Gönderen Konu: motor 6 litre yağ aldı  (Okunma sayısı 3239 defa)

Çevrimdışı M.emin

• Profili Görüntüle
motor 6 litre yağ aldı
« : 06 Şubat 2015, 18:32:46 »
1.6 akl motorun Silindir kapak contası subap iticileri değişti. Motor bloğu ve üst kapak taşlandı . bu işlemden sonra motor toplandı ve 6 litre yağ aldı. Bu durum normalmi.

Çevrimdışı alperyüksel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk4-2001-manuel-antrasit-trend
Ynt: motor 6 litre yağ aldı
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2015, 20:50:05 »
Açıkçası pek normal gelmedi bana. Aslında koyacak olsan 10 litre yine alır ama sağlıklı olmaz. İstersen aracı düz bir yere park et ve 2,3 dakika bekledikten sonra yağ çubuğunu kontrol et eğer yağ çubuğunda tırtıklı yerin üst sınırındaysa yağı tamdır üstündeyse fazla altındaysa eksiktir kitapçıkta da zaten gösteriyor.Hayırlı akşamlar...

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2015, 20:55:55 »
Eğer kapasitesinden fazla yağ koyduysanız katalitik konvertöre zarar verecektir.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı M.emin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2015, 08:00:40 »
yağ şuanda tırtıklı yerin başında ustaya sordum durumu motor içi temizlendiği için normalmiş rektefe olan motorlardada aynısı oluyormuş. Filtre değişiminden sonra 4.5 lt yağ alan motorun içinde 1.5 lt eski yağ  parçalara bulaşmış şekilde duruyor sanırım biz tam olarak eski yağı atmıyoruz /size]

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2015, 09:06:34 »
5 i anladım da 6 şaşırttı beni açıkcası.

Çevrimdışı seckin8787

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo Classic - AKL
« Yanıtla #5 : 09 Şubat 2015, 14:57:59 »
Yağ çubuğunun girdiği plastik aksam tam oturmamışsa çubuk yukarda kalıyor yağ eksik görünüyor 4,5 lt den fazla almaması lazım.

Çevrimdışı M.emin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 09 Şubat 2015, 16:40:38 »
o plastığın oturma yerleri var zaten oraya oturmuş sıkıntı yok o bölgede

Çevrimdışı seckin8787

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo Classic - AKL
« Yanıtla #7 : 09 Şubat 2015, 17:11:20 »
Bir kere kırıldı yenisini taktım sonradan farkettim tam oturmadığını o yüzden uyarmak istedim.Yağ değişiminde,eski yağı boşaltıp gaz yağı koydurup temizlettiriyorum ve yukardan içine hava sıktırıyorum içinde hiç bişi kalmıyor 4.5 lt alıyor herseferinde...

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #8 : 10 Şubat 2015, 01:35:35 »
Bir kere kırıldı yenisini taktım sonradan farkettim tam oturmadığını o yüzden uyarmak istedim.Yağ değişiminde,eski yağı boşaltıp gaz yağı koydurup temizlettiriyorum ve yukardan içine hava sıktırıyorum içinde hiç bişi kalmıyor 4.5 lt alıyor herseferinde...

Eğer kaliteli bir yağ kullanıyorsanız zaten dolaştığı tüm bölgelerde gerekli temizliği yapıp, partikülleri yağın içine hapsedecektir ve bu şekilde her yağ değişimde eski yağ ile bu pislikler motor dışına alınır.

Eğer kullandığınız gaz yağı az miktarda bile kalıntı yapsa koyduğunuz yeni motor yağının formülasyonunu bozacaktır, bu nedenle ben tavsiye etmem.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 10 Şubat 2015, 16:32:46 »
luquimoly diye motor katkı maddesi var hepsiburdadan aldım 23 tl ye bunu atıyon 10 dk çalıştırıp sonra yağı bi boşaltıyon karter ve motor neredeyse tertemiz.ben denedim.karteride söktüm gerçekten mükemmeldi.artık herseferinde bunu uygulayarak yağ değişimi yapacağım.yalnız mobilin yağından bişey anlamadım bire luqui moly marka yağ alıp değişecem hepsiburadadan.biraz pahalı ama benim yağ sahtemiydi yoksa başka bişey mi anlamadım.motor resmen soğukkene dizel mübarek.gerçii subap iticiler daha önce yağsız kalmış dedi usta eski sahibindeyken.adam yağsız binmiş manyak.