Benim arac 154 000 de lakin ben 138 000 de aldim. Onceki sahiplerinden biri degistirmis mi bilmiyorum. Gectigimiz kis trafik lambalarinda biraz seri kalkmistim gaza yuklenmistim yaslikdi da hava boyle bir kacirma sesi geldi surtme v.s Garip bir sesti patinaj cekme gibi ama lastikden degilde debriyaj tarafindan geliyor gibiydi. Ustaya boyle boyle dedim kacirma yapmis olabilir baski balata bitiyordur veya azaliyordur dedi.
Benim bildigim bu tarz kacirma ve dengesizlikler cekisten dusus baski baltanin bitmesi veya malzemenin iyice kalitesini kaybetmesi anlamina geliyor. Gel gelelim ben degistirmedim baski balatayi ustaya da gosteremedim baksin ne kadar omru var daha diye. Cunku hep yogun ustalar malum boyle birsey isteyince sallamiyorlar. Kendim de yok iste 4.vitese al arac kalkarsa bitmistir yok elfreni gibi seyler deneyebilirim ama bisi olur diye korkuyorum calisan araci bozmak istemiyorum
Biri risksiz bir sekilde baski balata omrunun bitip bitmedigini ne kadar daha idare edebilir gibisinden nasil anlyabilecegimizi soylerse bizde kestirmis oluruz az cok.
Ama soyle soyliyeyim gecen ay uzun yoldan geldim 170-180km hizlara cikabildim ara ara. Baski balata bitmis veya bitmek uzere olsa sanirsam bu hizlara cikamamam gerek belki de 180km e hiza ulastigim surede 200km e ulasmam mi gerek bilmiyorum ama sanmiyorum
Uzun lafin kisasi yine uzun yola cikicam ama tedirginim biraz. Cikmadan bir ustaya gostermeyi dusunuyorum.
1- Sizde hic cok seri kalktiginizda kacirma oldu mu ?
2- Kalkista arac titriyor mu ?
3- 100km hizla sabit giderken devir gostergesi kac binde ?
Bu sorularin cevaplari biraz fikir veriyor baski balata hakkinda...