merhaba arkadaş benim sana tavsiyem ilk başta aracın soğukta sesli çalışıyor diyorsun benim tavsiyeleri sana
1.soğukken ilk olarak motor kayışını çıkart veya tamirciye çıkarttır bişey olmaz hararet vs devirdaim eksantriğe bağlı
2,aracın sesini dinle değişiklik oldumu olmadı mı.olduysa sırasıyla kayışa bağlı olan kayış gergi bilyası,şarz dinamosu rulmanları,klima kasnağı,direksiyon pompalarına baktır.
3,eğer seste değişiklik olmadı ise triger kayış rulmanı ve devir daim kayışı çıkarınca bunlar kontrol edilebiliyor ve karteri söktürüp yağ pompası ve grank yatakları kontrol edilmelidir rgrank yatakları aşınmışsa ses yapabilir benim tamircim grankı takarken yatakları ters takmış araba 300km sonra sesi çok arttı sonra tamircime söktürdük yataklar gitmişti değişti ses kalmadı onun hatasını ucuz atlattım benim araç 155,000 de devir daim değişti ve içinden plastikleri kırık çıktı benim tavsiyelerim bunlar eğer sesi tamirciye dinlet ses çoksa vakit kaybetme fazla mazallah kayış sistemin deki sesler affetmez kayış kopar trıger sente atar sibob yamultur masraf açar ona göre benim tavsiyelerim sadece