV AUT.
Bugün kullandım bu ürünü,yağ filtresiyle beraber değişti.5 lt koyduk yağ ve filtreyi 90 tl ye aldım.20 tl de işçilik.

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
nasıl peki varmı fark
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı Sinancetintas

• Yaşam İlaçım Oldun Golf..
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 4'den Sonra Golf 5
5W40 al derim titreme yapıyor diyorlar hatta formumuzda da muhabbeti olmuştu, buradan usta bi elemanda bana aynı şeyi söyledi.. Castrol 5W40.. ;) Ben diger yag degişiminde direk 5W40'a döner.. ;)
Das Auto..

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
iyide 10-40 kullanırken 5-40a dönmek zarar değilmiya benim bildiğim onlar zararlı bizim arabalara yani 10-40tan dönüş yapark geçme bu arada bcb motor araba hani ne biliym basit görünsed bu yağ konusu çetrefilli :)
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
ben biraz ihmal ettim aracı yağ seviyesi baya bir düşmüştü,bundan dolayı biraz dalgalı ve sarsıntılı çalışıyordu.Şuanda gayet iyi çalışıyor,tavsiye edebilirim.

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
castrol ün kendi sitesinde 1.6 8 v için uygun yağ 5-30 çıkıyor ama ilginç.

http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9041330&contentId=7074757

Çevrimdışı ahko

• Profili Görüntüle
slm....
golf 10 40 yağ koyuluyor.klavuzda da böyle yazıyor.(yanılmıyorsam) diğer yağlar biraz ince gelir demişti usta.zararı olmaz faydasıda yok dediydi..

Çevrimdışı Sinancetintas

• Yaşam İlaçım Oldun Golf..
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 4'den Sonra Golf 5
ben araçı ilk aldıgımda üzerinde 5W40 vardı 1-2ay içinde karteli deldigimde yine 5W40 koydular ki ben o zamanlar formda yazılanları okurken millette 10W40 diyordu ama usta 5W40 en iyisi deyip koydu sonra 5-6 ay sonra TR'ye geldigimde araçta yag lambası sorunu var diye özel servise gittim adam dalga gecer gibi 5W40 ince gelir dedi yag emzigi tıkanıklıgına hiç bakmadan bana 10W40'ı dayadı sonra 1 sene sonra araç Tekrar TR'ye gelirken aynı tıkalı emzik yüzünden patladı krank mırank ne varsa indi motor rektefeye girdi çıktı adam(benim güvendigim bi servis sagolsun kral hatta) 10W40 mı 5W40 mı koyalım diye sordu bana direk ikiside olur dedi sen karar ver dedi ben siteye uydum 10W40 dedim ama buraya döndükten sonrada vwclub.bg'den de bi çok arkadaşla yazıştıgımda hepsinin 5W40 kullandıgını öğrendim.. şimdi yag degişimi sırasında karteri söküp karteri ve emzigi temizleyip 5W40'a dönmeyi düşünüyorum.. ki artık en fazla 2 yag degişiminde 1 karteri ve emzigi yıkatırım herkesede tavsiye ederim 5-10 lira fazla verir ama emzik tıkanıklıgından motoru yedirmem.. hele ki açık filtre kullanıyorsam..

Bıraz uzun oldu ama yeri gelmişken başıma gelen olayıda paylaşayım dedim.. Sizde dikkat edin kimseye 3-5Bin liralık masraf kaçsın istemem..
Das Auto..

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
çok geçmiş olsun hocam yani :(
WOLFSBURG STYLE ;)