Bugün sanayiye Ravelco'yu taktırmaya gidiyordum saat 9:00 suları.
Benzin aldım, araba istayonda çalışmadı.
Sonra 1.30 saatlik rötardan sonra çalıştırabildim ve nihayet sanayiye geldim.
İlk başta Prof.Himmi hemen problemi buldu ve her zaman ki gibi elektriksel bir problem olduğu için tesisatı komple yeniledik. Bobine giden marş kablosu kopmuş ve çok az değiyormuş. Sanayiye gelmem bile büyük şans.
Ve sonra ufaktan giriştik...
İlk önce görünmeyenlerden bahsedeyim. Filtre kutusuyla ilgili çok acayip bir şey oldu bugün. Aslında çok önceden beri olan bir problemi daha bugün fark ettim. Filtrenin çamurluğa giden borusu yokmuş!
:Deli: Tabi ben onu hemen çıkardım bilimum içindeki sensörleri iptal ettirdim ve bütün deliklerini, kırığını, patlağını ve çatlağını bir güzel fibercide yaptırdım. Sonra Ke-Jet'i de bir güzel balata spreyiyle temizledikten sonra mükemmel bir şekilde ortaya çıktı. Meğer araba daha az yakıyormuş ve daha az filtre sesi çıkartıyormuş. Fısır fısır oldu vallahi...
CAI'den farksız şu an. Filtre kutusunun bu kadar yağlı olmasının tek sebebi olan krank havalandırmasını bir güzel iptal ettim, yerine de krank filtresini oturttum. Mis oldu...
Ondan sonra arabayı aldığımdan beri L/100KM çalışmıyordu. Bu modeller vakumla çalışıyor. Kaçağı bulmak biraz zor oldu ama onu da buldum ve tamir ettim. Artık filtremi de onardığıma göre arabamın ortalama/yaklaşık ne kadar yaktığını biraz olsun öğrenebileceğim.
Sonra da beni illet eden bagaj otomatiğini 2 saat süren bir çalışmadan sonra yaptık ve artık sorunsuz çalışıyor.(Umarım
)
En son tabi ki motoru yıkadık bir güzel. Artık çok daha güzel gözüküyor.
Ravelco'ya gelince; Çok güzel bir olay çok basit bir mantığı var biliyorum. Hatta bazılarına göre çok saçma bir şey ama şu an benim güvenlik önlemlerimi sayarsak ve bizim buralarda hırsızlığın olduğunu da göz önünde bulundurursak.
1.Normal Alarm
2.Engine Start ve alarmı
3.Akü Kill Switch anahtarı
4.Normal direksiyon kilidi
5.Nrg direksiyon çıkarma aparatı
6.Ravelco
Evet arabanın içine girebilirler fakat götürmeleri biraz uzun sürer.
Yani kısa sürede götüremezler diyorum.
İnşallah başımıza böyle bir şey gelmez ama tedbir tedbirdir. Sonuçta bu eski bir araba ve ihtiyaçtan yapılıyor bu kadar şey.
Resimler -karışık-;