Gönderen Konu: Şanzuman Sorunumu Hallettim  (Okunma sayısı 2345 defa)

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
Şanzuman Sorunumu Hallettim
« : 03 Aralık 2012, 17:10:01 »
Şanzımanla ilgili daha önceden sorunlarım olduğunu söylemiştim sonunda götürebildim bugün ustaya Uzun bir test kontrol sürecinden sonra bir sıkıntı bulamadı usta sabahları zor geçiş ve cazırtı yapmasının sebebini yağa bağladı ve yağı bir kaba boşalttı sonra kesin emin oldu yağdan olduğuna şanzuman yağını değiştirdikten sonra 5. vitesteki uğultu kesildi vites geçişleri hissedilir derecede rahatladı umarım ilerde bir soruna yol açmaz. Direksiyonda bir gıcırdama vardı onuda yağladı biryerlerini ama kaçırdım ne yaptığını oda düzeldi Arabada bozuk yollarda gelen genel takırtılar vardı onlarda rot başlarından ve lastiklerindenmiş onlarıda hallettik Fakat hala 4. vitesteki vites kolunu sallama işi devam ediyor usta çözeriz fakat hani tutacak para kadar rahatsız edecek birşey yok dedi bende tamam dedim madem. Bu sabahta araba soğukken vites geçişlerini kontrol ettim sıcakkenden bir farkı yok lıkır lıkır geçiyor.

Ortalama 5 Saatlik bir uğraştan sonra bu işlerin maliyeti 300 Lira tuttu 220 lira malzemeler tuttu 80 lirada işçilik aldı ki yaptığı işler o soğukta hakkaten bana çok zor geldi bilmiyorum hesaplımı pahalımı mutlu oldum bakalım ne kadar sürecek mutluluğumuz :)

Yapılanlar
Şanzuman Yağı Değişimi
Rot Başı Lastikleri 4'üde Orjinal olsun diye bir saat bekledik :)
Sağ Rot Başı Orjinal
Sağ Far Ayağı Tamiri
1 LT Mobil yağ
Rot Ayarı
Hyundai iyidi Opel Güzeldi Golf Efsane :)

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
Ynt: Şanzuman Sorunumu Hallettim
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2012, 17:17:32 »
gecmıs olsunn güle güle kullan  :)

Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı vp703

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2012, 20:16:46 »
simdi 5.vitesdeki ugultu sanziman yagini degistirirsek kesilecekmis burdan bu  dersi cikarabilirmiyiz ?
http://www.vwtr.net/forum/otomobilim/07-vp-703-t29100.0.html

Dünya kadar malın olacağına fındık kadar Turbon olsun

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2012, 21:32:48 »
Bu şanzuman yağıyla ilgili internette birçok sitede araştırma yaptım ama çok fazla kulaktan dolma yazılara ulaştım gidip birçok şanzumancıyı ustayı ziyaret ettim değişip değişmiyeceğiyle ilgili sonuç değiştirilir birşey olmaz ama o yağa kolay kolay birşey olmaz ha kışın yağın yeni olduğu için katılaşması eskiye göre daha az olur vs.

Benim 5.vitesteki uğultum rahatsız etmiyordu çok sessiz bir yerdeysem dikkat edersem duyulan cinstendi ama dikkat ettim evet o ses kesildi zaten şanzumandan çıkan eski yağa baktığımda bende iyi birşey yaptığımı düşündüm.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2012, 21:38:13 »
Araç kaç km de idi?

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 03 Aralık 2012, 22:53:26 »

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2012, 01:03:07 »
O zaman yağ değişimi normal. 100 binde değişimi aracın hayrına olur diye duymuştum bende.