Gönderen Konu: AİRBAG İKAZ LAMBASI  (Okunma sayısı 3004 defa)

Çevrimdışı Grmny™

• Profili Görüntüle
AİRBAG İKAZ LAMBASI
« : 05 Şubat 2015, 17:31:52 »
Merhaba beyler bugün köye giderken dikkatsizlikten bir çukurdan geçtim Sonra Airbag lambası yandığını farkettim ama lamba o esnadamı yandı bilmiyorum. Biraz araştırma yaptım araba çalışırken koltuğu ayarlayınca da yanıyormuş ama koltuğu ileri geri oynatmadım sadece eğimini ayarladım. Sizce sorun nedir? Nasıl Çözülür
?
Golf IV. Das Auto.

Çevrimdışı cybertronics

• Daha iyisi yine bir VAG'dır
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK4 1999 1.6 AKL & Audi A6 2008 4.2 Quattro
Ynt: AİRBAG İKAZ LAMBASI
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2015, 01:42:51 »
Bilgisayara bağlatıp baktırmanız gerekli bilgisayar direkt olarak söyler hangi airbag'in sorunlu olduğunu , ancak ön koltukların altında yan airbaglerin soketleri vardır. Zaman içinde temassızlık yapabiliyor ya da çakal oto yıkamacılar iç dış yıkamadan direkt su tuttuğu için soketlerin içinde paslanma vs yapabiliyor bu da en ufak harekette temassızlığa neden oluyor haliyle airbag ışığı yanıyor. Arka koltuk tarafından ön koltuğun altına doğru elinizle uzanıp biraz oynayabilirsiniz soketlerle ama ışığın sönmesi önce kablodaki temassızlığı giderip ardından bilgisayara bağlatmanız ve hata kodunu silmeniz gerekli aksi halde malesef sönmüyor o ışık.

Bilgisayara bağlatırsanız direk nokta atış hatanın nerede olduğunu söyler ve ona göre işlem yapabilirsiniz.
Daha iyisi yine bir VAG'dır

Çevrimdışı Grmny™

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2015, 10:31:16 »
Tesekkurler Airbaglerde bir sorun oldugunu sanmiyorum Sorun muhtemelen soketlerde Bir bilgisayara baglatalim Bakalim ne cikacak  :halazn:
Golf IV. Das Auto.

Çevrimdışı ozgur0292

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf4 1.6 sr otomatik
« Yanıtla #3 : 27 Nisan 2015, 12:05:53 »
Aynı sorun bende uzun süre yaşadım ikaz sildiriyorum akşamına koltuk oynadımı yine yanıyordu cözümü söket iptali yaparak kurtulduk soket içindeki kabloları direk birbirine bağla yada bağlattır uğraşmassın