Gönderen Konu: Dostlar araç seçiminde son tercih...Fikirlere ihtiyacım var  (Okunma sayısı 11412 defa)

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar.Uzun bir zaman aralığından sonra sonunda bu haftasonuna kadar kendi aracıma sahip olacağım.Şu an dayımın emanet 2001 passat tdi ve peder beyin 2005 doblosunu kullanıyordum.

Bütçemize uygun seçim yapabileceğimiz 2 tane araç var.
1. 2001 model passat 1.9 tdi comfortline 73000 km. de
http://www.sahibinden.com/passat_19_tdi_73_000_orjinal_km_cok_temiz_full_full_arac_WQQaXQQ11221164WQQpXQQdisplayitem&keyword=kocaeli%20passat%20tdi

2.2005 model opel vectra 1.9 cdti tiptronik desing edition.65 bin km de.
 http://www.sahibinden.com/son_firsat_!!_hatasiz_desing_edition_!!dizel_triptonic_xenWQQaXQQ10900981WQQpXQQdisplayitem&keyword=denizli%20vectra%20cdti

Passat bildiğim sürekli kullandığım ve sonuna kadarda memnun olduğum bir araç.Fakat 2001 model olması yani 8 yaşında bir araçla 4 yaşında bir aracın aynı fiyatta olması beni düşündürüyor.Her ikiside d segmenti Alman kalitesinde araçlar.
İlandaki vectranın passata göre ek donanımları:
-cd mp3 çalar, -park sensörü, -xenon farlar, -dış görünümde boyalı tampon bantşarı ve marşpiyerler, derinlik ayarlı ve elektro hidrolik spor 3 kollu direksiyon(passattaki sadece yükseklik ayarlı)

Gönlümden her zamanki gibi passat geçiyor ama aklımdan vectra geçmiyor desem yalan olur.İlandaki vectra kendi piyasasından düşük fiyata satılıyor.Vectra araçlara daha önce bindim fakat bu modeli kullanma şansım olmadı.Bana vectra hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız?

Siz olsanız hangisini seçerdiniz?Çok kararsızım gerçekten lütfen fikir ve yorumlarınızı eksik etmeyin.
Yarın büyük ihtimalle karar verip iki araçtan birini almak için yola çıkıcaz Allah nasip ederse.

İlginiz için teşekkürler, Hoşça kalın.
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2008, 14:52:17 Gönderen: Halil Kara »

Çevrimdışı erdem2179

• erdem2179
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk3 gti
Ynt: Dostlar araç seçiminde son tercih...Fikirlere ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2008, 14:59:42 »
passat
Mk3 gti

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2008, 15:08:19 »
Teşekkürler Erdem Bey.
Vectra hakkında bir yorumunuz var mı?

Çevrimdışı erdem2179

• erdem2179
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk3 gti
« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2008, 15:17:45 »
rica ederim,vectra,yada tabiki kötü diyemem oda güzel oda alman ancak passat 1 adım önde diye düşünüyorum.tabi karar senin arkadaşım.arkadaşlarda yardımcı olacaklardır size.
Mk3 gti

Çevrimdışı Ouzoo

• Bayılırım otobüs kokusuna
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2008, 16:29:20 »
Vectranın engüzel kasası bana göre, tasarmı gerçekten çok hoşuma gidiyor.Rengide oldukça güzel.Passat güzel araba d segmentinde ilk sıralara oynayan bi araç ve eminimki malzeme ve işçilik kalitesi vectraya göre daha güzeldir.Ancak passatın bu rengini pek beğenmiyorum açıkçası.+ passatta derinlik ayarı olmamaı mümkün değil bizim 99 golfte bile vardı, kaldıki o dönemin passatlarındada vardı bildiğim kadarıyla.
bahsettiğin vectranın opsiyonları tercihini pek etkilememeli hepsi gayet sonradan taktırabileceğin malzemeler.Kasa oolarak passatı tanıyor olman en büyük avantajın vectra ise tanımadığın bi araç ve bu gerçekten iki arabayı ayıranen önemli özellik..Dış görünüş ve tasarım olarak vectra geri kalan herşey için passat diyorum :)
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı kesik44

• Gelirken Ne Getirilirki Giderken Ne Götürülür?
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 26 Kasım 2008, 16:34:44 »
abi bence bildiğin arabayı alman daha iyi olacaktır senin için .Passat iyidir iyidir.

