Merhaba 34ac34
Öncelikle atlattığın kazadan solayı büyük geçmiş olsun.Sorularına gelince
1.Ön kısımda bahsettiğin şekilde gıcırtı yapacak bir kaç parça var bunlardan en muhtemeli viraj demir orta lastikleri ikinci olarak amortisorler tamir edildi demişsin amortisörün kendisi bu sesi çıkarabilir üçüncü olarakta gevşek kalan birsalıncak civatası veya salıncak burcu bu şekılde ses çıkarır.
2.Motor arıza ikazını yakan parça kontrol edilmelidir ne tip bir arıza kaydı olduğunu bilmeden bunu söyliyemem geçicide olabilir kalıcıda yani bir defa silindikten sonra tekrar yanarsa o parçanın arızalı olma ihtimali çok yüksektir değiştirmen gerekebilir.
3.Muhtemelen u dönüşü yaparken direksiyonu sonuna kadar yaslıyosundur buda direksiyon sisteminin yağ basıncının çok artması sonucu direksiyon pompaının çıkardığı bir sesdir eğer tam sona dayamamana rağmen çok net o sesi duyabiliyorsan direksiyon pompası arızalı olabilir.Sadece sona dayadığında çıkıyorsa normal.
Eyüp ustam çok teşşekür edrim verdiğin bilgiler için.
3. evet direksiyonu sonuna kadar yasladığımda çıkıyomuş o ses demek ki normal.
2. araca test cihazını bağlayıp arızaların hepsini sildik. o kazadan sonra çıkan arızaları bi görmeni isterdim neredeyse sağlam parça kalmamıştı. neyse sildikten sonra 20 km yol yaptım tekrar bağladık. yağ seviye müşürü ile immobilizer arızası verdi sadece.
ben bu ikisini biliyodum zaten müşürü orada sadece tapa görevi görsün diye takmıştım param olunca yenisini alıp takıcam. araç 2 ay yatınca immo kilitlemişti bunuda elektronikçiye gidip düzelttirmiştik. sanırım bu yüzden hata veriyor.
1. civataları ve lastikleri kontrol ettik ses onlardan gelmiyodu. kaputu açıp dışardan arabayı sallıyınca amortisörlerden ses geliyor fakat içeri gelecek kadar yüksek bi ses değil zaten o sesede benzemiyor gıcırtı sanki torpidoya veya direksiyonun alt kısmına metal bir parçanın pilastik bir parçaya sürtmesi gibi... servisteki elemanlarda baktılar anlıyamadılar nerden geldiğini. son çarem sen kaldın
bu işi sende çözemessen müziğin sesini açıcam artık duymıycam. ben istanbul anadolu yakasındayım ama sorun değil sen nerdeysen ben gelirim arabama birde senin bakmanı istiyorum.
TEKRARDAN ÇOK TEŞŞEKKÜR EDERİM