merhaba arkadaşlar
yaklaşık 7 aydır 1997 1,4 16V polo
sportline kullanmaktayım.
araç 150.000 de olmasına rağmen 5 ay hiç problem yaşamadım. araba 3-4 gün yatsa dahi motor ilk marşta hemen alıyordu.
fakat son 2 aydır sabah çalıştırırken problem çıkıyor.
motor çalışır gibi oluyor istop ediyor , ancak 3. yada 4. de çalışmaya başlıyor.
fakat bir süre daha yerimden hareket edemiyorum.
çünkü motor benzin yemiyor. gaza basıldığı ve hareket etmeye başlandığı anda stop etmeye kalkıyor. ayağımı gazdan çekince rolanti düzeliyor. daha sonra sanki bir anda motoru frenleyen bu şey yok oluyor ve araba güce kavuşuyor.
onda sonrada kesinlikle istop etme olayı olmuyor. ertesi sabaha kadar herşey normal.
birde kontağı çevirince benzin deposundan benzin çekiliyorya , o sırada motorun sesini biliyorsunuz , bu sabahları sadece 1 sn sürüyor , başka zaman 5 - 6 saniye sürüyor ve o bitmeden arabayı çalıştırmıyorum. acaba diyorum sabah benzin mi çekemiyor. bununla alakalı bir sensör arızası mı ?
13 sayfayıda dikkatle okudum. tam benim problemime benzer 3 yorum daha vardı. ama işin içinden çıkamadım. Genelde sorunlar hep ortak bir noktada da birleşmiş.
şimdi sırayla , hava filtresi , benzin filtresi ve bujileri değiştirip , boğaz kelebeğinide sadece spreyle temizleyip durumun düzelmesini umacağım. bir gelişme olursa sizlerle de konuyu paylaşırım.
saygılarımla