Gönderen Konu: 2000 MODEL Golf HARARET PROBLEM ! Acil !  (Okunma sayısı 8776 defa)

Çevrimdışı kadircaldir

• Profili Görüntüle
2000 MODEL Golf HARARET PROBLEM ! Acil !
« : 11 Ocak 2015, 11:49:01 »
     Arkadaşlar şu beyaz ile işaretlediğim hararet ışığı yanıyor bi kaç gündür.. almanca soğutma fln bişeyler yazıyordu ve stop ikazı yanıp yanıp söndü araçta.. kontağı kapatıp tekrar açtım geçti ilk gün 2.gün avmde park ettim çalıştırdım tekrar yandı hararet göstergesi    2 fotoda gösterdiğim bölgeye su takviyesi yaptım ortalama 1.5 litre bi süre bekledim sonra sıkıntı çıkmadan devam ettim ve ve dün akşamda dışarı çıkacağım zaman tekrar uyarı verdi durdum su ekledim 1.5 litre civarı bu nedir böyle arkadaş ? neden su eksiltir böyle ilk defa başıma geliyor.. su damlatma fln da yok bakıyorum alta.. hava soğuk onunla alakası varmı dicem ama adanada yaşıyorum ? 
GOLF IV

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
Ynt: 2000 MODEL Golf HARARET PROBLEM ! Acil !
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2015, 20:28:43 »
Bi yerinde kacak var su sicak oluncq zaten buharlasir gider disariya kacagi varsa. Motor yaginada bakin karismiyorsa mutlaka ve mutlaka ustaya gidin arabanin lastigi patlak gibi sisirip sisirip devam edeyim turunde bir ariza degil motoru elinize alabilirsiniz. Muhtemelen zarar vermiste olabilirsiniz arac motoruna

Çevrimdışı nismoo

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 01' Golf IV TDi
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2015, 00:02:26 »
MurdeR nikli arkadaşın dediği gibi herhangi bir yerde kaçak olabilir ve illaki görülecek bir kaçak olmayabilir. Belki devirdaim sırasında kaçırıyor olabilir. Araç hiç hararet yaptı mı 90 nın üzerine çıktı mı yani yoksa sadece ikaz ışığımı yaktı ?

Çevrimdışı M.emin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2015, 13:40:40 »
hava adanada sıfırın altına düştü soğuktan olabilir. Antifriz varmıydı arabada

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2015, 13:56:23 »
1.5 litre az degil bi yerde kacak var cok dikkatli incelemek lazım devir daim sistemini.

Çevrimdışı kadircaldir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2015, 21:18:49 »
araçta antifiriz yoktu adanada antifiriz kullanılmaz yani.. 90 nın üzerini hiç çıkmadı ve 1 haftadır sıkıntı yok havalar iyileşti burada.. anlamadım ki ? haftaiçi çalışıyorum haftasonuda kapalı oluyor oto servisleride.. bakacaz artık bi çaresine.. ama sebep nedir yani ?
GOLF IV

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2015, 02:49:37 »
araçta antifiriz yoktu adanada antifiriz kullanılmaz yani.. 90 nın üzerini hiç çıkmadı ve 1 haftadır sıkıntı yok havalar iyileşti burada.. anlamadım ki ? haftaiçi çalışıyorum haftasonuda kapalı oluyor oto servisleride.. bakacaz artık bi çaresine.. ama sebep nedir yani ?
antifriz sicak olmakla alakali degil ki sadece. Gec donar. Isindigi zamanda gec sogur. Antfriz kullanmaya ozen gosterin arabanin sistemi g12 antifrize gore tasarlanmistir.

Çevrimdışı kadircaldir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 18 Ocak 2015, 10:04:32 »
antifriz sicak olmakla alakali degil ki sadece. Gec donar. Isindigi zamanda gec sogur. Antfriz kullanmaya ozen gosterin arabanin sistemi g12 antifrize gore tasarlanmistir.
2 resimde gösterdiğim yere antifreez mi koyuyoruz ? ne kadar ve nasıl koyuyoruz ?
benim anlamadım olay kaçak varsa neden damlatmıyor yere bişey ?
GOLF IV

Çevrimdışı kadircaldir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 18 Ocak 2015, 10:05:19 »
1.5 litre az degil bi yerde kacak var cok dikkatli incelemek lazım devir daim sistemini.
kaçak olmuş olsa yere birşeyler damlar bence ? neden olur ki başka ?
GOLF IV

Çevrimdışı ilGhiNC

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2009 Golf6 1.6 Trendline - Grafit Mavi --- 2015 Seat Leon 1.2 TSI Style Emocion Kırmızı Sunroof
« Yanıtla #9 : 18 Ocak 2015, 15:33:18 »
kaçak olmuş olsa yere birşeyler damlar bence ? neden olur ki başka ?

