Gönderen Konu: Golf 4 almayı düşünüyorum acil yardım  (Okunma sayısı 9399 defa)

Çevrimdışı yaparsa

• Profili Görüntüle
Golf 4 almayı düşünüyorum acil yardım
« : 21 Ocak 2009, 15:44:20 »
arkadaşlar merhaba.ben yeni üyeyim belki soracağım sorular daha önce sorulmuştur.ama ben yeni üye olduğum için haberim yok.o yüzden sormak istiyorum.hayalimdeki araba golf.önümüzdeki günlerdede nasipse almak için araştırmaya başlıyacağım.ancak çevremde kime sorsam çok iyi araba ama parçası çok pahalı yanaşma diyorlar.gerçekten böylemi.bilgi sahibi olan arkadaşların fikrini almak isterim.bide internette 16.000 tl vivarında 1999 model lpg li 150.000 km de comfortline lar var.görüntüleri güzel.o tip araçları alsak sorun yaşarmıyız.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
Ynt: Golf 4 almayı düşünüyorum acil yardım
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2009, 16:18:31 »
arkadaşım öncelikle aramıza hoşgeldiniz,golfler piyasada bulunan araçların en kalitelilerinden ve 8-10 yaşında dahi olsalar hiçbirzaman canlılıklarını diriliklerini  kaybetmiyorlar,99 comfort güzel araç ancak km si fazla biraz dikkat et derim,parça konusuna gelince avrupa her aracın parçası pahalıdır,ucuz parçalı araç almak istiyorsan şahin doğan alacaksın,eğer alacağın araç sağlamsa ve motor kısmında herhangi bir sorunu yoksa parça sorunu yaşayacağını sanmıyorum,ayrıca büyükşehirlerde çıkma parça olayı var,bizler buralardan parçaları temin edebiliyoruz, son olarak araç almak istiyorsan golften şaşma derim ancak dediğim gibi ustaya veya yetkili servise mutlaka aracını göstert,ok verirlerse satın al..
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı yaparsa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2009, 16:47:01 »
ilginize çok teşekkür ederim kaya_01.hemen sorularımı yanıtladınız.bende sizinle aynı görüşteyim.Yani temiz bir golf bulursam bende kolay kolay arıza vereceğini sanmıyorum.çünkü ben çok fazla araç kullanan biri değilim.ama dediğiniz gibi temizini bulmak lazım.16.000 tl civarındaki arabaların temiz olma ihtimalleri yokmu.yoksa bütçeyi biraz daha mı artırmak lazım.benim bütçem o rakamlardada özellikle ondan soruyorum.bide bu araç piyasaya göre niye böyle pahalı.2008 model reno clioya 15.000 ytl istiyorlar.tabiki golfle clio kıyaslanmaz bile ancak model yılına bakınca fiyat yüksek değilmi

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2009, 16:52:46 »
    arkadaşım golflere yabancı olduğun burdan belli işte,sakın clio ile golfü kıyaslama diğer arkadaşlar kızar sonra  ;)
    neden bu kadar pahalı olduğunu şoför koltuğuna oturunca anlayacaksın, 2004 golfüm var ve iyiki almışım diyorum..
son karesi gibi Red Kit in, batan güneşe doğru sürerken atımı, gitme kal! demeni bekliyorum..Ancak sadece rüzgar çekiştiriyor atkımı..

Çevrimdışı yaparsa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2009, 16:56:01 »
yok yazımın sonundada dedim ya golfle  clio kıyaslanmaz bile ancak fiyat olyının nedeni için yamıştım şimdiden özür dilerim arkadaşlar beni yanlış anlamasın golf hayallarimdeki araba ve nasipse de alacağım

Çevrimdışı kaya_01

• kaya
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2009, 17:09:13 »
şaka yaptım arkadaşım,umarım alırsın da burada bizlerle paylaşırsın,birgün bir başlık daha açarsın "nihayet aracıma kavuştum" diyerek :) iyi akşamlar..

Çevrimdışı smflzgolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2009, 17:26:27 »
Laf yeri gelmişken anlatayım bir arkadaşım var reno nun fabrikasında çalışıyor geçen sene fabrikadan sıfır clio çıkarttı geçtiğimiz cumartesi günü bu arkadaşımla biraz takıldık bana dediki şu senin arabayı bi kullanabilirmiyim merak ediyorum dedi beraber şöyle bir tur attık benim aracım 2000 model golf ıv comfort arkadaş daha koltuğa oturunca başladı hayran hayran konuşmaya ya bu bizim arabalardan bambaşka herşeyi süper falan filan yani arbaya hasta oldu biraz dolaştık ya rica edeceğim şöyle birgün köye gideceğim zaman verde bi hava atayım dedi :) yani düşünün bu arkadaşımda 2007 clio var anlayacağınız clıo megan falan golfün temizine hiçbirinin rakip olması söz konusu bile olamaz. Ama sen giderde arabasına hiç bakmamış ilgilenmemiş kazalı falan araba alırsan ne dünyanın en iyi markasıda olsa uğraşırsın golf ıv efsane olmayı hak ediyor.. :tamamdir

