Gönderen Konu: Uzun yollarda sicaklik gostergesi hakkinda...  (Okunma sayısı 29572 defa)

Çevrimdışı adige_60

• mk4 unutulmazımsın.. mk6 yeni heyecanım :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf 6- 1.6-Trendline-Siyah (2009)
Ynt: Uzun yollarda sicaklik gostergesi hakkinda...
« Yanıtla #42 : 27 Kasım 2012, 22:06:38 »
bu gün  Sivas Orka Volkswagen servisini aradım   termostat+işçilik= 25+100=125 TL  dediler.  orjinal  parçayı Behr marka 20 TL  ye aldım..  içinden  contası çıkmamıştı onu da ayrı satıyorlarmış. 1 TL  ye de  onu aldım. tanımadıgım bi yere gittim ve   benim aracın termostatı bozuk   ne kadara  değişirsin dedim. 10 TL ye değişirim abi parçayı da almışsın dedi. söktü  ve   termostatı taktı.  daha   sonra sökerken   bir kaba aldıgı  antifrizi süzdü ve yeniden  doldurdu.  arabayı çalıstırdıgımda ortalama 7-8 dakkada  90 dereceyi gördüm :D   şükürler olsun   benim arabam bu kadar sıcak mıymış ya :D  toplam 31 TL tuttu. iyi forumlar :D

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #43 : 27 Kasım 2012, 22:37:03 »
bu gün  Sivas Orka Volkswagen servisini aradım   termostat+işçilik= 25+100=125 TL  dediler.  orjinal  parçayı Behr marka 20 TL  ye aldım..  içinden  contası çıkmamıştı onu da ayrı satıyorlarmış. 1 TL  ye de  onu aldım. tanımadıgım bi yere gittim ve   benim aracın termostatı bozuk   ne kadara  değişirsin dedim. 10 TL ye değişirim abi parçayı da almışsın dedi. söktü  ve   termostatı taktı.  daha   sonra sökerken   bir kaba aldıgı  antifrizi süzdü ve yeniden  doldurdu.  arabayı çalıstırdıgımda ortalama 7-8 dakkada  90 dereceyi gördüm :D   şükürler olsun   benim arabam bu kadar sıcak mıymış ya :D  toplam 31 TL tuttu. iyi forumlar :D
bende 20 tl ye aldım termostatla lastiğini benmkindende lastik çıkmamıştı evet :) antifrizini kırmızı olandan değiştirdik antfriz ile takmaya 30 tl verdim toplam.

Çevrimdışı adige_60

• mk4 unutulmazımsın.. mk6 yeni heyecanım :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf 6- 1.6-Trendline-Siyah (2009)
« Yanıtla #44 : 27 Kasım 2012, 22:43:33 »
geçen sene   sivasta -35  dereceyi görmüştük o  antifriz araçtaydı. bugün yeniden  koyarken arabanın bagajında bulunan   antifrizi ilave ettirdim. su an  -40 şükür. sırada  tabla  burçları ve stabilizatörlerin değişimi var inşallah :D

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : 27 Kasım 2012, 23:01:41 »
valla benim üzerindekini bilmiyordum ne zaman değiştiğini :D ölçtürdüm -35 diyordu ama rengi baya bi değişmişti dedim elimizi vurmuşken değiştirelim :D değiştirdim şimdi - kaçtadır blmiyorum ama yükselmiştir illaki :D

Çevrimdışı Sinancetintas

• Yaşam İlaçım Oldun Golf..
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 4'den Sonra Golf 5
« Yanıtla #46 : 28 Kasım 2012, 01:28:54 »
Neden? Siz evde soba fazla yandığı zaman kapatmıyor musunuz?
Biz kaloriferi bile kapatıyoruz.. :D :D Ama fazla para gelmesin diye malum gurbette öğrencilik.. :D :D ;)
Das Auto..

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 28 Kasım 2012, 09:02:11 »
Biz kaloriferi bile kapatıyoruz.. :D :D Ama fazla para gelmesin diye malum gurbette öğrencilik.. :D :D ;)

;D

Çevrimdışı Buhar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 16 Aralık 2012, 01:32:24 »
Motor ısınmıyorsa hararet müşiri, ısınıp düşüyorsa termostat bozuktur :)
Ben anlamadım arkadaşın sorunu gibi benimkisinde de var.
Motor normal şehir içi 90 ama gece 1 derece havalarda iken bi türlü ısınmıyor şimdi termostattan mı hararet müşirinden mi :(

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 16 Aralık 2012, 01:55:51 »
şehir içinde 90 a çıkıyordu benim aracımda termostat arızalı iken fakat uzun yolda termostat sürekli açık kaldığı için motor içindeki su devirdaim yapıyordu uzun yolda radyatör den soğuyordu. şehir içinde de pek hızlı gidilmediği için radyatöre soğuk hava gelmediğinden sıcaklık yükseliyordu :)

Çevrimdışı Buhar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #50 : 16 Aralık 2012, 12:28:28 »
şehir içinde 90 a çıkıyordu benim aracımda termostat arızalı iken fakat uzun yolda termostat sürekli açık kaldığı için motor içindeki su devirdaim yapıyordu uzun yolda radyatör den soğuyordu. şehir içinde de pek hızlı gidilmediği için radyatöre soğuk hava gelmediğinden sıcaklık yükseliyordu :)
OOo şimdi anladım açıklama için çok sağol :)
Ulen boşu boşuna arabanın içinde donmuşuz yahu  :DMotor soğuk olduğu için kalarüferi de açamıordum :D

Çevrimdışı Sinancetintas

• Yaşam İlaçım Oldun Golf..
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 4'den Sonra Golf 5
« Yanıtla #51 : 16 Aralık 2012, 14:08:52 »
Ben anlamadım arkadaşın sorunu gibi benimkisinde de var.
Motor normal şehir içi 90 ama gece 1 derece havalarda iken bi türlü ısınmıyor şimdi termostattan mı hararet müşirinden mi :(
Termostat hacı anlamakda basit bi evin önünde çalıştır 90'a geldiginde fan çalışıyorsa müşür saglam.. geç ısınıyorsa termostat.. diye biliyorum..
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2012, 14:09:08 Gönderen: Sinancetintas »
Das Auto..

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 16 Aralık 2012, 14:42:02 »
Hararet hiç yükselmez ise hararet musiri yükseldikten sonra düşüyorsa termostat bozuktur. Hararet musiri arızası geç çalışmada da kendini belli eder. Araç ilk çalışmada ne kadar yakıt göndereceğini ayarlayamadıgı için motoru boğar.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 16 Aralık 2012, 19:08:30 »
ya arkadaşlar o değil de çalıştıktan ne kadar süre sonra sonra 90C ye çıkması lazım?bi süresi var mı bunun ekstra?

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 16 Aralık 2012, 19:25:26 »
Hava soğuk olduğu zaman 5 km yol alınca anca ısınabiliyor :) 15 dakika sürebiliyor bazen.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 16 Aralık 2012, 19:28:18 »
Hava soğuk olduğu zaman 5 km yol alınca anca ısınabiliyor :) 15 dakika sürebiliyor bazen.
:tamamdir saolasın hocam