Belki biryerlere damlıyordur ama yere damlamıyordur. Borulardan kaçak varsa motor bölümüne damlama yapabilir. Mutlaka kontrol edin. 1,5 litre çok fazla, normal bir eksilme değil. Bence endişelenecek bir durum yok. Büyük ihtimalle borularda kaçak vardır, motorda sorun olduğunu sanmıyorum. Ama yine de acil bakılması lazım.
CRAFTER TDI 163 ps

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #10 : 18 Ocak 2015, 18:32:21 »
Adana'da yaşamakla antifriz kullanılmaması arasında nasıl bir bağlantı var, bu nasıl bir bilgi eksikliğidir.

Antifriz soğutma sistemini korozyondan, kireçlenmeden korur, ısı iletimini arttırır. Soğutma suyunun kaynama noktasını yükseltir, donma noktasını düşürür. Doğru oranda antifriz kullanılması, Adana da yaşasanız dahi arabanın sorunsuz kalması için elzemdir. Kulaktan doğma bilgilerle iş yapmayın.

Arabanızda %50 oranında su ile seyreltilmiş olacak şekilde G13 antifriz kullanmanız gerekiyor. Yetkili servislerden temin edip, dolum işlemini orada yaptırmanızı tavsiye ederim. Kendiniz yapmanızı tavsiye etmemekle birlikte aracınızı EN KISA ZAMANDA servise götürmenizi tavsiye ederim.

Geçmiş olsun.

Bu arada ikinci el araç almanın da ne kadar riskli bir iş olduğunu tekrar düşünmüş oldum.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı kadircaldir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2015, 23:31:34 »
Adana'da yaşamakla antifriz kullanılmaması arasında nasıl bir bağlantı var, bu nasıl bir bilgi eksikliğidir.

Antifriz soğutma sistemini korozyondan, kireçlenmeden korur, ısı iletimini arttırır. Soğutma suyunun kaynama noktasını yükseltir, donma noktasını düşürür. Doğru oranda antifriz kullanılması, Adana da yaşasanız dahi arabanın sorunsuz kalması için elzemdir. Kulaktan doğma bilgilerle iş yapmayın.

Arabanızda %50 oranında su ile seyreltilmiş olacak şekilde G13 antifriz kullanmanız gerekiyor. Yetkili servislerden temin edip, dolum işlemini orada yaptırmanızı tavsiye ederim. Kendiniz yapmanızı tavsiye etmemekle birlikte aracınızı EN KISA ZAMANDA servise götürmenizi tavsiye ederim.

Geçmiş olsun.

Bu arada ikinci el araç almanın da ne kadar riskli bir iş olduğunu tekrar düşünmüş oldum.

insan yaşayarak öğreniyor.. olay bilgi eksikliği değil bilmemekten kaynaklanıyor  sen nerde nasıl öğrendin bilmiyorum belkide içeride öğrenmişsin.. herkesin bildiği uzmanlaştığı alan vardır ben işim olmadığı için ve pekte hevesli olmadığım için bilgim yok araç motor vs bakım konusunda.. herneyse tartışma yaratmak istemiyorum..
bilgilerin için teşekkürler.. ayrıca yetkili servise 1 e 10 vereceğime bilinen bir servise götürmeyi tercih ederim.. önemli olaylarda yetkili servise gitme taraftarıyım bi antifreez doldurtmak için servise gidilmez diye düşünüyorum.. tekrardan teşekkürler.. 
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2015, 23:34:34 Gönderen: kadircaldir »
GOLF IV

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #12 : 22 Ocak 2015, 00:13:15 »
Hocam yanlış anlamayın ama araç bakımı konusunda yaşayarak öğrenme mantığı hem aracınıza hem de bütçenize büyük zarar verebilecek bir tutum. Eğer bu gibi konuların takibi ile ilgilenmiyorsanız(bu kötü bir şey değildir, herkesin ilgi alanı, işi-gücü farklıdır) bunu sizin yerinize takip edecek, aracınıza gereken bakımı gerektiği zamanda yapacak bir servis bulmanız yararınıza olur. Benim gözlemlediğim kadarıyla özel servisler periyodik bakım prosedürünü bile doğru düzgün takip edemediği için size yetkili servisi tavsiye ettim.

Kullanacağınız G13 antifriz sadece yetkili serviste satıldığı için(pahalı bir ürün değil, korkmayın) oradan temin edip, dolumunu başka yerde yaptırabilirsiniz. Dolum yaptıracağınız yerde motor suyunu tamamen boşalttıktan sonra tamamen temiz su doldurulup bir müddet çalıştırılmasını isteyin. Daha sonra %50 oranında su ile karıştırdığınız G13 antifrizi motora doldurtun. Bu işlemleri yaparken kalorifer sıcaklık tuşu en sıcak tarafta olsun ki kalorifer peteğinden de su devir daimi devam etsin.

Kolay gelsin.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Seat İbiza Tdi
« Yanıtla #13 : 26 Ocak 2015, 14:45:59 »

Geçmiş olsun.

Bazen bilgi eksikliğiyle alakası olmuyor. Aracıma antifriz koyamıyorum. Antalyada yaşayanlar bilir araca antifriz koymazlar. Ve uzun süre antifriz koyulmazsa sistemde paslanmalar olur, sonradan koyulunca da arızalar başlar.
2007 model araba aldım, eklemeye çekiniyorum arıza açma riski yüksek.