Gönderen Konu: Akü Sorunu  (Okunma sayısı 2249 defa)

Çevrimdışı mc_exrem

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: G0LF MK IV 2bin1 1,6 SR Lpg White
Akü Sorunu
« : 10 Temmuz 2014, 09:32:57 »
Merhabalar Arkadaşlar,

Geçen akşam aracı çalıştırmak için kontağı çeviriyorum gıjj diye ses geldi. Birkaç denemeden sonra ABS ışığı yandı; anladım ki akü boşalmış. Başka araçtan aküyü şarj ettim dün sıkıntı olmadı ama bu yine tekrar eder mi? Akünün markası duyulmamış bi marka okunmuyo zaten. 2012 mart ayında değişmiş. Akücüye sordum elektrikçiye götürşarj dinamosuna falan baksın sağlamsa akü bitmiştir dedi. Aküyü değiştirip içimi rahatlatsam mı yoksa geçici bi durum mu bu acaba?
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2014, 09:34:36 Gönderen: mc_exrem »
Ekrem KILIÇER

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
Ynt:
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2014, 10:49:15 »
Maddi durum elverisliyse direk al bi varta aküden yana rahat et.gerci o çalısmama durumu araba yattıysa bikac gün ondan olmuştur.2 sene olmuş yine de yenilemek garanti olur ;)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
Ynt: Akü Sorunu
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2014, 12:14:34 »
sen önce akünü şarj ettir ve şarj dinamosunun şarj edip etmediğine baktır.bunlar zor şeyler değil.çünkü 2 senelik akü kolay kolay arıza vermemesi lazım. akü alacak olursanda tabiki alman malı varta yada mutludan şaşma derim.

Çevrimdışı mc_exrem

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: G0LF MK IV 2bin1 1,6 SR Lpg White
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2014, 14:24:27 »
sen önce akünü şarj ettir ve şarj dinamosunun şarj edip etmediğine baktır.bunlar zor şeyler değil.çünkü 2 senelik akü kolay kolay arıza vermemesi lazım. akü alacak olursanda tabiki alman malı varta yada mutludan şaşma derim.
sarj ettir derken akucuye mi yaptirayim yoksa baska aractan takviye yeterli mi?
Ekrem KILIÇER

Çevrimdışı M.emin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2014, 14:29:45 »
ışıkları yanık bıraktığım için sabaha kadar aracın aküsü bitmiş ertesi gün takviye yaptım çalıştı sonra 2 gün araca binmedin akü yine sorun çıkardı yine takviye yaptım. şimdi 2 haftadır  hergün nerdeyse 10 km civarı  aracı kullandım şimdilik sorun yok

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2014, 14:55:50 »
sarj ettir derken akucuye mi yaptirayim yoksa baska aractan takviye yeterli mi?
ya imkanın varsa akü şarj aleti al evinde bulunsun kendin şarj et yada elektrikçiye 10-15 tl karşılığında şarj ettirebilirsin.takviye ile sadece arabayı o anlık çalıştırabilirsin. araçların şarj dinamoları sadece eksilen elektiriği tekrar tamamlamak içindir.çok uzun yol gitmezseniz eğer tamamen akü dolmaz.10 dk araçla gezmekle akü dolmaz lütfen şunu anlayın.eğer öyle 10 dk da dolsa ben nediye 8-10 saat şarjda tutayım aküyü.bilmeyenler yanlış yorum yapmasın.