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2009, 19:10:24 »
selamlar dostum,
zamanında benimde hayalimdeki araba golftü hatta ben hayali biraz daha abartıp nokta atışla golf pacific ti diyebilirim.ben bu arabayı tam 1,5 yıl aradım bu zaman zarfında sinirlendim üzüldüm keyfim kaçtı arabasızlık canıma tak etti ama hep sabrettim benim alacağım araba bir gün çıkacak ve ben ona sahip olacağım dedim. golf sahibi olma kararımdan da her seferinde "ben araba almış olmak için araba almıyorum , ben hayallerime ulaşmak için sabrediyorum" diyerek vazgeçmedim. velhasıl kelam;
bu iş sabır işi, gönül işi. eğer ki ben gerçekten herkesin sahip olamadığı, sahip olanların ise böyle forumlar kurup bir çok şeyi paylaştığı "Efsane" olarak nitelenen bir araç sahibi olmak istiyorum diyorsan lütfen birdaha ne clio nede bir başka model ile golfü karşılaştırma.cebinde söylediğin rakamlar varsa bu kriz ortamında nakit parayla çok güzel şeyler yapılabileceğini düşünüp son sürat araştırmalarına devam et, ayrıca 150.000km iyi kullanılmış ve motor üzülmemişse golf için devede kulak bir rakamdır (800000 e kadar gider motoru).sanırım yeterli açıklama olmuştur, karar vermende de sana yardımcı olur...saygılar
orion...

Çevrimdışı g_vg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2009, 23:03:16 »
merhaba arkadaşım
bendede 99 golf comfortline var aldığım gün tam 150 bin deydi
kendimce bi kaç test te yaptım aracı tanımak için standart bir bakım yaptırdım arac canavar gibi
smflzgolf ünde dediği gibi sorunlu bir araca denk gelmediğin sürece pişman olmıcaksın eminim :tamamdir

Çevrimdışı kerem81

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2009, 23:39:06 »
arkadaşım bi düşün piyasası düşmeyen tek model golf v bile piyasası düştü ama ıv düşmez bunun nedenide kullanıcı memnuniyeti hayallerinden vazgeçme

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 22 Ocak 2009, 03:56:09 »
Arkadasım piyasada iyi arabalar var arastırırsan bulacagından eminim bizde 2001 comfortline aldık yazın 63.000 km 22 milyara aldık.

( Ucuzsa vardır bir illeti pahalıysa vardır bir hikmeti )

Çevrimdışı yaparsa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Ocak 2009, 09:12:11 »
tüm cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.beni hem aydınlattınız hemde rahatlattınız.aklımdaki soru işaretlerinin büyük bir kısmını giderdiniz.bundan sonra golf alma çalışmalarım daha da hızlanacak.ama araba alma konusunda acemiyim.alacağım aracın iyimi olup olmadığın nasıl anlıyacağım.illaki servisinemi gitmemiz lazım

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 22 Ocak 2009, 10:38:16 »
aramiza hosgeldin;

isterdim ki bu muhabbeti hepimiz bi araya gelip cay icip yuzyuze yapalim :) ileride umarim...

kafandaki sorulara bende kendi acimdan cevap vereyim.

golfIV ilk arabam ve almak icin tam 5 ay bekledim. birader daha ikinci ayda olum niye bekliyosun bukadar, cebinde para eskiyo, git al temiz bi araba, bin kullan golf olmasi sartmi yani dedi. israrla bekledim, arabasiz gecirdim tum yazi.

simdi ayni adam her firsatta direksiyona gecmek istiyor ve isi geregi elinin altinda renodan hondaya pek cok arac var. buna ragmen direksiyona gectiginde  bi "vay be" diyor inerkende "vay lan" falan diyor. bu yuzden uzun uzun anlatmayayim. umarim golften vazgecme kararini vermezsin.

tabii ki daha ustun araclar var piyasada ancak kendi sinifindan reno fordla falan hic karsilastirma derim. aldigin sadece arac degil prestij ve vizyon olacaktir buna emin ol.

tabi keyfinin kacmamasi icin temiz bi arac almalisin. bunun icin mutlaka ama mutlaka cakal bi adam bul, goster ve oyle al arabani. temizden kastim motor ve sasinin saglam olmasi. bunun haricinde kulluk kirikmis cam catlakmis hic bakma onlar detay.

ben arabadan anlamayan bi adamim. yanima tecrubeli bi adam aldimda arabami sectim. ilk baktigim golf siyah bir 2001di. bayildim cihaza, fiyatta da anlasmistik. yillar sonra ilk defa heyecandan midem bulanmisti. ama araci gosterdigimde les cikmisti. saglam kazali ve motor bitikti. bunun gibi 3 arac baktim ve fos cikti. moralim cok bozulmustu cunku piyasada les arac cok olur kardesim. birader "olum sen delimisin bul bitane 2005-2006 focus yada clio temiz ve kazasiz olur ne ugrasiyosun bunlarla" diyip duruyordu.  Nihayet benim kuheylani buldum. cok temiz ve keyfi inanilmaz.

uzun mesajin kisasi : golf al ve sabirla bekle temizini bulana kadar. o sana karsiligini mutlaka verecektir.

saygilar.

bu uzun bi mesaj mi oldu ne?
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2009, 10:40:07 Gönderen: Gerge »

Çevrimdışı yaparsa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 22 Ocak 2009, 10:46:44 »
arkadaşım sağol bilgilendirici yazın için.bi sorum daha olacak golf motorunun kç km gideceği ile ile ilgili kesin bir bilgi varmı.tabi bu kullanıma ve motorun durumuna göre değişir ama üç aşağı beş yukarı bi rakam vardır yada fabrikanının verdiği bi rakam varmı.yani bu aracın motoru kç km de bitiyor.lastiklerinin ebatıda bu sınıftaki araçlara göre çok büyük geldi bana.bu bi avantajmı dezavantazmı acaba.