Merhabalar. Uzun süredir foruma giremiyorum yoğunluktan. Normalde arkadaşlar bilir, sürekli buralarda olur ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım herkese
2,5 hafta önce sıfır kilometre bir Leon 1.2 TSI almak nasip oldu. Aracı yoğunluktan yine çok kullanmaya fırsat bulamıyorum ama ilk yakıt verisini paylaşayım. Aracı aldığım gün depoyu fulledim. Depo 50 litre, dibindeki yakıt hariç 205 TL yakıt aldı, litresi 4,38 TL den.
Depoyu henüz bitiremedim. Ama deponun yarısı 420 kilometrede bitti. Adapazarı-İstanbul arası uzun yol ile Adapazarı ve İstanbul içi kullanımlar mevcut bu veri içerisinde. Bence gayet güzel bir değer. Aynı aracın dizeli ile arasında 10.500 TL fark vardı ve üstelik 1.6 TDI dizel motorun yıllık vergisi şu an 354 TL daha fazla 1.2 TSI motora göre. Aradaki vergi farkı zaten 7000 kilometrede ancak çıkıyor. Verdiğiniz motor farkı için de daha fazla yol yapmanız gerekli. Ben çok yoğun araç kullanmadığım için değmez diye düşündüm. Yılda 10 bin kilometre yapacak birisi için değmez.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese keyifli sürüşler.