Motor suyunda hic eksiltme yasamadim suana kadar. Arac 2 seneden fazladir bende hep ayni seviyede su seviyesi. Bu sesi ilk aldigim sene nadiren duyuyordum İlk calistirmada karda kista v.s gazi asiri pompaladigimda pat yapiyordu. Onemsemedim fazla birkac ustaya gosterdikten sonra. Biri motor hava aliyor digeri de avans ayari visi demisti. Oylece kalmisti. Yaklasik 1 senedir hic olmadi. Su son benzin alisimda farkli bir benzin markasi denedim. Hic almamistim daha once oradan bir deniyeyim dedim. Daha sonra yine bitmek uzereyken ikaz lambasi yanmak uzereyken tekrar oradan aldim biraz benzin. Hatta yandi daha sonra benzin aldim ama yine ayni yerden aldim. Sonra deneyince tabi her seferinde yapmiyor. Ama biraz denersem ugrasirsam 3. 5. denemede filan patlama oluyor yine. Eskiden aldigim ve memnun oldugum markalarda alicam bakalim benzinle alakali olabilir mi bilemedim. Pek de iyi oldugu soylenemez benzinin biraz cekisini v.s dusurdu sahsen.
Daha ayrinti verecek olursam:
* Aracta LPG yok.
* Su son zamanda 1 haftadir ilginc sekilde durduk yere vites gecislerim yumusadi rahatladi. Oyle eskisi gibi kemikli degil enteresan
* Yag yakma sorunum yok. Daha once Castrolde iken vardi biraz yakiyordu. Simdi MOBIL 1 ile oyle bir sıkıntı yok.
* Onceki bujilerim NGK idi onlarda da patlatma nadiren de olsa yapiyordu. Simdi su ucuz BOSCH bujilerden var onlarda da yapti. Ama dedigim gibi 1 senedir hic patlatma duymamistim yoktu.
* Sadece asiri zorlar pompalarsam gazi o zaman yapiyor.
* Hava filtresinin ust kapagi tam kapanmiyor onunla alakali birsey olabilir mi acaba ?
Su eksiltme diyince gercekten ara ara bakiyorum su seviyem hic oynamiyor aldigimdan beri ne antifriz koydum ne bisi. Kirmizi pembemsi bir renk 2.5 senedir oylece duruyor. -15 derecelerde filan donma yapmadigindan sorun yasamadigimdan hic dokunmuyorum bende suyuna
Forumda 3-5 arkadas ozellikle atesleme sistemi diyip durmuslardi var demek ki bir bildikleri. Bujiler degisti ama kablo v.s degistirmedim hic. Kim bilir belki uzerinde 14 senelik kablo duruyordur ama sıkıntı yasamadigimdan degistirmedim.
Su eksiltme dedigin gozle direk bariz gorunur sekilde mi yoksa cok az bir eksiltmeden mi bahsediyoruz. Bidona, su haznesine bakiyorum sık sık hep ayni seviyede gibi ne bileyim
Nereden baslamak ne yapmak lazim sizce adim adim kontrol edip bulalim su patlatma sorununu. Gerekirse BOSCH servisine birakirim sorunu bulmalari icin ama ya gercekten bulurlar ya da gereksiz motor ile ilgili bisi soylerler ugras dur sonra