Gönderen Konu: Alternator Workshop uyarısı  (Okunma sayısı 14104 defa)

Çevrimdışı saykac

• Profili Görüntüle
Alternator Workshop uyarısı
« : 24 Ekim 2012, 22:18:32 »
arkadaşlar aracımı geçenlerde bir elektrikçiye götürdüm orda usta farkına vardı aracımı çalıştırınca akü işaretinin sönmesi gerekiyormuş ama gaza basana kadar sönmüyordu.bende çalıştırınca hemen gaza bastığımdan farkına varmamışım daha sonraları gaza birkaç saniye geç basınca bazen Alternator Workshop uyarısı vermeye başladı.daha sonra aynı ustaya götürdüğümde şarj  motoru üzerinden pahalı bir elektronik parçayı değiştirdi.aracı çalıştırdı aynı. aküyü şarja bağladı çalıştırdığında akü işareti hemen söndü.bir kaç çalıştırmadan sonra yine aynı oldu. bu uyarı ne demek bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
Ynt: Alternator Workshop uyarısı
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2012, 23:51:26 »
golf 4 lerde şarj dinamosunda kronik bi sorun demişti usta benimde bi kaç kere kısa sürede ekranıma çıktı gitti rampa yukarı pati çekerken fln çıkmıştı marş dinamosunda bişeyler yapılıyor gdiyor demişti şarj dinamosuda demiş olabilir tam hatırlamıyorum ama önemli bişey değil demişti yaptırmazsanda bir sorun teşkil etmez demişti

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 25 Ekim 2012, 08:58:48 »
Marş degil şarj dinamosundan kaynaklanan bir sorundan verir o arızayı uzun yola çıkıcaksanız mutlak kontrol edin şarj dinamosu kendini kilitler veya görevini yerine getirmez ise yolda kalma olasılıgınız yüksek  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı burack23

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2012, 19:59:40 »
Hocam aynı uyarıdan sonra benim yolda kalmışlıgım var.Uyarıyı görüp elektrikçiyi aradıgımda şarj dinamon arızalı arabayı getirmen lazım demişti.Arabayı götüremeden yolda kaldım ne yazıkkı :o Ama usta arabayı gorunce sorunun şarj dinamosunda degil aku sigorta kutusunda kablolalardan  birinin oksitlenmesi ve aynı  civatanın yanmasından oldugunu anladı.Aku şarj etmiyodu bu nedenle.Kablo ucu ve civata değişince sorun halloldu.Sorunu iyice araştırıp bulmadan işlem yaptırmamanı tavsiye ederim.

Çevrimdışı saykac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 25 Ekim 2012, 22:35:14 »
Hocam aynı uyarıdan sonra benim yolda kalmışlıgım var.Uyarıyı görüp elektrikçiyi aradıgımda şarj dinamon arızalı arabayı getirmen lazım demişti.Arabayı götüremeden yolda kaldım ne yazıkkı :o Ama usta arabayı gorunce sorunun şarj dinamosunda degil aku sigorta kutusunda kablolalardan  birinin oksitlenmesi ve aynı  civatanın yanmasından oldugunu anladı.Aku şarj etmiyodu bu nedenle.Kablo ucu ve civata değişince sorun halloldu.Sorunu iyice araştırıp bulmadan işlem yaptırmamanı tavsiye ederim.
haklısınız bu konuyu ben iyice araştırıp ona göre haraket edeyim yoksa ustalar saolsun anlamadığını anladıklarında sağlam öpüyorlar.

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2012, 19:46:58 »
bu sorun yüzünden gece yarısı antalya dan muş a giden uzuuun yolculuğumda adana da yolda kalmıştım.sorun şuydu;şarj dinamosunun içerisinde regülatör diye bir parça  varmış onun yanması sonucu akü şarj edilmiyor ve 1 saat farlar açık kalsa akü boşalıyor ve önemili bir sorun haline geliyor.sizinki de böyle bir sorun olabilir

Çevrimdışı leonerdi

• golforever...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 skoda octavia 1.8T 20V
« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2012, 23:56:58 »
şarz dinamonun içindeki kömürde bitiyor olabilir