Arkadaslar,
Bugunlerde hava sıcaklıkları dustu tabi yazlik lastikler yetersiz kalmaya basladi ve biraz aracta sertlesme soz konusu. Yani biraz bununla alakali oldugunu dusunursek bunun disinda ne vardir diye bugun bir servise gittim.
Araci kaldirdilar baktilar iste on tekerleklere v.s tasiyicilara z rotlari v.s herbirseye. Bir sıkıntı olmadigini sadece su asagida resimdeki parcalari sag-sol olarak degistirirsek iyi olur dedi. Sanırsam rot başları. Cabuk yipraniyor bunlarda dedi ozellikle cok cukurlarda ve bozuk yollarda kullanildiginda.
Sizden ricam bu parca tam olarak ne ise yariyor degistirdikten sonra ne gibi fark hissedebilirim ?
Sıkıntım ve sikayetlerim sunlar :
1- Arac biraz egimli kaldiginda yaptigim manevralarda aracin orta ve arka kismina dogru hafif gicirtilar geliyor.
2- On takimlardan biraz oncekinden daha fazla ses geliyor. Ozellikle su kaldirim tasli yollara girdigimda tıkır tıkır tıkır mekanik sesler geliyor onden.
3- Cukurlara sert girmesini zaten gectim amacim gelen tıkırtılari biraz kesmek.
4- Sanki eskiden o kadar direksiyon titremiyordu simdi daha fazla titresimleri hissediyorum yoldaki. Asfalttaki o ufak tırtıkları uzun yolda v.s daha fazla hisseder oldum. Direksiyondayken elim sanki onceden hic hissetmiyordum.
Belkide kisliklara gecince sorun kalmayacak ama yine de sormak istedim.
Tavsiyeleriniz nelerdir fuzuli masraf yapmadan degistirebilecegim birseyler var mi sice?