Gönderen Konu: Golf 4'e 18'' Nue Atmayı Düşünüyorum Sizce Nasıl Olur ?  (Okunma sayısı 9585 defa)

Çevrimdışı sinanakman0693

• Profili Görüntüle
Selamun Aleyküm Volkswagen Arkadaşlarım Abilerim Kardeşlerim..

1999 Model beyaz golf aldım 4 kapı ve hiç hosuma gitmeyen sonradan takılma bir 15 jant var şuan ise kendim 18 Nue takmayı düşünüyorum.
215/40/18 Takmayı düşünüyorum sizce görüntüsü ve yakıtı performansı nasıl olur istanbuldanda spor yay getirticem. sekmesi zıplaması felan nasıl olur sizce aile aracı olarakta kullanıcagımdan dolayı.

Yardımcı olursanız sevinirim..

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Seat İbiza Tdi
Ynt: Golf 4'e 18'' Nue Atmayı Düşünüyorum Sizce Nasıl Olur ?
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2014, 17:55:23 »
225/45/17 var bende. Memnun değilim, bulabilirsem 16' ile takas etcem, yani golf 4 için 18 i düşünemiyorum.
Yakıt, konfor, performans istemiyorum sadece güzel görünsün arabam dersen ancak 18' takılır.
« Son Düzenleme: 28 Mart 2014, 18:13:15 Gönderen: Ali07 »

Çevrimdışı gökhanpolizei

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2014, 18:09:49 »
bana sorarsan vazgeç bu sevdadan :-[bende 17 jant vardı ne konfor kalmıstı ne rahatlık yakıt da bır o kadar arttı göruntuden baska bırseye yaramadı..zaten golf 4 un motoru o kadar kuvvetlı bır motor değil bırde 18 takarsan ıyıce bayılır ama zevk meselesı 17 jantta arabayı gösterıyodu haaa >:D

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2014, 18:15:42 »
17 BBS Rs2 takcaktım fakat bulamadım 18 nue cok mantıklı geldi ama jantın hafifliği ile yakıtlarda fark etmediğini duydum forumdan birisi 18 takmış ve yakıtta performansta bi fark etmedi diyor jantın hafifliği ile alakalı ve lastik taban genişliği ile.

Çevrimdışı gökhanpolizei

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Mart 2014, 19:07:16 »
17 BBS Rs2 takcaktım fakat bulamadım 18 nue cok mantıklı geldi ama jantın hafifliği ile yakıtlarda fark etmediğini duydum forumdan birisi 18 takmış ve yakıtta performansta bi fark etmedi diyor jantın hafifliği ile alakalı ve lastik taban genişliği ile.
:tamamdir
evet bencede jant hafıf olmalı ancak taban genıslıgı yol tutusuda  artırır yakıtı da artırır

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 28 Mart 2014, 20:57:22 »
bi tanıdığım jantcı 18i buldu 18 atıcam sanırım 215/40/18 lastik ebatlarında ama mavi golfte cok basarılı maşallah Allah anzardan saklasın onda spor yaymı var ? varsa kaç cm spor yay var kafam karısık 3,5 cm spor yay veya  5 cm spor yay ?

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #7 : 28 Mart 2014, 21:11:13 »
bi tanıdığım jantcı 18i buldu 18 atıcam sanırım 215/40/18 lastik ebatlarında ama mavi golfte cok basarılı maşallah Allah anzardan saklasın onda spor yaymı var ? varsa kaç cm spor yay var kafam karısık 3,5 cm spor yay veya  5 cm spor yay ?
o basıklığı alabilmeniz için en az 5 cm olması lazım arkadaşın jantlarıda replika değil orjinal

Çevrimdışı STAK67

• Volkswagen Türkiye - 2
  • Hasan Ali
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 1 Cabriolet
« Yanıtla #8 : 28 Mart 2014, 22:29:18 »
18 jant takıp yakıtı farketmedi diyen bizim Deniz. ama taktığı jantlar orijinal BBS'ti. sizin alacağınız NUE'ler replika ve ET değerleride yüksek ağırlıklarıda. Yani emin olun yoracaktır arabayı. Görüntüye değer ama bence

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 28 Mart 2014, 23:34:26 »
tahmini olarak yakıtta ne kadar bi fark olucaktır ? performansta cok sıkıntı yasarmıyım ?

Çevrimdışı gökhanpolizei

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 28 Mart 2014, 23:39:38 »
ben 17 jant ve 235 taban la sankı araba bana kufur edıyodu gıtmem de gıtmem der gıbıydı :D rampada agırlıkları camdan atıyodum....bır ara rampada tofaşcı bır apaçiyle kapıştım hanımın valizini kendi valizimi birde istetmeyı attım öyle geçebildim :D:D........

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Seat İbiza Tdi
« Yanıtla #11 : 28 Mart 2014, 23:57:00 »
ben 17 jant ve 235 taban la sankı araba bana kufur edıyodu gıtmem de gıtmem der gıbıydı :D rampada agırlıkları camdan atıyodum....bır ara rampada tofaşcı bır apaçiyle kapıştım hanımın valizini kendi valizimi birde istetmeyı attım öyle geçebildim :D:D........

Şimdi nasıl jant-lastik var ? performans fakı hissedilir derecede mi ?
17'den ben de yakınıyorum.

Çevrimdışı gökhanpolizei

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 29 Mart 2014, 00:22:56 »
su anda 195/65/r15 var orjınal boyutları araba kendı ne geldı valla hıssedılır derecede cekış arttı ama sunu soylemem gerekır kı benım 17 jantlar bayagı agırdı onlarında etkısı olabılır bırde 235 taban cok buyuktu

Çevrimdışı STAK67

• Volkswagen Türkiye - 2
  • Hasan Ali
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 1 Cabriolet
« Yanıtla #13 : 29 Mart 2014, 01:13:43 »
su anda 195/65/r15 var orjınal boyutları araba kendı ne geldı valla hıssedılır derecede cekış arttı ama sunu soylemem gerekır kı benım 17 jantlar bayagı agırdı onlarında etkısı olabılır bırde 235 taban cok buyuktu

replika jant takınca söylenen problemler illaki olacaktır. golf4 hiç kullanmadım replika jantla ama polo 6R bluemotion'a replika GTI jantı takılıyken kullandım. Sanki gaza bastıktan 2 saniye sonra motor anlıyormuş gibiydi. Aşırı şekilde hantallaşmıştı araba. birde şöyle bir durum var sırf görsel için hayatınızı tehlikeye atmaya gerek yok. Aynı şey sadece jant için geçerli değil. Bu sıralar airride işi fazlaca moda ve yolda giderken hava boşaltan arabaları duyuyoruz :) iyi görünsün diye herşeyin kalitesizini kullanarak araba yapmak yerine orijinal malzeme kullanıp 1 tane işlem yapmak çok daha mantıklı bence. NUE takmak yerine orijinal BBS CH takıp keyif sürmek çok daha mantıklı olacaktır. Zaten o NUE'leri getiren firma replika jantların büyük çoğunluğunu türkiyeye sokup birde kaliteli malzeme satıyormuş heryerde reklamını yapan bir firma. Jantların alman üretimi olduğunu vurgulayıp orijinalmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Ama jantların takıldığı araçlara bakarsanız büyük çoğunluğunda ET değerlerinden dolayı ön jantlar dışarıda duruyor.