Gönderen Konu: 2003 golf 4 primeline otomatik vites sorunu  (Okunma sayısı 7156 defa)

Çevrimdışı SERKAN_SAHİN

• Profili Görüntüle
2003 golf 4 primeline otomatik vites sorunu
« : 20 Şubat 2014, 17:21:20 »
Merhaba arkadaşlar. aracımı bi kaç gün önce aldım. yalnız şanzımanla aramız iyi değil. şöyle ki; vites geçişlerini acayip hissediyorum, bazen sadece iki ve üçüncü viteslerde hareket ediyor, ışıklarda v.s. durduğunda vites boştaymış gibi frenden ayağımı çektiğimde ilerlemiyor araç, sabit duruyor, gaza bastığımda bir anda pati ile hareket ediyor, sabahları ilk çalışmada stop ediyor, düz yolda giderken gaz boşa çıkıyor tekrar geliyor, anlamsız vites düşmeleri yükseltmeleri falan filan. yani aptallaşıyor şanzıman. böyle bir durumla karşılaşan varmı acaba, birde teşhisi bilen varsa paylaşabilirmi. şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı okaykay_1

• okay kaygusuz
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 1.9TDİ + yazlım mk4
Ynt: 2003 golf 4 primeline otomatik vites sorunu
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2014, 19:47:10 »
hayırlı olsunda aracı alırken bakmadın mı kullanmadın mı otomatik araba alırken cok dikkat edilmesi gerekn hususlar bunlar
Meğer aşk varmışta biz onu sadece insanlarda aramışız.. tdi

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2014, 20:02:57 »
tork konvertörü

Çevrimdışı SERKAN_SAHİN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2014, 21:15:39 »
baktım tabik ustamda vardı onay verdi,2-3 km kullandık hiçbir sıkıntı yoktu. aracın şanzımanı ısınınca ortaya çıktı bunlar. birde aracı aldık adanadan mersine gelirken yolda başgösterdi. tork konvektörü denen icat pahalımıdır nedir nasıl bulunur.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2014, 22:10:39 »
tork konvertörü dediğin parça manuel araçtaki baskı balatanın karşılığıdır.konvertör ise şanzıman sökülmesi gerekir.inşallah konvertör değildir.en iyi ihtimal yağ ve filtreleri değiştirince düzelir.

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2014, 01:58:36 »
Aracın patinajla kalkması şanzıman yağın ortalama 1 litre kadar eksik. Sanırım keçelerden çok kaçırma olmuş. Acil olarak yağ seviyeni kontrol ettirip ilave yaptırman gerekir. Yağ ilavesi patinajı ortadan kaldıracaktır. diğer durumları büyük ihtimalle düzeltmez. Yakında komple revizyon ihtiyacı duyabilirsiniz malesef.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı SERKAN_SAHİN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2014, 10:09:39 »
usta selenoidlerden olabileceğini söyledi, sıkıntı yok kafana göre bin arabaya diyor :) ya elimize alacaz şanzımanı yada bilmiyorum usta katili olacağım. birde araç sabah ilk çalıştırmada stop ediyor. biraz gaz vermek gerekiyor. bu boğaz kelebeğinin kirli olmasından kaynaklanır mı dersiniz.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2014, 10:10:41 Gönderen: SERKAN_SAHİN »

Çevrimdışı okaykay_1

• okay kaygusuz
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 1.9TDİ + yazlım mk4
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2014, 11:04:25 »
usta selenoidlerden olabileceğini söyledi, sıkıntı yok kafana göre bin arabaya diyor :) ya elimize alacaz şanzımanı yada bilmiyorum usta katili olacağım. birde araç sabah ilk çalıştırmada stop ediyor. biraz gaz vermek gerekiyor. bu boğaz kelebeğinin kirli olmasından kaynaklanır mı dersiniz.
ustanda sıkıntılar var senin oda arabana yansımız kardesim :) bogaz kelebegini bi temizlettir sonra gecicek gectikten sonra yine devam ederse hava akıs metresi degismei gerekecek
Meğer aşk varmışta biz onu sadece insanlarda aramışız.. tdi

Çevrimdışı SERKAN_SAHİN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2014, 15:08:14 »
yav varya, arabada damla boya yok, yürürü duruşu şüyu buyu orijinal araba dedik aldık. motorda sağlıklı aslında canavar gibi amma ve lakin illa bi b...luk çıkacak ya şanzıman uğraştıracak belli oldu yani. neyse adananın en iyi ustasını bulduk adamın işi bi biterse benim aracada bakacak. çıkan hasar v.s. neyse onu da paylaşacam artık. sağolun.

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
2003 golf 4 primeline otomatik vites sorunu
« Yanıtla #9 : 22 Şubat 2014, 00:32:10 »
.

Çevrimdışı SERKAN_SAHİN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 26 Şubat 2014, 08:04:55 »
sorun tribünlerden dedi usta, tamir için istanbula gitmesi gerekiyormuş parçanın, gönderdik bakalım. bi hafta sonra gelir araç hazır olur dedi.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 26 Şubat 2014, 22:51:08 »
tork konvertörü demiştim, umarım sorununuz çözülür

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
Ynt: Ynt: Ynt: 2003 golf 4 primeline otomatik vites sorunu
« Yanıtla #12 : 26 Şubat 2014, 23:02:59 »
sorun tribünlerden dedi usta, tamir için istanbula gitmesi gerekiyormuş parçanın, gönderdik bakalım. bi hafta sonra gelir araç hazır olur dedi.

Ortalama bir maaliyet belli mi usta

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Çevrimdışı SERKAN_SAHİN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 27 Şubat 2014, 12:59:29 »
aldığım kişi toplamda 2.500 tl kadar masraf yapmış, birçok parçayı yenilemiş v.s. içinde bu parçada varmış. tamiri yapılmış. tek başına ne kadar maliyeti var bilmiyorum. tamiri evvelden yapıldığı için yapan firma 1 yıl garanti vermiş. dolayısıyla şimdi garantiden tamir yapılacak yani para talep edilmeyecek.