Çevrimdışı savas_ankara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 26 Kasım 2008, 16:55:42 »
Kalite, yol tutuş ve piyasa olarak Passat derim ama Vectra 4 yaş genç ve gıcır gıcır... bunu esgeçmemek lazım.

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 26 Kasım 2008, 19:16:04 »
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
Oğuz kardeşim passatta direksiyon yüksekliği ayarlanabiliyor ama bu modellerde derinlik ayarı yok malesef.Exclusive ve highline da olabilir.

O kadar kafam karışık ki anlatamam.1 haftadır belki 1000 tane ilan inceledim.Aklımdan geçen 2004-05 exclusive idi ama onlarda çok pahalı.

Vectra kullanıpta beğenmediğiniz özellikler varsa öğrenmek isterim.
Saygılar.

Çevrimdışı golf-line2

• golf GTD
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Kasım 2008, 20:26:09 »
vectryla passat arasında  dünyalar kadar fark var kesinlikle passat derim inanın passatın bu kasası yenisinden bile cok daha sağlam wede güzel  wectrada işcilik cok kötü 2 ay kadar kullandım passatla konforu kesinlikle tartışılmaz  cok araştıdık bizde vectra alacaktık almadan önce bizim bi akrabamızda wardı aldık kullandık  ama  passatın tırnağı olamaz  zewkler we renkler tartışılmazz  he bide  4 yaş genc diyorsunuz peki vectrayı aldıktan sonra kaca satabilirsin yada satarsın cok değer kaybeder bunuda düşünmek lazım ama passat kaybedeceği kadar değer kaybetmiş bu saatten sonra en fazla 2bin daha kaybetsin oda yakıttan cıkar bence ;)

Çevrimdışı oguz oktay

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Kasım 2008, 21:37:22 »
ben 2006 passata kullandım halil  100 yıl serifen yaptıkları kasa olan uzay kasa vectrada kullandım size sunu söleyim vectra da yol tutusu olarka mukemmel passsat ta ama hızlanma fln gidiş olarak bence passat o baktıgın passat ada baktım cidden temiz bi arabaya benzio eger satıcı dürüstce yani HALİL benimde gönlüm passattan yana

Çevrimdışı oguz oktay

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 26 Kasım 2008, 21:39:07 »
vala bizdeki vectra zırt pırt arıza ısıgı yakıodu onu yaptırıoduk
abs ısıgı yanıodu
onu yaptırıoduk bu seferde hava yastıgı ısıgı yanıodu opeller bi dengesiz arba yani ;D

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 27 Kasım 2008, 01:28:12 »
8 yaşındaki bir araçla 4 yaşında bir aracın hemen hemen aynı fiyata olmasını düşünme bence.
passatta bir volkswagen ve her volkswagen gibi onunda 2. eli değerli.
bildiğim kadarıyla alıp satmak için değil, binmek için araç almayı düşünüyorsun.
sonuçta huyunu suyunu bildiğin, herhangi bir yabancılık çekmeyeceğin bir araç passat.

ilandaki araçlar hakkında yorum yapmam pek doğru olmaz.
ama genel olarak passat mı vectra mı dersen, passat derim.

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2008, 01:40:16 »
Opel'ciler çok iyi arkadaşlarımdır. Opelim.net'in de bir üyesiyim,Ankara'da adını vermesen daha iyi olacak,özel bi opel servisinin sahibide çok samimi arkadaşım. Opel almamı istiyor,aracında yapacağın modifikasyonlara ve bakımına işçiliğine para vermemem için... ama şunuda itiraf ediyor vw opel'den daima bir gömlek üstün olmuştur her yönü ile... u bir Opel'cinin yorumu,kendi lişisel bilgim ve duyduklarımla ise şunu söyleyebilirim. 1.si Opel zaten otomatik işini beceremiyor,çıkarttığı her otomatik şanzuman sorunlu ve masraflı. 2.si Bir Vectra asla bir Passat kadar güvenilir sağlam uzun ömürlü keyifli ve konforlu olamaz.Malzeme kalitesi kötü bi kere en başta... Kesinlikle Passat alın. Bu tercihi 2003 yılında dayım 0km Vectra C 1.6 ile 0km Passat 1.6 arasında yapmıştım,donanım özellikleri ve fiyatları neredeyse aynıydı,binerken çok keyif aldı satarkende Vectra'nın piyasasının 5bin lira üzerinde bi fiyata sattı...

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 27 Kasım 2008, 01:41:10 »
umarım yeterli bir cevap veebilmişimdir :D iyi geceler