Arkadaşlar Merhabalar,
Ben aranıza yeni katıldım, ismim Enis.
Uzun yıllardır ailecek VW kullanıcısıyız...
Bende şuan bir 2001 Golf IV ve 2007 Golf V var...
Golf IV 88.000km'de can sıkan sorunlar çıkarmaya başladı.
Yetkili servise henüz götürmedim fakat sanayideki yaklaşımı da pek olumlu bulmadığım için mecburen götüreceğim gibi gözüküyor...
Aşağıda sorunu detaylıca yazdım, yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
Teşekkürler
Araç:
2001 Golf Comfortline 1.6 Manuel AKL Motor
LPG YOK
Sorun:
Motor soğukken çalışmada ve gitmede herhangi bir problem yok, rolanti devri sabit, çekiş normal, vibrasyonlu çalışma yok.
Motor ısındıktan hemen sonra, yani ibre 90 dereceyi gösterip sabitledikten bir kaç dakika sonra, durağan trafikteysem aniden bir kereye mahsus olmak üzere stop ediyor ve bundan sonra zor çalışıyor. (Motor soğukken çalıştırmada anahtarı çevirdiğim anda motor çalışırken, bu durumda en az 4-5sn marşa bastıktan sonra zar zor çalışıyor)
Rolanti devri gene sabit ama motorda vibrasyonlu düzgün olmayan bir çalışma söz konusu.
Ayrıca çekiş zayıf ve gaza yüklendiğim zaman sirkeleme yapıyor. 1500 devirden 3500 devre kadar gaza basarken sanki arabanın arkasından biri arabayı tutup tutup bırakıyor...Yine de genel olarak tehlikeli olabilecek bir çekiş düşüklüğü ve gaz yememe durumu var.
Motor sıcakken aracı kendim kapatıp, yine sıcakken çalıştırdığım zaman yine aynı zor çalışma ve sonrasındaki problemler mevcut.
Motor soğuduktan sonra gayet normal çalışıyor, ısınınca yine aynı şey tekrar ediyor.
Araçta Kısa Zamanda Yapılan İşlem ve Değişimler:
4000km önce genel bakım, yağ, tüm filtre değişimleri yapıldı.
Akü değiştirildi (Bosch)
Hararet göstergesi 90 dereceye gelmemeye ve sürüş anında değişken olmaya başlamıştı, hararet müşürü ve termostat değiştirildi sorun giderildi.
Bir süredir olan, sürüş anında sürekli stop etmeye kadar giden bir rolanti dengesizliği problemi vardı, boğaz kelebeği söküldü, benzinle temizlendi, takıldı, vag-com adaptasyonu yapıldı ve rolanti sorunu düzeldi.