Merhaba arkadaslar.Bu hafaki vw yi benim tanitmam istendi.Size farkli bir modeli tanitmaya calisacagim.Cogu zaman kimsenin aklina gelmeyen bir model.
Aracin adi:
Volkswagen K 70Volkswagen firmasının nsu'yu satın alırken yanında bonus olarak aldığı projedir bu aracın yapımı. k70 modeli bugün sokaklarda dolaşan PASSAT' ın dedesidir.Zira bu arac vw nin ilkleriyle meshur bir aractir.Nedir bu ilkler?
1.Vw'in ilk önden çekişli aracıdır.
2.Motoru önde yer alan ilk aracıdır.
3.Ilk su soğutmalı motora sahip aracıdır.
Bu kadar çok ilk bir araya geldiğinde bir prototip olarak kalması gerekirken, seri üretilmiş ve belki vw'in en başarısız modellerinden biri olmuştur ve zamanla unutulup gitmistir ama ben unutmadim
Motorunun konumu bir acayiptir, önden çekişli olmasına rağmen yan yerleştirilmemiş, fakat yere 45 derecelik bir açıyla çalışan silindirleri ve her silindirin başında iki adet münferit sipop kapağıyla bir gariplik yaratılmıştır. 1605 cc 90 beygirlik k70l (1971-1973) ve 1705 cc 100 beygirlik k70 ls (1973-1975) modelleri vardır, herşeye rağmen geniş camları ve zarif görünümüyle döneminin ilerisinde bir tasarıma sahiptir.Her ne kadar basarisiz bir arac olsada rakip firmalarin dizayn ve tasarim olarak referans aldigi bir aractir.
Ilk modelleri 70 beygir gucunde oldugu icin adinda "70" bulunur. "k" ise almanca piston anlamina gelen "kolben"in ilk harfi olarak yerini almiştir.
Buyrun teknik verilerine bakalim:
Ve fotograflari:
Umarim begenirsiniz.Hosca kalin.