Gönderen Konu: Kelebek temizliği  (Okunma sayısı 37436 defa)

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
Kelebek temizliği
« : 28 Aralık 2008, 21:56:32 »
Arkadaşlar arabam bir süredir bazen rolentide çalışırken devir düşüp normalade dönüyürdu yani oynuyordu çok nadir bir iki kezde stop etmişti bu kurban bayramı öncesi sık yapmaya başladı bu yüzden bayram süresince zevkle araba kullanamadım hiç kelebek temizletmemiştim boğaz kelebeğinin kirli olmasının bu tip problemlere sebep olduğunu yazan arkadaşlardan okuyordum servise götürmeyi düşünüyordum fakat tuzluya çıkar diye kendim yapmaya karar verdim ama nasıl temizlendiğini bilmediğim için açıkçası işim gereği elim anahtar tutmaya alışkın olduğu halde çekiniyordum. bugün gözümü karartıp kelebeği temizledim inanın kelebeğin kirli olmasının aracı bu kadar etkileyeceğini zannetmezdim araba daha seri oldu eğer eğer böyle bir problem yaşayan varsa hiç boşuna beklemesinler yapabiliyorlarsa kendileri yapsınlar yapamıyorlarsa yaptırsınlar bence benim fikrim baya fark oluyor paylaşmak istedim...... Bu arada başlamışken polen filitresini temizledim oda basitmiş...

Çevrimdışı oguz oktay

• Profili Görüntüle
Ynt: Kelebek temizliği
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2008, 22:16:26 »
paylasım için tesekkurler

Çevrimdışı revelation

• "Just like what you want"
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2008, 22:56:02 »
Bu kelebek tam olarak nerede? ben yerini dahi bilemiyorum. Gerçi yerini bilsem hemen temizlerim veya temizlettiririm. buradaki ustalarda anlamıyor en yakın yer yozgat orasıda tuzluya patlar sanırım. eğer yerini tam olarak anlatabilirsen veya fotograf eklersen bizler de kendimiz de yapabiliriz. ve nasıl yaptıgını detaylı anlatır mısın? neler kullandın? şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2008, 22:58:03 »
bende hiç temizlememiştim, temizleyeyim dedim, gerçi temizmiş ama herşeyi yerine taktığımda baktım ki devir saati kendi kendine hareket etmeye başladı. kısacası temizledikten sonra adaptasyon istiyor  :)

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2008, 23:44:59 »
Ben temizledim adaptasyon falan istemedi... Kelebek nerde diye bende bayağı inceledim elimle koymuş gibi buldum resim eklerdim ama hem şuan resim yok nasıl eklendiğinide bilmiyorum ama yerini tarif edeyim hava filitresinin kutusunu biliyorsunuzdur kutudan motora giden kalın siyah plastik boru var bu borunun motorun üst kısmına bağlı olan ucunu çıkarınca kelebek zaten görünüyor yanlız bu boruyu tutan çok sert bir kelepçe var bütün mesele bu kelepçeyi açtırmak bunun için ben bir ayarlı pense kullandım. Temizlik için boruyu çıkarmak yeterli zaten etrafı kapkara yağ gibi bir şey oluyor bunu temizlemek içinde öyle çok ahım şahım spreylere falan gerek yok bir parça pamuklu tarzı kumaşı hafif yağı çözecek birşey ile nemlendirip temizleyebilirsiniz kelebeği gaz telinin bağlı olduğu yerden açtırabilirsiniz güzel temizledikten sonra boruyu yerine takıp aracı çalıştırabilirsiniz.... Bakın benim aracım adaptasyon falan istemedi ama genede kimseyi yanlış yönlendirmiş olmıyayım....

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2008, 00:03:23 »
ben temizlerken hem daha rahat çalışmak hemde işe girişmişken hava filtresinin yuvasınıda temizleyeyim dedim. tabi yuvayı sökerken akışmetrenin fişinide çekmiş bulundum, sanırım benimkinin adaptasyon istemesi buradan kaynaklanmış olabilir.
ama yinede emin değilim, boğaz kelebeği temizliğinden sonra adaptasyon gerekiyor diye kalmış aklımda.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2008, 00:26:39 Gönderen: MK-IV 35 »

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2008, 09:14:59 »
arkadaşlar benim aracın motoru farklı galiba,hava filtresi motor kapağının altındaymış,ve bu yüzden de herhangi bir boru göremedim, BCB motor diyorlarmış galiba..bi bilgisi olan varmı?
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2008, 10:08:08 »
biraz araştırma yaptım da bcb motorlarda elektronik kelebek sistemi varmış,gaza bastıktan sonra araç ortalama bir saniye sonra devir alıyormuş..bcb üretimi durmuş yerine FSI motorlar çıkmış..
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2008, 16:36:54 »
Kaya enterasan senin motoru merak ettim bir foto çekip koysana...

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2008, 16:47:42 »
2002 ve sonrası düz vites golf 4 ler 16V olduğu için
onlarda hava filtresi motorun üstündeki plastik kapağın altında duruyor.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2008, 16:51:14 Gönderen: MK-IV 35 »

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 29 Aralık 2008, 19:25:05 »

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 29 Aralık 2008, 19:27:17 »
bcb motor dedikleri bu işte,hava filtresi kapağın altında ve kapağı söktüğümde bilgisayarın kasasında bulunan elektirik devresi gibi tuhaf devreler var, bu yüzden ben de hiç kurcalamadan geri taktım kapağı..(bu resim benim araca ait değildir,int.ten buldum)

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 29 Aralık 2008, 20:25:37 »
Evet kaya senin motor farklıymış..

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 30 Aralık 2008, 04:17:11 »
Kaya bende tam diyecekdim temiz motorun varmıs ama senin degilmiş :D